Home Stiri AFI Park 4&5 ating o rată de ocupare de 95%, respectiv 97% pentru toate cele cinci clădiri din AFI Park
AFI Park 4&5 ating o rată de ocupare de 95%, respectiv 97% pentru toate cele cinci clădiri din AFI Park

AFI Park 4&5 ating o rată de ocupare de 95%, respectiv 97% pentru toate cele cinci clădiri din AFI Park

0

AFI Europe România a semnat noi contracte de închiriere pentru peste 6.000 mp de spaţii de birouri în AFI Park 4&5, finalizând anul acesta închirierea a 19.000 mp în clădirile de birouri.

Cei mai noi chiriaşi ai clădirilor sunt furnizorul de servicii de IT&BPO, Hexaware Technologies, nou intrat pe piaţa din România, companiile americane Asentinel, specializate în soluţii pentru tehnologie, şi BullGuard Software, care activează în domeniul securităţii consumatorului. De asemenea, Endava România şi-a asigurat un spaţiu adiţional pentru sprijinirea  planurilor curente de extindere, alături de compania internaţională de nutriţie Wellness Center powered by Herbalife care şi-a deschis aici cel mai mare centru din Bucureşti.

AFI Park, parcul de business de 70.000 mp închiriabili din portofoliul companiei, se apropie de atingerea unei rate de ocupare de 100%. Cel mai important lucru de menţionat este faptul că cea mai mare parte din contractele de închiriere pentru AFI Park a fost încheiată fie cu companii nou intrate pe piaţa din România, fie cu chiriaşi actuali care se extind, ceea ce arată puterea pieţei din birouri din România şi, totodată, pachetul valoros de facilităţi şi specificaţii tehnice pe care îl oferă birourile noastre. Experienţa pe care am dobândit-o prin dezvoltarea acestui proiect ne va ajuta în viitoarele noastre dezvoltări din segmentul de birouri: AFI Tech Park, situat în zona hotelului J.W. Marriot, şi AFI Offices Braşov, adiacent viitorului centru comercial AFI Braşov, care suntem convinşi că vor deveni proiecte de referinţă pe piaţă”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Compania multinaţională Hexaware Technologies a închiriat 1.100 mp de spaţii de birouri în AFI Park 4&5, în timp ce Asentinel, furnizor de top în domeniul managementului cheltuielilor pentru telecomunicații (Telecom Expense Management), a devenit operaţional pe o suprafaţă de 1.000 mp. Compania BullGuard, specializată în securitatea cibernetică, securitatea mobilă, protecţia identităţii 24/7 şi cea pe reţelele sociale şi un pionier în securitatea IoT (Internet of Things), se va reloca, extinzându-se cu 1.500 metri pătraţi. Pentru activități de sport și nutriţie, precum și evenimente, s-a deschis Wellness Center în AFI Park 4&5.

Endava România, companie care livrează soluţii inovatoare pentru lideri globali în finanţe, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie, retail şi turism, cu aproape 600 de angajaţi în Bucureşti şi peste 2000 în toată România, îşi continuă extinderea în parcul de afaceri, prin închirierea a peste 3.000 mp în noua clădire de birouri, ajungând la un total de 9.000 mp de spaţii închiriate.

Clădirile AFI Park 4&5 au o suprafaţă închiriabilă de 32.000 mp si oferă specificaţii tehnice excelente, cum ar fi o suprafață a unui etaj curent de 3.000 mp, multă lumină naturală, o dispunere a rețelei electrice şi de HVAC conform nevoilor legate de spaţiile de lucru.

Toate clădirile din parcul de business sunt construite pentru a fi “verzi”, sustenabile, fiind certificate LEED Gold. De asemenea, toţi chiriaşii din AFI Park beneficiează de o reducere a consumului de energe şi apă cu 40%, în comparaţie cu o clădire de birouri obişnuită.

Proiectul îi ajută pe angajaţii companiilor să economisească timp, beneficiind de o ofertă de retail diversă în centrul comercial AFI Cotroceni (care se află în stadiul de extindere pentru a ajunge la o suprafaţă închiriabilă de 87.000 mp), adiţional spaţiilor comerciale de la parterul clădirilor de birouri, fiind situat într-o zonă cu trafic redus în orele de vârf.

AFI Europe România a început construcţia proiectului AFI Tech Park, un parc de business clasa A, amplasat în apropierea hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului României, precum şi dezvoltarea proiectului cu destinaţie mixtă de centru comercial si cladire de birouri, AFI Braşov, situat în centrul oraşului Braşov, care va include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp şi 20.000 mp spaţii închiriabile de birouri.

Despre AFI Europe

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider de dezvoltare, management și investiții în domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.

Portofoliul diversificat al AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

Despre AFI Europe România:

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare şi de success mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de peste 82.000 mp şi oferă vizitatorilor o vastă zonă de divertisment cu multiple opţiuni pentru petrecerea timpului liber şi peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață închirabilă (GLA) de 33.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou şi mai avansat parc de business de clasa A din Bucureşti. Parcul oferă 70.000 mp de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Primele trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 38.000 mp sunt închiriate în proporție de 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat construcția AFI Park 4&5, care oferă proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp. AFI Park 4&5 a atins un grad de ocupare de aproape 95%, prin închirierea către Asentinel, Cameron, BullGuard, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software, Dell SecureWorks, Hexaware Technologies şi Wellness Center powered by Herbalife.

AFI Europe România plănuiește în prezent dezvoltarea unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și un proiect de birouri de 25.000 de mp în centrul orașului Brașov.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI TECH PARK București, un parc de business clasa  A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Palatului Parlamentului. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, cu multe spaţii verzi, spații moderne, high tech, într-un centru urban cu o  piaţetă centrală şi grădini. AFI TECH PARK va răspunde nevoilor de extindere ale companiilor IT&C din România, oferindu-le un spațiu potrivit din punct de vedere al specificațiilor tehnice și al posibilităților de creștere. Faptul că centrul de birouri este situat în centrul orașului București și nu la periferie, oferă proiectului avantajul unic de a fi căutat de companiile multinaționale din România.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte: pe terenul de 80.000 mp pe care îl deține în orașul Arad, unde va fi construit un parc de retail, iar un proiect cu utilizare mixtă va fi ridicat pe terenul de 148.000 mp din Bucureştii Noi din sectorul 1 al capitalei.