Home Stiri ALPOLIC – Opțiunea Mitsubishi pentru aluminiu compozit
ALPOLIC – Opțiunea Mitsubishi pentru aluminiu compozit

ALPOLIC – Opțiunea Mitsubishi pentru aluminiu compozit

0

Panourile compozite din aluminiu ALPOLIC se utilizează îndeosebi la placarea exterioară și interioară a clădirilor. Aluminiul este cel mai popular metal folosit în industria construcțiilor, datorită greutății mici cu o mare rezistență la coroziune și este ușor la prelucrare. Toate materialele ALPOLIC® au proprietăți excepționale datorită utilizării tehnologiei unicat de acoperire și de laminare.

Holdingul Mitsubishi s-a implicat în realizarea materialelor ALPOLIC începând cu anul 1971.

Suprafața fațadei realizată cu un material compozit ALPOLIC este într-adevăr perfect plană. Secretul

acesteia constă in modul unic de producție a materialului compozit. Procesul de laminare continuă realizează planeitate excepțională a suprafeței panoului prin eliminarea și a celor mai mici neregularități, care apar de obicei la folosirea unei foi de aluminiu subțire.

Alte caracteristici remarcabile ale ALPOLIC sunt uniformitate de culoare uimitoare, precum si rezistența de neegalat la influențele mediului înconjurător. Aceasta se datorează faptului că, în calitate de material de acoperire a plăcii, ALPOLIC folosește vopseaua din fluorocarbon Luminoflon la baza căreia este aplicată o metodă de vopsire continuă a foliei din aluminiu prin pulverizare matrice, un sistem unic în lume.

Lumiflon este considerată una dintre cele mai durabile vopsele din lume pentru placările exterioare.

ALPOLIC are o rigiditate mai mare comparativ ca o foaie de aluminiu. Materialul compozit are grosime de 4 mm, care este format la rândul său din două foi de aluminiu cu grosimea totală de 0,5 mm și care are aceeași rigiditate ca o foaie de 3,3 mm grosime de aluminiu. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este aplicată forța asupra panoului compozit de aluminiu, două foi de

aluminiu se comportă ca un tot întreg având la bază doi piloni.

În plus, în compoziția sa se utilizează o cantitate semnificativ mai mică de aluminiu decât în foile de aluminiu cu o rigiditate echivalentă, ceea ce duce la micșorarea semnificativă a greutății fațadei

clădirii.

ALPOLIC îndeplineşte toate standardele de siguranță pentru securitatea anti-incendiu a materialelor folosite pentru placări exterioare în Romania şi în întreaga lume. Materialele ALPOLIC au trecut cu succes testul de rezistență la foc şi au fost certificate conform normativelor din construcții. Utilizarea numărul minim de lianți combustibili în compozit îl caracterizează ca un material complet ignifug.