Home Stiri Abordarea P3 pe termen lung şi orientată către clienți aduce o creștere record în anul 2017
Abordarea P3 pe termen lung şi orientată către clienți aduce o creștere record în anul 2017

Abordarea P3 pe termen lung şi orientată către clienți aduce o creștere record în anul 2017

0

P3, investitorul, dezvoltatorul, proprietarul și managerul pe termen lung de proprietăți logistice, a înregistrat o creștere record în anul 2017. Portofoliul companiei s-a extins la peste 4 milioane de m² de proprietăţi logistice premium pe nouă piețe europene. Rata de ocupare a atins un nivel record, urcând la 97% la sfârșitul anului. Compania a continuat dezvoltarea activă și investițiile în întreaga regiune, începând construcția a aproape 600.000 m² de spații noi și finalizând achiziții strategice în mai multe țări, inclusiv un portofoliu important în Spania la începutul anului 2017, pentru mai mult de 240 milioane de euro. La sfârșitul anului, echipa de dezvoltare a companiei P3 achiziţionase mai mult de 100 de hectare de teren în Europa, gata pentru a fi dezvoltate.

P3 şi-a mărit semnificativ portofoliul de clienţi, dezvoltând proiecte pentru clienți noi, precum Lamborghini-Ducati, British American Tobacco, Antalis şi BSH Electrodomésticos. Compania a finalizat, de asemenea, noi facilități pentru clienții existenți, precum FM Logistics, eMag și Keuhne & Nagel. În prezent, mai mult de 360 de companii numesc acasă un parc logistic P3.

Comentând realizările din 2017, CEO-ul P3, Ian Worboys, a declarat: “În conformitate cu obiectivele noastre pe termen lung, am fost foarte activi în 2017, atât în ceea ce privește activitatea de dezvoltare, cât și achizițiile. Intrând în 2018, avem o echipă în plină dezvoltare de specialiști talentați în domeniul imobiliar, pregătiți să fie partenerii clienților pentru nevoile imobiliare ale acestora pe termen lung. Cererea de spații logistice premium continuă să depășească oferta în aproape toate locațiile cheie din Europa și nu văd semne că acest trend se va schimba. În acest ritm, am putea vedea dublarea valorii companiei în următorii 3-5 ani. Ne aşteaptă o perioadă interesantă.”

Pentru a susţine ritmul de expansiune al companiei, la sfârșitul anului au intrat în vigoare o serie de schimbări de personal cheie. Andrew Stacey, fostul Director General al P3 Franța și Directorul Departamentului de Asset Management al P3, avansează pe poziția de Chief Operating Officer, responsabil cu operațiunile zilnice ale companiei în Europa. Blake Horsley, fostul Director General al P3 România, își asumă un nou rol ca Director de Dezvoltare al Grupului P3, responsabil pentru creșterea economică a companiei. Nu în cele din urmă, Andrzej Wroński, fostul Director General al P3 Polonia preia poziția de Director al Departamentului de Asset Management al Grupului P3, responsabil cu administrarea activelor și proprietăţilor pentru întreg portofoliul P3.

De asemenea, P3 a devenit primul dezvoltator de proprietăţi logistice din lume care a semnat Compactul Global al Națiunilor Unite, cea mai mare inițiativă de sustenabilitate din lume destinată companiilor, demonstrând angajamentul său de a reduce impactul său asupra mediului. Pentru a susține practicile de dezvoltare durabilă ale companiei, Steffen Walvius a fost recrutat pentru poziţia de Manager de Sustenabilitate al Grupului.

În România, P3 a livrat trei noi depozite cu un total de 65.000 m2 în parcul P3 Bucharest. În cursul anului, P3 a semnat contracte de închiriere de peste 115.000 m2, constând atât în contracte noi, cât şi în reînnoiri şi extinderi pentru clienţi existenţi, precum eMag, Tibbet/Yusen Logistics, Macromex şi Interbrands, demonstrând astfel un angajament şi o strategie pe termen lung față de clienţii săi.

În 2017, compania a finalizat achiziția a peste 17 ha de teren adițional lângă parcul P3 Bucharest, cu intenția de a dezvolta parcul la 500.000 m2 în următorii doi ani.

În 2017 am continuat dezvoltarea parcului nostru de la km 13 atât prin construcţia de noi depozite, cât şi prin achiziţia de terenuri. Suntem pregătiţi pentru un 2018 foarte dinamic, în care intenţionăm inaugurarea de noi locaţii atât în Bucureşti, cât şi în vestul ţării, venind în întâmpinarea cerinţelor pieţei. Bineînţeles, P3 Bucharest Park va rămâne centrul gravitaţional al activităţii noastre, fiind concentraţi în continuare pe menţinerea poziţiei acestuia de cel mai mare parc logistic din România şi pe consolidarea relaţiilor pe termen lung cu chiriaşii noştri. România continuă să fie văzută în interiorul P3 ca o piaţă cu un potenţial mare şi sustenabil de dezvoltare pe segmentul logistic şi industrial, potenţial pe care suntem gata să îl fructificăm prin echipa locală foarte dedicată şi prin sprijinul puternic pe care îl avem din partea grupului”, declară Sînziana Pardhan, Director General al P3 România.

P3 are, în acest moment, un total de 370.000 m² în 14 depozite în parcul P3 Bucharest și alți 100.000 m² care permit dezvoltarea de noi spații. Situat la doar 13 km de centrul orașului, P3 Bucharest Park se află pe soseaua de centură a orașului, care oferă acces ușor la toate cele 6 sectoare din București, la Aeroportul Internațional Henri Coanda (22 km) și la autostrada A2. P3 planifică, de asemenea, să se extindă atât în București, cât și în partea centrală și de vest a țării.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Ana-Maria Godja, The Public Advisors

Tel: +40 0733.300.75, E-mail: anamaria.godja@publicadvisors.ro

NOTE CĂTRE EDITORI

P3 este un investitor, proprietar, dezvoltator și manager pe termen lung de proprietăți logistice.

Misiunea P3 este de a oferi clienţilor depozitelor noastre o experiență de primă clasă în active de înaltă calitate, aflate în locații logistice cheie.

P3 dezvoltă proiecte ecologice durabile care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaționale. P3 este primul dezvoltator logistic din lume care s-a înscris ca Participant la Compactul Global al Națiunilor Unite, cea mai mare inițiativă privind durabilitatea companiilor din lume.

P3 are sediul central în Praga și birouri în alte opt țări din Europa. Echipa noastră de peste 135 de specialişti în real estate ajută clienții dintr-o gamă variată de sectoare cu selecția locațiilor, asigurarea autorizațiilor, achiziții și construcții, precum și servicii de management al proprietății.

P3 a fost achiziționat de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore, în decembrie 2016.

PointPark Properties a adoptat “P3” ca brand corporate în 2014 și folosește marca P3 Logistic Parks pentru a reflecta businessul principal al companiei.

Puteți găsi mai multe informații despre P3 pe website-ul nostru www.p3parks.com sau ne puteți urmări pe canalele de social media:

LinkedIn – P3 Logistic Parks

Twitter – @P3Parks