
Design-ul şi realizarea amenajărilor interioare nu este doar o artă şi o ştiinţă, ci o simbioză perfectă a celor două. Amenajarea unui spaţiu este un proces complex care porneşte de la preferinţele clienţilor, se îmbină cu experienţa designerilor şi a arhitecţilor şi ia formă utilizând materiale de cea mai bună calitate. Atunci când pe lângă toate acestea este nevoie de ceva în plus – de rafinamentul stilului clasic sau de rigoarea minimalistă a design-ului modern – soluţia la care apelează specialiştii are un singur nume: Alsa Design.
Înfiinţată ca reprezentanţă în România pentru branduri de lux de mobilier, decoraţiuni şi amenajări interioare, Alsa Design şi-a asumat rolul de soluţie completă pentru profesioniştii în domeniul design-ului interior, atât pentru clienţi din domeniul rezidenţial, cât şi hotelier.
Pentru Alsa Design, imposibilul nu este o realitate finală, ci numai o nouă provocare. Design, stil, profesionalism şi calitate, acestea sunt garanţiile pe care Alsa Design le oferă tuturor clienţilor săi. Decoraţiunile interioare evoluează de-a lungul timpului odată cu preferinţele stilistice și cu dezvoltarea tehnologică. În acest domeniu aflat în continuă transformare, adevăraţii specialiști sunt cei care inovează, care imaginează noi forme și structuri, care îmbină utilul cu frumosul, creând obiecte de decor, sanitare și de mobilier deosebite atât stilistic, cât și în ceea ce privește materialele din care sunt realizate.
Luxul de a sfida timpul
VetroFreddo este un material compozit format din pigmenţi de sticlă și rășini. Extrem de maleabil, VetroFreddo poate fi prelucrat și modelat în orice formă. În funcţie de proporţia componentelor de bază, VetroFreddo poate fi transparent, semi-transparent sau opac. Poate fi colorat în orice nuanţă și este ideal pentru a crea lavoare-fantezie, cu forme geometrice precise sau extrem de complexe.
Pert este un polimer a cărui principală caracteristică este greutatea proprie redusă combinată cu o rezistenţă superioară. Iniţial a fost utilizat în industria aviatică și auto, dar, între timp, a atras atenţia arhitecţilor și designerilor de mobilier și obiecte sanitare. Pert este un material ideal pentru lavoare și căzi de baie. Este ușor de prelucrat în orice formă și are o durată de utilizare foarte mare – două caracteristici principale ale obiectelor sanitare de calitate superioară.
Lavoarele și căzile realizate din Pert pot fi create cu modele filigranate complexe sau cu suprafeţe netede, în forme geometrice riguroase.
TeknoForm nu este un material de sine stătător pentru realizarea de mobilier sau obiecte sanitare. Este un polimer special care are rolul de a scoate în evidenţă aspectul materialului de bază peste care este aplicat, fie că este vorba de marmură, granit, lemn sau ceramică. Pentru clienţii care doresc să creeze o senzaţie de lux, se pot aplica tratamente cu foiţă de aur sau argint. Îl puteţi utiliza sub forma unei cădiţe de duș sau pentru placarea spaţiului dedicat cabinei de duș, ceea ce îl transformă într-un veritabil obiect în domeniul amenajării interioare.
WOOD COLLECTION
by Alsa Design, conceptul modern al fuziunii dintre tradiție și inovație
Colaborând cu cei mai buni designeri, Alsa Design introduce un concept complet nou în domeniul sălilor de baie, în concordanţă cu cele mai recente tehnologii. Toate piesele, în afară de faptul că sunt inovatoare, valoroase ca forme și ca detalii, sunt de cea mai bună calitate și sunt atemporale.
Ideea de de a îmbina naturaleţea lemnului cu materialele acrilice a dat naștere liniei Wood Collection, care exprimă conceptul modern al fuziunii dintre tradiţie și inovaţie, dintre coerenţă și armonie, dintre două tehnici diferite care coexistă în mod natural: cea a lemnului – natural, exclusivist, preţios și vechi – și a materialului acrilic – artificial, modern, cu performanţe ridicate. Două materiale aparent ireconciliabile se întâlnesc și fuzionează în noua linie WOOD COLLECTION by Alsa Design. Întreaga serie de mobilier de baie – chiuvete, vase de WC, bideuri, căzi de duș și de baie, lambriuri și panele – este caracterizată de eleganţă, originalitate și funcţionalitate. Materialele selectate și manopera asigură, de asemenea, pe lângă performanţele estetice extraordinare, rezistenţă și ușurinţă în exploatare, datorită lipirii rezistente la apă și tratamentelor, testată cu succes în industria marină. Materialul acrilic se prezintă în culoare albă sau cu finisaj satinat, compact și lipsit de pori, cu minerale naturale sau în combinaţie cu rășini sintetice, care nu își modifică proprietăţile și culoarea în timp. Datorită acestei particularităţi, este ușor de curăţat și întreţinut cu detergenţi de uz comun.
