Home Amenajari Echipamentele pe peleti de la ecoHORNET, soluții pentru eficientizarea energetică a clădirilor
Echipamentele pe peleti de la ecoHORNET, soluții pentru eficientizarea energetică a clădirilor

Echipamentele pe peleti de la ecoHORNET, soluții pentru eficientizarea energetică a clădirilor

0

Independenţa energetică este un deziderat al oricărui constructor sau beneficiar al clădirii, în condiţiile în care preţul la gaze, electricitate și motorină crește de la an la an. Investiţia în energie este eficientă și rapid amortizabilă cu tehnologia ecoHORNET, bazată pe arderea cu înaltă eficienţă și emisii minime de noxe a peleţilor fabricaţi din orice biomasă.

EcoHornet fabrică cele mai performante echipamente de producţie a energiei termice cu peleţi, oferind soluţia optimă pentru fiecare tip de utilizator. Peleţii fabricaţi din resturi, reziduuri și deșeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selecţie de deșeuri menajere combustibile, plante energetice, tocătură lemnoasă (în special din lemnul degradat și uscat din pădurile și terenurile necultivate, chiar și pe cea cu un conţinut mare de siliciu) constituie combustibilul ideal pentru echipamentele de producere a energiei termice ecoHORNET.

Această sursă de combustibil este la îndemâna tuturor agricultorilor prin valorificarea deșeurilor agro-zootehnice și transformarea în combustibil. De la an la an, numărul producătorilor de agro-peleţi crește în România. Peleţii se pot fabrica de către oricine și în instalaţii de capacitate mică (100-500kg/oră), cu o investiţie minimă. Preţul agro-peleţilor nu depășește jumătate din preţul peleţilor din rumeguș de lemn curat, iar ca putere energetică, în echipamentele performante ecoHORNET, sunt doar cu 15-18% mai slabi caloric (este vorba despre peleţii din paie).

Cu toate că în interiorul echipamentelor ecoHORNET se dezvoltă o temperatură atât de mare, acestea sunt perfect sigure în exploatare. Sunt construite din cele mai moderne și rezistente materiale, cazanul fiind realizat din oţel special, iar arzătorul, din inox rezistent la temperaturi înalte, conform ultimelor standarde UE. Echipamentele dispun de automatizarea totală a procesului de producere și distribuţie a energiei termice, control și programare prin internet, precum și gama completă de sisteme de siguranţă. Durata de exploatare este de zeci de ani.

Produsele ecoHORNET sunt potrivite pentru fiecare consumator de energie termică: de la locuinţe unifamiliale, la marii consumatori.

Centralele termice ecoHORNET 20 kw-500 kw (1 MW şi puteri mai mari, instalate în cascadă) acoperă, în totalitate, necesarul de căldură și apă caldă pentru sectorul civil și industrial: blocuri de locuinţe, locuinţele individuale, birouri, școli, spitale, hoteluri, clădiri administrative, hale, sere, crescătorii de păsări și animale, săli de sport, piscine, terenuri de fotbal, sau în orice fel de incintă care impune asigurarea unui regim termic adecvat și folosirea apei calde.

Arzătoarele cu peleţi tip injector ecoHORNET 20 kw-600 kw înlocuiesc cu succes injectoarele și arzătoarele pe gaz, motorină, ulei, păcură, CLU, GPL etc. Echipează: centrale termice, generatoare aer cald, generatoare abur, cuptoare de pâine, uscătoare de cereale. Produc energie electrică cu motoare Stirling, turbine abur, ulei diatermic, etc.

Generatoarele de abur saturat și apă supraîncălzită ecoHORNET, capacitate 0.5-1 to/h cu funcţionare pe peleţi, permit accesul industriei la energie ieftină, nepoluantă, din surse regenerabile.

Introducerea energiei verzi, din surse regenerabile, în industrie (industria e un mare consumator şi poluator) este un mare pas spre reducerea efectivă a emisiilor de gaze cu efect de seră. Utilizarea energiilor regenearbile creste competitivitatea agenţilor economici.

Arzătoarele cu peleţi tip injector cu tuburi radiante 20 kw – 100 kw ecoHORNET. În premieră mondială, ecoHornet echipează tuburi radiante cu arzătoare pe peleţi. Arzătoarele cu peleţi cu tuburi radiante sunt cea mai eficientă soluţie de încălzire a spaţiilor înalte: hale industriale, biserici, săli de sport, centre expoziţionale, hangare.

Generatoarele de aer cald cu 20-600 kw sunt recomandate pentru încălzire cu aer cald: hale industriale, sere, terenuri de sport acoperite, corturi expoziţionale. Se pot cupla la uscătoare de  cereale, lucernă, paie, etc. înlocuind generatoarele pe gaze, motorină, propan, sau generatoarele de aer cald electrice.

