Home Stiri AFI Europe România închiriază 2.000 mp din AFI Tech Park către GAME WORLD GROUP
AFI Europe România închiriază 2.000 mp din AFI Tech Park către GAME WORLD GROUP

AFI Europe România închiriază 2.000 mp din AFI Tech Park către GAME WORLD GROUP

0

Campusul de business AFI Tech Park, cea mai nouă destinație pentru spații de birouri dezvoltată de AFI Europe România, anunță semnarea unui nou contract de închiriere pentru aproximativ 2.000 de metri pătrați cu GAME WORLD GROUP, în clădirea AFI Tech Park 1. Condițiile contractuale excelente, incluzând o scutire de TVA pentru chiria de bază, au creat contextul favorabil pentru ca Game World Group, lider în organizarea și exploatarea sălilor de jocuri electronice, să se relocheze în noul parc de birouri Clasa A.

Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe comună de 400 de metri pătrați pentru a fi utilizată de viitorii chiriași ai clădirii, alături de o serie de alte beneficii, precum: cardul „AFI Club”, ce oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, sau primul serviciu de car sharing din București. Proiectul AFI Tech Park este localizat în apropierea Palatului Parlamentului.

Lucrările de construcție la prima clădire de birouri, AFI Tech Park 1, ce oferă un spațiu de 20.000 mp închiriabili, vor fi încheiate în cel de-al doilea trimestru al acestui an. În plus, clădirea dispune și de 2.000 mp închiriabili de zonă comercială, pentru care au fost semnate deja contracte de închiriere cu World Class pentru un spațiu de 1.500 mp și rețeaua Quick Service Restaurant „1 Minute” pentru 110 mp, în prezent fiind avansate negocieri cu o cantină și alte centre de servicii. AFI Tech Park 1 va oferi viitorilor chiriași 220 de locuri de parcare subterane. Investiția în prima etapă a proiectului este de peste 30 de milioane de euro.

„Ne bucurăm să începem anul cu anunțarea unui nou chiriaș pentru 2.000 de metri pătrați în viitorul nostru campus de business. Suntem în continuare în negocieri avansate cu alte companii din domenii precum IT&C, pharma sau FMCG pentru a ocupa prima clădire de birouri și suntem încrezători că firmele vor realiza care sunt beneficiile relocării într-un parc de business Clasa A dezvoltat în apropierea centrului orașului, așa cum este AFI Tech Park”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.

Procesul de semnare a noului contract de închiriere a fost derulat alături de compania de consultanță imobiliară Knight Frank, reprezentată de Cătălin Stan, Director Asociat, și Alexandru Bordianu, Consultant Office Division.

Întregul proiect AFI Tech Park este dispus pe o suprafață totală închiriabilă de 56.000 mp pentru birouri Clasa A și cuprinde două clădiri de birouri cu P+8 și un turn de birouri de 14 etaje. AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai înaltă recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.

Cu o suprafață închiriabilă de aprox. 2.800 mp per etaj, proiectul este conceput pentru a oferi spații de birouri personalizate, săli de întâlnire moderne și perfect echipate, zone de relaxare, spații de depozitare și sisteme avansate de management al clădirilor.

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

AFI Tech Park_2