Lemnul de tec – o esenţă exotică ce merită a fi o investiţie pe termen lung
Lemnul de tec este unul dintre materialele preferate de producătorii de mobilier, în special pentru realizarea pieselor de mobilă pentru exterior. Este un lemn frumos, dar scump, folosit încă din secolul al VII-lea, pentru înfrumuseţarea locuinţele celor înstăriţi, fiind deosebit de rezistent la intemperiile vremii. Tecul (Tectona grandis) este un copac tropical, care a fost folosit încă din secolul al VII-lea la decorarea caselor și palatelor. În Europa, reputaţia sa a fost întărită de olandezi, care au colonizat Indonezia și au exportat lemnul pe Bătrânul Continent.
Tecul se găsește în special în ţările din Sud-Estul Asiei, precum Thailanda, Burma sau Malaezia, însă niciun guvern nu îl protejează mai bine decât cel din Indonezia. Fiind considerat o resursă naturală extrem de importantă pentru ţară, tecul indonezian este protejat de o firmă guvernamentală care se ocupă de plantaţiile oficiale cu acest tip de copac pe Insula Java.
Și pentru că cel mai bun mobilier din tec provine de la copacii maturi (în jur de 80 de ani durează ca un arbore de tec să ajungă la maturitate), compania statului limitează anual numărul copacilor care pot fi tăiaţi. În plus, fiecare tec doborât este înlocuit cu altul plantat în loc.
Avantajele lemnului de tec pentru mobilier:
Tecul este preferat de producătorii de mobilă pentru durabilitatea și rezistenţa sa la intemperii. Toţi copacii secretă uleiuri care îi protejează, însă tecul este deosebit tocmai pentru că are abilitatea de a secreta aceste uleiuri, dar și cauciuc natural, chiar și după ce a fost prelucrat, protejându-se astfel în mod natural împotrivă ploilor, ninsorii sau caniculei.
Când este uscat la un nivel de umiditate corespunzător – în jur de 10% din conţinutul său original – uleiurile și cauciucul care se regăsesc înăuntrul copacului acţionează ca o barieră protectoare și izolează tecul.
Pe lângă faptul că nu se umflă, datorită uleiurilor sale naturale, tecul este protejat și de atacul termitelor sau al diferitelor ciuperci care mănâncă, în general, mobila. Tocmai de aceea, mobilierul realizat din tec este foarte costisitor, însă merită investiţia, dat fiind faptul că odată cumpărat, nu are nevoie de întreţinere complicată.
Lemnul de nuc, esenţa aristocratică
Decenii de-a rândul, nucul a fost râvnit de producătorii de mobilier high-end de pretutindeni și de beneficiarii pieselor realizate din acest lemn de esenţă tare. Calităţile sale desăvârșite îl plasează într-o categorie aparte, a luxului și a fineţei, mobilierul din nuc fiind descris adesea în termeni superlativi de eleganţă și rafinament. Deși mai costisitoare decât în cazul altor tipuri de lemn, investiţia în mobilierul din lemn de nuc răsplătește din plin, pe termen lung. Adevăraţii „afficionados” ai lemnului îi preţuiesc rezistenţa și durabilitatea, fibra complexă și culoarea specifică, brun-ciocolatie, ce îmbracă fiecare piesă într-un aer distins. Nucul este un lemn dens, masiv, ce își păstrează forma și finisajul vreme îndelungată, dacă este întreţinut corespunzător.
Spre deosebire de alte tipuri de lemn, farmecul pieselor din nuc aproape că sporește cu timpul, suprafaţa sa mătăsoasă căpătând o patină lucioasă ce îi accentuează eleganţa și frumuseţea.
Lemnul de nuc folosit de partenerii-furnizori ai Alsa Design provine din păduri sustenabile cultivate în Statele Unite și este disponibil într-o paletă largă de culori: de la gri-bej, până la maro ciocolatiu cu accente violacee. Are o textură fină, cu patternuri frumoase, de regulă liniare, cele mai apreciate din punct de vedere estetic fiind cele situate spre rădă-cină, curbate, cu ramificaţii și forme neregulate.
Cu o paletă variată de culori și fibra specifică, atât de complexă și delicată în același timp, pare imposibil, pentru un lemn de o asemenea frumuseţe, să fie deopotrivă rezistent și durabil. Iată o sumă perfectă de calităţi ce garantează farmecul preţios al fiecărei piese, care odată așezată într-un colţ de încăpere, își va păstra secretele nobile timp de generaţii de-a rândul.