Home Stiri Cu #unpicdeajutor de la BRD, tinerii romani au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017
Cu #unpicdeajutor de la BRD, tinerii romani au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017

Cu #unpicdeajutor de la BRD, tinerii romani au inregistrat o performanta extraordinara la FTC Russia Open 2017

0

București, 13 februarie 2017

Echipa AutoVortex, formată din elevi de la mai multe licee din Bucureşti, a obţinut o performanţă extraordinară la competiţia internaţională de robotică FIRST Tech Challenge Russia Open 2017, care a avut loc între 3 și 5 februarie, la Sochi. Sub îndrumarea profesorului coordonator Ionuţ Panea, tinerii s-au clasat pe primul loc al podiumului, stabilind un nou record mondial în competiţiile de robotică din seria FIRST Tech Challenge din acest sezon. BRD – Groupe Société Générale le-a fost alături, oferindu-le #unpicdeajutor pentru participarea la concursurile internaţionale.

AutoVortex România a primit la ediţia din acest an a FTC Russia Open 2017 un punctaj-record de 295 de puncte, cel anterior fiind stabilit de o echipa din SUA (290 de puncte) cu o săptămână înainte. Prin această victorie, echipa s-a calificat la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, care se va desfăşura în luna aprilie a acestui an.

„La fiecare competiţie la care participăm, plecăm cu gândul de a câştiga, iar cea din Rusia nu a făcut excepţie. Am început să ne pregătim pentru concursurile de robotică de la finalul anului trecut, astfel că 2017 ne-a prins deja la competiţia de robotică din Coreea, unde am avut ocazia să testăm pentru prima dată roboţii. Toată munca noastră, a elevilor şi antrenorului din echipă, a fost premiată prin această victorie importantă în faţa echipelor paricipante la competiţia din Rusia şi sperăm să continuăm această evoluţie bună şi la următoarele concursuri din Israel şi Canada. Le mulţumim celor de la BRD pentru susţinerea necondiţionată şi încrederea pe care ne-au acordat-o din momentul în care ne-am cunoscut, acum peste 1 an de zile”, a declarat Ionuţ Panea, profesor coordonator al echipei AutoVortex.

„Performanţele AutoVortex ne bucură enorm, nu numai prin numărul de medalii pe care le obţin, dar mai ales prin pasiunea, ambiţia şi dorinţa de a se clasa mereu pe primul loc. Îşi dedică tot timpul acestei pasiuni, lucrând continuu la realizarea unor roboţi cu o serie de caracteristici impresionante. Cei de la AutoVortex au înţeles că tehnologia ne poate ajuta să ne dezvoltăm frumos şi inteligent, iar BRD – Groupe Société Générale doreşte să susţină tinerii pasionaţi de robotică”, a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD – Groupe Société Générale.

Înfiinţată în 2011, echipa AutoVortex România este formată din peste 25 de creatori de roboţi, care se împart în mai multe sub-echipe în cadrul competiţiilor internaţionale: AutoVortex, AutoVortex Beluga, AutoVortex Flat Earth şi AutoVortex Transilvania. Membrii echipelor fac schimb permanent de informaţii şi idei pentru ca fiecare să dezvolte roboţi performanţi, care se pot adapta condiţiilor de concurs, pornind de la o strategie bine stabilită împreună cu profesorul Ionuţ Panea, coordonatorul acestui  ”ecosistem” de creativitate tehnologică.

AutoVortex România a participat cu 3 echipe în cadrul FTC Russia Open 2017, fiecare cu propriul robot, reuşind să se claseze pe primele două locuri, în urma etapei de calificări. Pentru a îndeplini cu succes tema globală #velocityvortex, stabilită de FIRST International, echipele din România au creat o alianţă, în finala competiţiei, pe care au câştigat-o cu ajutorul roboţilor Tancul (cubul negru) şi Felix (robotul omnidirecţional).

Evenimentele FIRST Tech Challenge au o mecanică relativ diferită de alte competiţii de robotică, în care toate echipele trebuie să formeze alianţe alături de alţi competitori, în faza finală, găsind metoda cea ma buna de a-şi învinge adversarii.

Robotul Tancul a fost realizat, sub coordonarea lui Ionuţ Panea, de echipa AutoVortex, formată din elevii  Ngo-Van-Marin Robert Ionuţ, Banciu Călin, Nichita Alexandru, Ion Rareş, în timp ce robotul Felix a fost dezvoltat de echipa AutoVortex Beluga, coordonată de Diaconescu Vlad Eduard, alături de elevii Bădici Rareş, Preda Andrei Gabriel şi Vasilescu Vlad. În cadrul competiţiei din Rusia a participat şi echipa AutoVortex Flat Earth alcătuită din antrenorul Szavuj Iosif şi elevul Szavuj Iosif Oliver.

Aceasta este doar una dintre nenumăratele reușite ale echipei AutoVortex. În luna ianuarie, elevii au participat la Korea Robot Festival, unde a evoluat în semifinală, obţinând locul 3 la această competiţie de prestigiu din domeniul roboticii. Următoarele concursuri la care tinerii liceeni îşi vor testa roboţii vor avea loc în Canada (19 februarie), Israel (2 martie) şi la campionatele mondiale din St. Louis şi Houston din 20-29 aprilie.

BRD – Groupe Société Générale a fost alături, la începutul acestui an, şi de echipa heRObotics, formată din patru elevi din Timișoara, pasionaţi de robotică, care, cu ajutorul băncii, au reuşit să ajungă în Statele Unite ale Americii, pentru a participa în finala concursului Zero Robotics, organizat de NASA și Agenția Spațială Europeană, pe 27 ianuarie.

Sprijinul băncii se regăseşte în parteneriate cu competiţii şi programe care susţin dezvoltarea tinerei generaţii prin creativitate tehnologică şi inovaţie:

  • BRD FIRST Tech Challenge România, cel mai mare concurs de robotica din ţară, organizat sub conceptul First Tech Challenge, care reuneşte peste 800 de elevi, 53 de echipe de liceu din 33 de oraşe. Evenimentul care urmează să se desfăşoare între 24 şi 26 martie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, îi încurajează pe liceeni să dezvolte roboți potrivit temei globale stabilite de FIRST International, aceasta fiind #velocityvortex. Echipa câștigătoare a BRD FIRST Tech Challenge România va participa în primavăra acestui an, în aprilie, la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, din SUA.
  • Cu ajutorul BRD a fost inaugurat laboratorul de robotică BRD FIRST Tech HUB, la Universitatea Politehnică din București, în care elevi și mentori au la dispoziție spațiu de lucru, echipamente și toate cele necesare pentru programarea și construirea roboților.

Totodată, promisiunea BRD se regăsește și in programe de dezvoltare a spiritului antreprenorial al tinerilor, prin parteneriatul cu Innovation Labs, unul dintre cele mai cunoscute acceleratoare de business din România. Aici tinerii sunt încurajaţi să propună idei inovatoare, să le susţină în faţa unui juriu de specialişti, un pas înainte spre propria lor afacere.

 

Despre  BRD – Groupe Société Générale

BRD Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Este o bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor și face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Ca actor în societate, BRD investește în proiecte din domeniul culturii, educației și sportului privilegiind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezintă un pilon esențial de dezvoltare a societății, BRD încurajând în această direcție proiecte culturale inovative, care să fie recunoscute și apreciate de tineri. Sub această viziune, a fost creată www.scena9.ro, o platformă tânără de jurnalism cultural care oferă zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale, și sunt susținute în mod constant inițiative de teatru, film, artă vizuală contemporană sau muzică clasică, conturând astfel universul implicării companiei la nivel cultural.