Home Stiri Hornbach lansează proiectul de învățământ profesional dual „Școala de carte și meserii”
Hornbach lansează proiectul de învățământ profesional dual „Școala de carte și meserii”

Hornbach lansează proiectul de învățământ profesional dual „Școala de carte și meserii”

0

Școala de carte şi meserii” la Hornbach oferă tinerilor posibilitatea de formare profesională duală în meseria comerciant-vânzător

București, 11 mai 2017

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții şi grădinărit, demarează, sub sloganul „Creştem profesioniști”, proiectul „Școala de carte și meserii” ce oferă tinerilor accesul la învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător.

“Hornbach este o companie implicată în dezvoltarea şi susţinerea comunităţii din care face parte, iar unul dintre aspectele de interes pentru noi este contribuirea la dezvoltarea forţei de muncă prin oportunităţi de dezvoltare atractive în cadrul companiei. De altfel, Hornbach a susţinut învăţământul profesional în sistem dual în România prin implementarea unui proiect pilot în România, în vederea calificării viitorilor angajaţi în meseria de tehnician în comerţ, în perioada 2009 – 2012. Ulterior, am manifestat deschidere la dezvoltările constructive în domeniul educaţiei în vederea implementării învăţământului profesional dual şi am urmărit cu interes modificările legislative venite în sprijinirea acestuia. Toate acestea pentru că, formarea profesională la Hornbach înseamnă competență, pasiune și implicare”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach România.

Astfel, Hornbach a lansat proiectul „Școala de carte şi meserii” care oferă învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de comerciant-vânzător, proiect inițiat alături de Camera de Comerț Româno-Germană și implementat cu alți doi parteneri din domeniul comerțului și cu cinci licee din țară, localizate în București, Buftea, Brașov, Sibiu și Timișoara. „Școala de carte și meserii” este un program de formare profesională realizat după metodă germană, o îmbinare bine echilibrată între teorie și practică. Înscrierea elevilor pentru formarea profesională are loc la liceele partenere (Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân – București, Liceul Economic Barbu A. Știrbey – Buftea, Colegiul Economic G. Barițiu – Sibiu, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu – Brașov și  Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu – Timișoara) începând cu luna iunie 2017.

Programul durează trei ani şi elevii care vor opta pentru această formă de învățământ începând din septembrie 2017, vor beneficia de bursă de 400 de lei în timpul lunilor de școală, decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică, diplomă de calificare în meseria comerciant-vânzător, dobândirea de experiență profesională de pe băncile școlii și oportunitatea de angajare la finalizarea școlii în cadrul Hornbach România.

Prin proiectul „Școala de carte și meserii”, Hornbach participă la implementarea învățământului profesional dual în România, deja de la prima promoție, care demarează odată cu anul școlar 2017/2018.

Mai multe informații despre proiectul „Şcoala de carte și meserii” se găsesc pe hornbach.ro/scoaladecartesimeserii, scoaladecartesimeserii.ro și facebook.com/scoaladecartesimeserii.

 # # #

Despre Hornbach România

HORNBACH  este o companie multinațională, de familie, care a înregistrat în exercițiul  financiar  2015/2016 (data bilanțului: 29 februarie) o cifră de afaceri   (netă)  de  peste 3,755 miliarde de Euro, în creștere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată   în  anul  1877,  HORNBACH  este  singura  companie  din  domeniul construcțiilor  și  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 5 generații.  În  acest  moment,  concernul  deține  155 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveția, Cehia, Slovacia, Suedia și România), dintre care 6 în România (București  Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

Conceptul  comercial  și  gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea  proiectelor  clienților.  HORNBACH garantează acestora prețuri mereu  mici,  fiind  lider  de  piață  pe acest segment. În plus, calitatea excelentă  a  consultanței  şi  a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente.

Prin  pionierat,  ca  de  exemplu  deschiderea  primului  magazin  mixt  de materiale  de  construcții  și  articole  de  grădinărit (1968), a primului megastore  (1980)  și  a  primului  magazin  de materiale de construcții cu conceptul  drive-in  (2003),  HORNBACH  își  dovedește  în permanență forța inovatoare.  De  decenii,  HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest    moment   având  peste   17.000  de  angajați  care  contribuie  la succesul companiei.

Flyer-scoala_de_cartea_si_meserii-Hornbach