Home Stiri Ariston Thermo a înregistrat o majorare a veniturilor
Ariston Thermo a înregistrat o majorare a veniturilor

Ariston Thermo a înregistrat o majorare a veniturilor

0

Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global pe piaţa de echipamente destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, a obţinut în 2015 venituri de 1,433 miliarde de euro, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior, iar EBITDA ajunstat a înregistrat o creştere de 13%, ajungând la 174 de milioane de euro (de la 11,5%, la 12,1% din totalul veniturilor) şi EBIT ajustat a fost majorat cu 12,8% şi a ajuns la 132 de milioane de euro (marjele privind veniturile au crescut de la 8,7% la 9,2%). În acelaşi timp, profitul net a ajuns la 80 de milioane de euro, în creştere cu 9,6%, comparativ cu anul 2014.

La încheierea anului financiar, poziţia financiară netă a fost de 7 milioane de euro, pozitivă, în scădere faţă de anul 2014, când a ajuns la 23 de milioane de euro, acest lucru fiind determinat în principal de achiziţiile şi investiţiile făcute, dar şi de răscumpărarea acţiunilor proprii – reprezentând 8,6% din capitalul social – deţinute de acţionari minoritari.

De asemenea, investiţiile şi resursele dedicate sectorului de Cercetare şi Dezvoltare au fost de 72 de milioane de euro, cu peste 18% mai mari faţă de anul anterior (61 de milioane de euro în 2014).

În 2015, Ariston Thermo a continuat să se dezvolte şi a făcut paşi semnificativi atât pe pieţele mature, cât şi pe pieţele care se dezvoltă rapid, prin investiţii în îmbunătăţirea produselor şi a soluţiilor sale şi în extinderea prezenţei internaţionale.

Grupul se axează, în special, pe inovarea la nivelul produselor şi al serviciilor prin intermediul investiţiilor constante în soluţii de înaltă eficienţă energetică şi în soluţii ce folosesc energie regenerabilă, dar şi pe dezvoltarea aplicaţiilor şi serviciilor conexe, care contribuie la maximizarea conservării energiei. Printre principalele noutăţi se numără platforma de boilere electrice cu acumulare Andris, pompa de căldură Nimbus, linia de centrale termice în condensare Cares Premium şi sistemele cu control la distanţă Ariston NET.