Echipamentele ecoHORNET, respectiv tehnologia de ardere a sistemelor noastre de încălzire cu peleţi, produc cel mai ieftin MW :

  • 1 MW = 180 kg peleţi (5,6kw/kg) = 28,5 euro/MW (150 euro/to peleţi).
  • 1 MW = 220 kg peleţi (4,6kw/kg) = 9,2 euro/MW (40 euro/to, peleţi din deșeuri proprii)
  • de 2-4 ori mai mic decât cel obţinut cu GAZ NATURAL
  • de 3-10 ori mai mic decât cel obţinut de sistemele centralizate, CET-uri;
  • de 2-8 ori mai mic decât cel obţinut cu PROPAN, GPL și CLU;
  • de 4-15 ori mai mic decât cel obţinut cu curent ELECTRIC și MOTORINĂ.

În iarna 2011-2012 sera de flori de 1.000 mp a firmei Rupiah din Slatina a consumat pentru încălzire și dezgheţ (lemne, motorină și electric) circa 36.000 euro. În 2012, firma a instalat 3 centrale termice cu peleţi ecoHORNET cu o putere totală de 450 kw. În cele două ierni 2012-2013 și 2013-2014, costurile anuale au scăzut de șase ori, până la 6.000 euro pe sezon, consumul încadrându-se sub 50 tone de peleţi/an. Astfel, în cei doi ani și-a amortizat investiţia, iar orașul Slatina este plin de flori încă din luna martie! Preţul poate fi redus sub 3.000 euro/an, dacă firma va produce peleţii din resturile, gunoaiele și deșeurile obţinute din toaletarea orașului.

Orașul Reșiţa beneficiază de o sală de spectacole cu 600 locuri, cu un sistem audio-acustic modern, unde au loc piese de teatru, spectacole, conferinţe. Iarna, din cauza frigului din sală, aceste spectacole erau jucate și vizionate în cojoace și paltoane. În 2012, Primăria a decis să monteze o instalaţie de încălzire ecoHORNET. Cu o putere instalată de numai 200 kw, se încălzește sala și anexele de 1.000 mp, 10.000 mc.). Prin montajul sub scaune a unor ţevi cu aripioare, încălzirea se poate face doar pe sectoarele unde sunt spectatori. Încălzirea scenei se realizează în premieră absolută cu tuburi radiante încălzite cu arzător pe peleţi, astfel încât în perioada de pregătire a spectacolelor nu este necesară încălzirea sălii. Activităţile se desfășoară aproape zilnic, iar costul de încălzire anual nu depășește 4.800 euro, adică 35 tone peleţi/an.

Echipamentele ecoHORNET se regăsesc în toate domeniile de activitate, prin implementarea de soluţii inovative. Deocamdată, 60-70% din cifra de afaceri este realizată din exporturi către ţări din Europa Occidentală, în care populaţia este familiarizată cu încălzirea cu peleţi, iar avantajele echipamentelor ecoHORNET sunt ușor de remarcat.

Comparativ cu investiţia în alte sisteme bazate pe energii regenerabile (sol, apă, aer, soare, biogaz), investiţia în produse ecoHORNET este mult mai mică și se amortizează mai repede. Cu cât capacitatea instalată este mai mare și perioada de funcţionare mai lungă, cu atât amortizarea este mai rapidă.

Preţul produselor ecoHORNET este unul competitiv. Acestea nu sunt ieftine, dar sunt cele mai performate de pe piaţă, la un raport calitate-preţ net în favoarea calităţii.

Echipamentele de producere a energiei termice ecoHORNET cu peleţi sunt concepute pentru a răspunde celor mai exigente cerinţe ale mileniului III în ceea ce privește eficienţa producerii energiei termice, costul redus al kilowatt-ului termic, emisiile minime de CO2 și particule în atmosferă, confortul și siguranţa în exploatare, facilitând accesul la un combustibil inepuizabil, ecologic și prietenos cu natura.

Prin utilizarea tehnologiei de ardere ecoHORNET, BIOMASA a devenit o sursă de energie eficientă, inepuizabilă, economică, independentă, ecologică și inteligentă. Prin urmare, permite elaborarea și aplicarea de strategii de independenţă energetică a comunităţilor, crearea de locuri de muncă, reducerea poluării în ritm accelerat, reducerea până la eliminare a utilizării combustibililor fosili și ar putea scuti de griji generaţiile viitoare, când poluarea va fi extrem de costisitoare.

Arzătorul incinerator şi tehnologia ecoHORNET sunt proiectate pentru arderea de înaltă eficienţă a peleţilor din diverse materii biodegradabile şi permit utilizarea unei game dimensionale mari de peleţi cu diametrul 6-12 mm, cu lungime de la 5 mm la 35 mm, umiditate sub 10%, densitate 650-750 kg/m³.

Industria echipamentelor de producere a energiei termice şi electrice cu peleţi este limitată la utilizarea peleţilor din lemn, iar principala preocupare a producătorilor de peleţi este accesul la cât mai multe teritorii împădurite, pentru a le defrişa şi a obţine materie primă pentru aşa-zisa energie verde.

ecoHORNET luptă cu tărie pentru stoparea defrişărilor în scopul fabricării de peleţi premium şi se alătură campaniilor ce militează pentru ca generaţiile viitoare să primească o planetă curată şi vie.