Home Stiri AFI Europe România semnează pentru 10 ani cu primul chiriaș al parcului de afaceri AFI Tech Park
AFI Europe România semnează pentru 10 ani cu primul chiriaș al parcului de afaceri AFI Tech Park

AFI Europe România semnează pentru 10 ani cu primul chiriaș al parcului de afaceri AFI Tech Park

0

AFI Europe România a semnat primul contract de închiriere pentru AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri al companiei, dezvoltat în București. World Class România, lider în domeniul sănătății și fitnessului din România, va fi primul chiriaș al campusului, având un spațiu de 1.500 m2 GLA repartizat la parterul și etajul 1 al AFI Tech Park 1. Contractul de închiriere a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani.

AFI Tech Park este dezvoltat în imediata apropiere a hotelului JW Marriott și a Parlamentului României și va oferi 56.000 m2 GLA de birouri de clasă A, în cadrul a  două clădiri de birouri cu P+8 și un turn de birouri de 14 etaje, toate înconjurate de peste 5.000 m2 de zone verzi. Prima clădire de birouri, AFI Tech Park 1, va fi deschisă în T2 al anului 2018, oferind un spațiu de 20.000 m2 GLA pentru birouri și 2.000 m2 închiriabili pentru spații de vânzare (sală de sport World Class, cantină și cafenele).

Investiția în prima fază a proiectului AFI Tech Park este de peste 30 de milioane de euro.

„Suntem mândri să anunțăm primul chiriaș al AFI Tech Park, cel mai nou proiect de birouri de clasa A dezvoltat de compania noastră în București. Semnarea unui contract de închiriere pentru 10 ani arată încrederea pe care o au cei de la World Class în proiectul nostru și în dezvoltarea unei noi zone din București. În plus, faptul că parcul de birouri este situat în centrul Bucureștiului și nu la periferie îi oferă un avantaj unic, căutat de companiile multinaționale din România”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.

Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe de 400 m2 care va fi folosită de toți chiriașii clădirilor de birouri. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor chiriașilor, prin faptul că nu mai găzduiesc astfel de săli mari în spațiul lor de birouri. Împreună cu facilitățile de retail (Liberty Mall, Vulcan Retail Park), proiectul de birouri aduce beneficii suplimentare precum „AFI Club”, care oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, dar și primul serviciu de car sharing din București. Întregul proiect este conceput pentru a susține nevoile tehnice complexe ale companiilor de IT&C, BPO și servicii de comunicații, oferind o suprafață închiriabilă de aprox. 2.800 m2 pe etaj și, de asemenea, opțiuni de extindere în interiorul parcului.

AFI Tech Park este construit astfel încât să obțină cea mai mare recunoaștere pentru clădiri verzi și a primit deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.

Despre AFI Properties

AFI Properties este membru al AFI Group, un grup de trusturi și de fonduri de investiții internațional, cu subsidiare active în domenii precum: real estate, construcții, infrastructură, industrie și hoteluri (www.afigroup-global.com).

Compania este activă pe piață din 1971. AFI Propertis a fost listată la bursa din Tel-Aviv în 2004. Compania este activă în Europa din 1997 prin subsidiarele AFI Europe de pe piețele din Europa Centrală și de Est. AFI Properties este cotată “BBB+ pozitiv” de către S&P și “A3 stable” de către Midroog (o subsidiară a Moody’s).

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).