
Bucureşti, 15 noiembrie 2016 Potrivit Kuma România, unul dintre principalii producători locali de lavoare și blaturi pentru băi şi bucătării, utilizarea unor produse de calitate în amenajarea unei locuințe poate crește valoarea acesteia cu cca. 30%, în cazul unei vânzări. Pe segmentul HoReCa, însă, impactul unor amenăjari high-end se reflectă în numărul de stele aferente locației.
Conform unei analize realizate de companie, utilizarea unor materiale de calitate superioară, în special în băi și bucătării, contribuie la creșterea valorii unei locuințe cu circa 30%. Pe de alta parte însă, bugetul de amenajare este ridicat cu 20% dacă se optează pentru materiale de calitate superioară, versus unele medii. În acest fel, cu o investiție mai mare cu doar 20 de procente, un proprietar de locuință crește valoarea casei cu o treime și, în același timp, și șansele de a găsi într-un timp mai rapid un cumpărător.
„Băile și bucătăria sunt cele mai uzitate zone dintr-o casă, deci în cazul acestora criteriul principal de care trebuie ținut cont încă din prima etapă a construcției sau amenajării este durata de viață a obiectelor integrate. Sigur, este nevoie și de o adaptare a bugetului, însă investiția se amortizează treptat, iar schimbările din viitor vor fi mult mai puțin costisitoare”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv KUMA România.
Reprezentanta companiei afirmă, de asemenea, că o investiție adăugată în calitatea materialelor se va reflecta cu atât mai mult în valoarea locuinței, apropiindu-se de avantajul unei priveliști panoramice.
Pe de altă parte, pe segmentul HoReCa, investiția în echipamente personalizate pentru o baie se reflectă în confortul și gradul de satisfacție al clientului, care contribuie astfel la creșterea numărului de stele ale locației și a recomandărilor primite. Potrivit reprezentantei companiei, principala provocare a hotelierilor români este obținerea unui echilibru între bugetele alocate. De cele mai multe ori, aceștia mizează în primul rând pe crearea unei recepții impunătoare, în timp ce băile sunt lăsate pe plan secund.
Ce materiale sunt recomandate pentru o locuință ce urmează a fi vândută
În cazul unei locuințe, se recomandă materiale compozite a căror structură conține granule de marmură sau granit natural, ambele oferind nu doar proprietăți superioare, ci și suprafețe exclusiviste. În plus, contează în egală măsură ca obiectele să fie personalizate în funcție de spațiul avut la dispoziție, făcând astfel o diferență între un produs standard și unul de înaltă clasă.
„Lavoarele și blaturile de bucătărie, de exemplu, sunt turnate continuu, eliminând astfel încastrarea sau alipirea, procese care provoacă inconveniente pe termen lung atât la nivel estetic, cât și funcțional. Mai mult, valoarea finală a locuinței se justifică și prin atenția acordată detaliilor – tendințele coloristice, formele neconvenționale și integrarea acestora într-un stil unitar al casei”, a completat Camelia Olesen.
Potrivit acesteia, un avantaj important al oricărei locuințe este stilul amenjării, iar cel minimalist, specific zonei de Nord a Europei, reprezintă un atu, având posibilitatea de a crea spații libere, ușor de întreținut.
De altfel, în ceea ce privește tendințele pentru perioada următoare, în atenția designerilor de interior se află materiale precum granitul, graphalit glass și Pearl, iar culorile sunt cele apropiate de nuanțele naturii, încurajând astfel o diferențiere între alegerile proprietarilor.
###
Despre Kuma România
Kuma România este o companie româno-daneză lansată pe piaţa locală în 1998, fiind specializată pe producerea de lavoare de băi pentru proiecte rezidenţiale, comerciale, de birouri şi de utilitate publică, blaturi de bucătării în suprafaţă continuă cu chiuveta, glafuri de ferestre şi balcoane, mese de bar/restaurant, recepţii pentru hoteluri și concepte SPA.
Kuma a inaugurat prima linie de productie la Câmpina în 1998, pentru ca în 2006 compania să se mute în Băneşti odată cu finalizarea primei investiţii de tip greenfield în valoare de 2 milioane de euro. La intrarea pe piaţa locală, cifra de afaceri a Kuma România era de 50.000 de dolari, ajungând în 2015, la 3,3 milioane de euro.
Printre principalele proiecte în cadrul cărora Kuma s-a implicat, se numără lanţuri hoteliere de 4 şi 5 stele (Continental, Ibis, Ramada, Golden Tulip), mall-uri (Baneasa Shopping Center, Sun Plaza), complexe rezidenţiale şi de birouri (Willbrook, Glass House, Uppground Town), stadioane (CFR Cluj, Arena Naţională), terminalul nou din cadrul Aeroportului Otopeni etc.
Produsele Kuma pot fi găsite în showroom-uri specializate pe băi precum Delta Design, Romstal, Piastrelle, Pazo Group, Ambient, dar şi în magazine mici, exclusiviste din ţară, specializate în băi şi bucătării. Mai multe detalii puteţi găsi pe www.kumaromania.ro.
# # #