Home Companii Panouri solare termodinamice care funcționează și noaptea!
Panouri solare termodinamice care funcționează și noaptea!

Panouri solare termodinamice care funcționează și noaptea!

0

Specialiştii în sisteme de încălzire de la Delphi Electric (www.del.ro), prezintă sistemele solare termodinamice, o noutate pe piaţa din România. Acestea reprezintă una din cele mai economice soluţii din punct de vedere al costurilor de întreţinere şi consum, pentru prepararea apei calde şi încălzire.

Sistemele termodinamice de la Delphi Electric se pot înscrie la subvenţia maximă de 8.000 RON din noul program „Casa Verde” care a fost lansat în această toamnă. De asemenea, atât modelele pentru prepararea apei calde cât şi cele de încălzire centrală se califică drept sisteme de energie regenerabilă şi de creştere a eficienţei energetice, în cazul proiectelor din fonduri europene.

Sistemul este o îmbinare între un panou solar şi o pompă de căldură, utilizând o tehnologie bazată pe principiul fizicianului francez Nicolas Carnot. Panourile sunt capabile să capteze căldura din atmosferă, nu doar de la soare, chiar şi pe vreme noroasă sau ploaie, 24 ore pe zi, până la pragul temperaturii de -5°C. Sub acest prag sistemul este „ajutat” treptat de o rezistenţă electrică, făcându-l astfel funcţional 365 de zile pe an. Aspectul inovativ al acestui sistem îl prezintă fluidul ecologic care circulă în instalaţie la temperaturi foarte scăzute, permiţând o absorbţie foarte mare a energiei termice din exterior, care apoi este transferată printr-un schimbător de căldură, apei din boiler.

Deoarece lichidul din interiorul instalaţiei circulă la temperaturi negative, panoul termodinamic poate capta mai multă energie din ambient decât orice alt tip de panou solar, chiar şi în zilele fără soare, inclusiv noaptea. Sistemul asigură apa caldă până la temperaturi de 55°C.

Aluminiu anodizat de culoare neagră

Uşor de transportat şi instalat, doar 8 kg

Dimensiuni: 2 x 0.8 x 0.02 m

Funcţionează 24 din 24h, 365 zile pe an

Sunt eliminate materialele fragile, sticla, cauciucul

Riscuri de supra-încălzire inexistente

Rezistenţă ridicată pentru medii sărate

Riscuri de îngheţare inexistente, nu necesită golire/umplere

Instalare pe acoperiş sau vertical pe perete

Nu necesită curăţare

Durata de viaţă estimată 25 ani

Nu îşi pierde eficienţa în timp

Posibilităţi de utilizare:

1) Încălzire apă caldă menajeră

Pentru mediul rezidenţial, modelul EcoNomic are un boiler de 250L din inox şi un panou termodinamic. Există modele cu unul sau două panouri şi boiler inclus de 200, 250 sau 300L. În cazul unui boiler existent, modelul Solar Box este alegerea perfectă, fiind compus doar din blocul termodinamic cu pompă de caldură şi panoul exterior.

Pentru spaţiile comerciale şi industriale, sistemul SolarBlock poate avea între 6 si 40 de panouri termodinamice exterioare şi poate încălzi un volum de 6.000L de apă, fiind pretabil la instituţii, firme, hoteluri, pensiuni şi restaurante.

2) Încălzire centrală

Sistemul Solar Block utilizează între 6 şi 40 de panouri, în funcţie de suprafaţa încălzită (între 90m2 şi 450m2). La suprafeţe mai mari se pot combina mai multe sisteme.

3) Încălzire piscine

Acelaşi sistem Solar Block poate încălzi piscine între 25m3 şi 180m3 cu un randament ridicat, fiind posibilă încălzirea apei chiar şi pe timpul nopţii sau pe timp noros. Funcţionează foarte bine în sistem dual (încălzire piscină – vara; încălzire centrală – iarna).

Detalii produs

Această soluţie poate fi implementată atât în proiectele rezidenţiale cât şi în cele comerciale sau publice. Delphi Electric (www.del.ro) pune la dispoziţia clienţilor şi proiectanţilor ingineri cu experienţă pentru alegerea soluţiei optime, dimensionarea şi instalarea acesteia. Optând pentru acest sistem economic veţi face o investiţie inteligentă şi durabilă, care nu va înceta să vă încânte mulţi ani de acum înainte.

Alege acum confortul superior cu costuri de intre]inere zero!

Ce economie realizează:

Un sistem de 250L consumă 0,39kWh în funcţionare şi produce până la 2,9kWh energie termică. Având un COP (Coefficient Of Performance) mediu de 4, care poate ajunge la 7 când panoul este expus la soare, economia rezultată este de până la 85% faţă de un sistem clasic. Amortizarea sistemului se poate face între 3 şi 6 ani, în funcţie de mărimea sa. În cazul subvenţiei prin „Casa Verde”, amortizarea se face sub un an. Durata de utilizare a echipamentelor poate depăşi 25 de ani.

Exemple montaj

Locuinţă – Cluj-Napoca

Sistem ECO 200 litri instalat pentru o locuinţă din Cluj-Napoca. Sistemul deservește necesarul de apă caldă pentru o familie de 4 persoane.

Apă caldă menajeră Pirinei – Franţa

Un refugiu la 1.800 m altitudine în Pirinei. Pentru această situaţie specială, a fost proiectat un sistem Eco1500 pentru apă caldă, cu 10 panouri, bine integrate în arhitectura clădirii. Sistemul deservește camerele și restaurantul.

McDonald’s, Spania

După o perioadă de un an în care au fost testate 3 panouri termodinamice, lanţul de restaurante McDonald’s a instalat încă 36 de sisteme la restaurantele lor din Spania.