Home Evenimente CES® 2017: Bosch prezintă aceste soluții inteligente la Las Vegas
CES® 2017: Bosch prezintă aceste soluții inteligente la Las Vegas

CES® 2017: Bosch prezintă aceste soluții inteligente la Las Vegas

0

Conectivitatea face viața de zi cu zi mai ușoară și transformă obiectele în ajutoarele noastre

  • „Standul Bosch la CES: Sala Centrală, nr. 14128
  • „Casa inteligentă: viața acasă devine mai ușoară și mai sigură
  • „Orașul inteligent: îmbunătățește calitatea vieții în orașe
  • „Mobilitate conectată: un concept nou al mașinii ca asistent personal
  • „Industria 4.0: conectarea oamenilor, mașinilor și obiectelor în timp real
  • „Noua platformă IoT: povești, clipuri și animații Bosch despre lumea conectată la iot.bosch.com

Las Vegas – În perioada 5-8 ianuarie 2017, Bosch demonstrează cum conectivitatea transformă obiectele în partenerii, ajutoarele și asistenții noștri, la CES® 2017, în Las Vegas. Furnizorul global de tehnologie și servicii prezintă soluții inovatoare la acest târg în următoarele domenii: casa inteligentă, orașul inteligent, mobilitate conectată, industrie 4.0 și tehnologia senzorilor. Aceste tehnologii fac viața de zi cu zi mai ușoară, mai comodă și mai sigură. Puteți găsi reprezentanții Bosch în Sala Centrală, standul nr. 14128.

Casa inteligentă: viața acasă devine mai ușoară și mai sigură

Sistemul Bosch pentru Casă Inteligentă în detaliu: Sistemul pentru casa inteligentă face posibil controlul dispozitivelor conectate acasă printr-o singură aplicație. La CES, Bosch arată cum a perfecționat sistemul cu tehnologii precum detectoarele de fum și mișcare, ce pot prelua funcții suplimentare, și managerul de scenarii.  Datorită acestuia din urmă, casa conectată devine și mai intuitivă. De asemenea, face viața de zi cu zi a utilizatorilor mai ușoară. De exemplu, când pleacă de acasă, utilizatorii nu mai trebuie să verifice dacă au închis căldura, dispozitivele electronice sau luminile. Managerul de scenarii al aplicației Bosch pentru casa inteligentă realizează aceste sarcini de rutină zilnică și poate fi activat foarte ușor, cu o simplă atingere.

Mai multă siguranță acasă: În plus, Bosch prezintă trei soluții noi pentru mai multă siguranță. Cu ajutorul camerei interioare 360° și a camerei exterioare Eyes, utilizatorii monitorizează ce se întâmplă acasă în orice moment, indiferent unde se află în lume. Camera exterioară Eyes este mai mult decât o cameră: combină lumina exterioară, senzorii de mișcare și un sistem de intercomunicare într-un singur dispozitiv inteligent. Bosch Twinguard, un detector de fum premium cu senzor pentru calitatea aerului, sporește siguranța casei. Grație tehnologiei sale cu raze duble, detectează situațiile periculoase cu mai multă fiabilitate, ceea ce evită alarmele false.

Orașul inteligent: îmbunătățește calitatea vieții, eficiența energetică și siguranța

Soluții pentru orașul inteligent: La CES, Bosch prezintă soluții în domeniile mobilitate, tehnologie pentru construcții și energie, securitate și administrarea digitală a orașului. Când vine vorba de mobilitate, tehnologiile afișate includ sisteme de monitorizare a mediului și tehnologii de parcare conectată, precum și soluții pentru administrarea flotei, e-mobility și transport intermodal. În ceea ce privește energia, sunt prezentate stații de alimentare virtuale, sisteme de încălzire eficiente energetic, de încălzire a apei și de răcire, precum și tehnologii de stocare a energiei. Sistemele de securitate includ tehnologii de protecție împotriva incendiilor, sisteme de control al accesului și soluții de supraveghere video. Pentru clădirile rezidențiale, Bosch oferă tehnologii pentru case inteligente și aparate de uz casnic conectate.

Parcare bazată pe comunitate: Locurile de parcare pe trotuar sunt la mare căutare, în special în zonele rezidențiale urbane. Prin parcarea bazată pe comunitate, Bosch preia sarcina căutării unui loc de parcare, făcând mai ușoară viața șoferilor. Atunci când mașina circulă pe stradă, senzorii cu ultrasunete detectează locurile disponibile și măsoară dimensiunea spațiului dintre mașinile parcate. Datele colectate sunt apoi transmise unei hărți digitale a străzilor.  Algoritmii de înalt randament de la Bosch evaluează acuratețea datelor și fac previziuni cu privire la situația locurilor de parcare. Mașinile din apropiere au acces la o hartă în timp real și astfel șoferii pot conduce mașina direct către locurile de parcare disponibile. Pentru anul 2017 sunt planificate proiecte pilot în SUA. În cooperare cu Mercedes-Benz și alți producători auto, Bosch testează în prezent conceptul de parcare bazată pe comunitate în orașe din Germania (și alte orașe europene).

