Home Stiri Grupul Ariston Thermo ȋși consolidează poziția pe piața din America de Nord prin achiziția HTP
Grupul Ariston Thermo ȋși consolidează poziția pe piața din America de Nord prin achiziția HTP

Grupul Ariston Thermo ȋși consolidează poziția pe piața din America de Nord prin achiziția HTP

0
  • HTP este liderul pieței americane de soluții inovatoare și de înaltă eficiență pentru încălzirea locuinței și producerea de apă caldă menajeră
  • Compania, cu sediul în Massachusetts, are 235 de angajați, două fabrici și reprezintă unul dintre cei mai dinamici jucători din piața de profil
  • În 2016, HTP a înregistrat o cifră de afaceri de 87 milioane USD, confirmând tendința de creștere consistentă din ultimii cinci ani (cu o rată medie anuală de peste 10%)

 Grupul Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global pe piaţa de echipamente destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al HTP, lider în piața de profil din SUA.

 HTP are sediul central în New Bedford, Massachusetts, avȃnd 235 de angajați și două fabrici.

În 2016, compania a realizat vânzări de 87 milioane USD (aproximativ 80 de milioane de euro), reprezentând unul dintre cei mai dinamici jucători din industrie, cu o rată de creștere semnificativă de peste 10% pe an, în ultimii cinci ani.

Prin preluarea pachetului majoritar din cadrul HTP, Ariston Thermo își întărește clar prezența pe piața nord-americană, după achiziționarea companiei canadiene NTI în august 2016. Având în vedere gamele de produse și punctele forte ale acestora, cele două companii sunt complementare.”Cu această nouă achiziție, Ariston Thermo își continuă extinderea, consolidându-și prezența pe piața din America de Nord. HTP este un brand puternic, avȃnd o gamă largă de produse inovatoare, ȋn linie cu oferta și strategia Ariston Thermo. Ȋn plus, prezența facilităților de producție locală și, mai ales, expertiza echipei manageriale, vor permite Ariston Thermo să ȋși accelereze dezvoltarea pe o piață relevantă, cum este America de Nord, și să completeze cu succes achiziția NTI de acum un an”, a explicat Paolo Merloni, președintele executiv al Ariston Thermo.

# # #

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienţa energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluţii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare şi pompele de căldură, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei produselor tradiţionale (boilere sau centrale termice), dar şi prin investiţiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Elco, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.

# # #