Home Stiri Ariston Thermo România a direcționat o parte din impozitul pe profit către Fundația Hope and Homes for Children pentru construirea unei case de tip familial
Ariston Thermo România a direcționat o parte din impozitul pe profit către  Fundația Hope and Homes for Children pentru construirea unei case de tip familial

Ariston Thermo România a direcționat o parte din impozitul pe profit către Fundația Hope and Homes for Children pentru construirea unei case de tip familial

0

București, 24 iulie 2017

Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilereelectrice, a oferit sprijin financiar Fundației Hope and Homes for Children, ȋn construirea casei de tip familial „Speranța”, din sectorul 3 al Capitalei. Aici s-au mutat, in luna iulie, opt copii cu nevoi speciale. Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania

Casa de tip familial „Speranța” este casa cu numărul 100 deschisă de Hope and Homes for Children ȋn Romȃnia. Clădirea este construită pe un singur nivel, are patru dormitoare, un living, două băi și o bucătărie, fiecare dintre ele adaptate nevoilor celor mici.

Donația Ariston Thermo Romȃnia a fost făcută la sfȃrșitul anului 2015 și reprezintă o parte din cei 20% din impozitul pe profit pe care companiile ȋi pot redirecționa către organizații non guvernamentale, conform prevederilor legii 32/1994.

„Ȋncă de dinainte de a decide să ne implicăm ȋn acest proiect, am urmărit și apreciat activitatea Fundației Hope and Homes. Credem că desființarea actualelor centre de plasament și ȋnlocuirea lor cu sisteme apropiate de conceptul familial va avea un mare impact asupra copiilor instituționalizați, ȋn special a celor cu nevoi speciale, cum este cazul de față, dȃndu-le șansa unei integrări mai rapide ȋn societate și a unui viitor mult mai bun”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Aceasta nu este prima acțiune de responsabilitate socială ȋn care compania s-a implicat ȋn cei aproape 20 de ani de cȃnd este prezentă ȋn Romȃnia. De-a lungul timpului, a sprijinit diverse proiecte, ȋn special din zona de educație, care promovau performanța și inovația.

„Am dăruit Casa ’Speranța’ acestor copii minunați și pentru asta mulțumim Ariston Thermo România și celor care ne-au sprijinit în acest demers. Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să închidem Centrul de plasament ’Crinul Alb‘, fiind astfel la un pas distanță de a avea și în Sectorul 3 o infrastructură completă de servicii sociale de tip rezidențial care să se apropie cât mai mult de un model familial”, a declarat Bianca Stegeran, director național adjunct al Fundației Hope and Homes for Children.

 # # #

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienţa energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluţii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare şi pompele de căldură, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei produselor tradiţionale (boilere sau centrale termice), dar şi prin investiţiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Elco, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.

 ###

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut, în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children și ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.Obiectivul principal al organizației este ca până în 2022 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în Romȃnia.

# # #