Mobilitate conectată: mașina se transformă în asistent personal

Cum va arăta condusul unei mașini în viitor? Bosch își prezintă viziunea la CES 2017 cu noul concept car. Pe lângă mediul de acasă și de la serviciu, conectivitatea transformă mașina în al treilea spațiu de locuit. Cu ajutorul comunicării personalizate între mașină și șofer, serviciile complete cu performanțe din ce în ce mai ridicate vor putea fi operate în siguranță și pe viitor. În acest nou concept car, Bosch prezintă o gamă vastă de inovații, printre care se numără:

  • Recunoașterea feței și personalizare inteligentă: Camera de la monitorul șoferului face posibile recunoașterea feței și personalizarea din momentul în care șoferul se urcă în mașină. De exemplu, mașina setează volanul, oglinzile, temperatura din interior și postul de radio în funcție de preferințele personale ale șoferului. În timpul mișcării, funcția de detectare a stării de somnolență a șoferului ajută la creșterea siguranței: dacă șoferul riscă să adoarmă sau este foarte distras, mașina emite un avertisment și ajută la prevenirea situațiilor critice.
  • Feedback haptic cu neoSense: Grație ecranului tactil cu feedback haptic, tastele care apar pe acesta se simt ca niște butoane adevărate. În multe situații, acest lucru face posibilă operarea sistemului de infotisment fără să fie nevoie sa vă uitați la ecran. Șoferii își pot menține privirea la drum, ceea ce sporește siguranța.
  • Un afișaj cu claritate perfectă datorită OLED: Odată cu acest concept car, afișajul OLED (diodă organică emițătoare de lumină) a fost integrat în habitaclul vehiculului pentru prima dată. Acesta permite un afișaj cu claritate perfectă.
  • Oglinzi exterioare digitale, acum și în mașină: Sistemul de oglinzi pentru mașini este o soluție pe bază de cameră ce înlocuiește ambele oglinzi exterioare. Senzorii video pot fi integrați în interiorul vehiculului, iar imaginile sunt expuse pe afișaje aproape de A stâlpii din părţile stângă și dreaptă a mașinii. Mai mult, tehnologia digitală permite un afișaj specific contextului. Atunci când mașina se află pe autostradă, de exemplu, imaginea se concentrează în principal în spatele mașinii. În schimb, în oraș, o imagine mai amplă sporește siguranța. Un contrast bun îmbunătățește imaginea pe timp de noapte.
  • Comunicarea între mașină și șofer: Pe viitor, interfața om-mașină (HMI) va juca un rol din ce în ce mai important în mașină – în special când este vorba de conducerea automată. De exemplu, comunică șoferului atunci când este posibil condusul automat pe un anumit traseu. Pentru a ceda responsabilitatea de a conduce mașina, șoferul trebuie atunci să apese două butoane pe volan timp de câteva secunde. În timpul conducerii automate, HMI îi arată șoferului ce detectează senzorii de mediu ai mașinii și cât timp a rămas până ce șoferul va trebui să înceapă să conducă din nou.
  • Comunicarea între mașină și casă: Datorită conexiunii la internet, șoferii pot consulta acum programările viitoare sau, de exemplu, își pot planifica mersul la cumpărături. Aplicația pentru casa inteligentă permite șoferului să controleze marchizele de acasă sau să regleze încălzirea. În plus, poate verifica dacă este suficientă mâncare în frigider. Cu simpla atingere a unui buton, aplicația poate transmite lista de cumpărături serviciului de livrări.
  • Comunicarea între mașină și bicicletă: Grație comunicării vehicul-cu-vehicul, mașinile viitorului vor fi informate despre alți participanți la trafic cu mult înainte de a intra în raza de vedere. În special bicicletele sunt ușor de trecut cu vedereaîn traficul rutier, deoarece nu se văd din cauza autobuzelor sau camioanelor. La CES, Bosch prezintă o legătură pentru comunicarea între noul concept car și o bicicletă. Datorită acestei funcții, vehiculele pot face schimb constant de informații privind localizarea lor și direcția de mers. Aceasta reduce riscul de coliziune.

Comunicarea între mașină și service: La CES 2017, Bosch prezintă și felul în care funcționează service-ul conectat în interacțiunea dintre serviciile bazate pe internet și aplicațiile cu realitate augmentată. Pe viitor, șoferii și operatorii service-urilor vor putea planifica vizitele la service mai ușor.

Serviciul de apelare în caz de urgență adaptabil pentru mașină: Bosch prezintă la CES Retrofit eCall, un adaptor personalizat pentru serviciul eCall, de apelare în situații de urgență. Acesta poate fi pus foarte ușor în bricheta pentru țigară și oferă beneficii reale: Un senzor de accelerare detectează coliziunea și generează un apel de urgență. Cu ajutorul unei aplicații pe smartphone, se transmit detalii cum ar fi poziția mașinii. Gravitatea impactului este de asemenea analizată și sunt inițiate automat măsurile corespunzătoare. Dacă gravitatea coliziunii este numai moderată, centrul de control sună pentru a vorbi direct cu șoferul și pentru a stabili dacă este necesar un vehicul de service sau o ambulanță. Dacă șoferul nu răspunde, o ambulanță este alertată imediat.

Actualizări ale firmware „din aer” (FOTA): Funcțiile conectate și în special condusul cu un nivel foarte ridicat de automatizare necesită o funcționare fiabilă, la nivelul întregii durate de viață a vehiculului. Aceasta necesită actualizări de software, care se pot realiza prin cloud. Bosch oferă unități de control al comunicării corespunzătoare și un computer gateway central, în timp ce ETAS și ESCRYPT (ambele fac parte din Grupul Bosch) oferă tehnologiile necesare de transmisie și criptare. Acestea asigură siguranța funcțională și securitatea datelor.

Industria 4.0: conectarea oamenilor, mașinilor și obiectelor în timp real

Portalul IoT: Cu IoT Gateway, Bosch aduce avantajele industriei conectate operatorilor de echipamente mai vechi care încă nu îndeplinesc cerințele pentru o producție conectată, cum ar fi senzori, software sau conectarea la conexiunea IT a companiei. Sistemul conectat combină tehnologia cu senzori, software și managementul industrial prin intermediul IoT, permițând astfel monitorizarea statusului mașinilor.

Asistentul de producție automată (APAS): Bosch prezintă la CES APAS, care face posibilă producția flexibilă și eficientă. Realizează sarcinile obositoare, periculoase sau monotone și se folosește cel mai bine în zonele de producție în care este necesară cooperarea îndeaproape cu oamenii. La târg, APAS servește cafea și vată de zahăr celor care vizitează standul Bosch.

Datorită pielii cu senzori, robotul detectează când oamenii sunt prea aproape de el și se oprește imediat.

Realitate augmentată și streaming live în producție: La întreținerea mașinilor cum este APAS, angajații pot primi acum suportul noilor soluții de realitate augmentată de la Bosch. Informațiile digitale privind detaliile tehnice, de exemplu, îmbunătățesc înregistrările live. Chiar fără să deschidă asistenții digitali de producție, utilizatorii au o imagine exactă a interiorului acestora. La CES, este simulat un cablu spart. Animațiile cu instrucțiuni pentru reparare vor ghida utilizatorul pas cu pas în procesul de mentenanță. Ca urmare, angajații din service fără cunoștințe avansate pot detecta și repara erorile într-un mod rapid și fiabil. Cu serviciile de analiză video de la Bosch, angajații pot vizualiza procesele de fabricație de la distanță și în timp real. Aceste înregistrări pot fi utilizate apoi în scopuri de extragere a datelor, de exemplu în analiza pe termen lung a erorilor care apar sporadic.

Persoană de contact pentru jurnalişti:

Miruna Palaghian
Telefon: +40(73)0024478

EXPERIMENTAȚI BOSCH LA CES 2017 în Las Vegas, Nevada, SUA: La CES 2017, Bosch prezintă cum Internetul Lucrurilor devine personal – cum lucrurile pot fi transformate în parteneri. Tehnologiile conectate facilitează asistența personală în toate domeniile vieții: îmbunătățesc mobilitatea, modelează orașele viitorului, fac casa inteligentă, tehnologiile pentru îngrijirea sănătății mai eficiente și lucrul mai ușor.  Pentru al cincilea an la CES, Bosch prezintă un portofoliu extins de soluții de rețea „Pur și simplu. Conectate”.

URMĂRIȚI reperele Bosch CES 2017pe Twitter: #BoschCES

STAND BOSCH: Joi – Duminică, 5-8 ianuarie 2017 în Sala Centrală, stand #14128

SESIUNI CU EXPERȚI BOSCH:

Joi, 5 ianuarie 2017, 11:30 1m la 12:30 pm (ora locală): Conference track “MEMS & Sensors: Personalizing Consumer Technology”, Session “Where are Consumer Electronics Taking the Sensors Industry?” with Dr. Stefan Finkbeiner, CEO and General Manager, Bosch Sensortec; Venetian, Level 4, Marcello 4501

Vineri, 6 ianuarie, 3:30 pm la 4:30 pm (ora locală): Conference track “Vehicle Technology”; Session “Redefining the Automotive Infotainment Experience” with Torsten Mlasko, Las Vegas Convention Center N258

Informaţii suplimentare:

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.000 de angajaţi în patru entităţi. În anul 2015, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 272 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Mai multeinformaţiipe www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 375.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2015). Compania a generat vânzări de peste 70.6 miliarde de euro în 2015. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Compania Bosch are aproape 55.800 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele aproximativ 118 locaţii din lume.Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.”

 Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a proprietăţii Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procentedin acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

 Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.bosch-press.com şi http://twitter.com/BoschPresse