Home Stiri Ariston Thermo România sprijină cu 36 de centrale termice proiectul BIG BUILD 2017
Ariston Thermo România sprijină cu 36 de centrale termice proiectul BIG BUILD 2017

Ariston Thermo România sprijină cu 36 de centrale termice proiectul BIG BUILD 2017

0

București, 6 octombrie 2017. Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice, sprijină cu 36 de centrale termice cu funcţionare pe gaz proiectul BIG BUILD 2017, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa, organizat de Habitat for Humanity România.

Proiectul, ajuns la cea de-a opta ediție, a presupus ridicarea, la Bacău, a 36 de case în decurs de doar 5 zile, în perioada 2-6 octombrie, cu ajutorul a 450 de voluntari din România și din afara țării. Cele 36 de locuinţe vor fi locuite de familii cu venituri reduse din Bacău.

 „Ne-a impresionat magnitudinea acestui proiect ambițios, atât ca resurse umane implicate, cât și ca nivel de organizare și mobilizare. De aceea, am dorit să ne implicăm, contribuind la dotarea celor 36 de case cu centrale termice pe gaz de ultimă generație care să asigure un plus de confort familiilor beneficiare”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Cele 36 de centrale donate de Ariston vor fi instalate în casele recent construite, organizate în sistem duplex, triplex, cu două sau trei camere și suprafețe între 35 și 55 mp.

În prima zi a proiectului, pe șantier se aflau doar fundațiile, iar în ziua a 5-a casele erau deja finalizate complet la exterior și 80% la interior. Prin această acțiune ambițioasă, organizatorii și partenerii au marcat Ziua Mondială a Locuirii, atrăgând astfel atenția asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a deține o locuință decentă.

“O locuință adecvată este primul pas în a rupe cercul sărăciei. În România, circa 5 milioane de persoane locuiesc în condiții precare. Prin BIG BUILD ne propunem să contribuim la rezolvarea acestei probleme și să atragem atenția asupra unui drept fundamental al omului. Cu sprijinul companiilor care s-au alăturat Habitat for Humanity România, reușim împreună să îi ajutăm pe cei 117 de membri ai familiilor care se vor muta în casele construite în cadrul BIG BUILD 2017. Le mulțumim reprezentanților Ariston Thermo România, care s-au alăturat proiectului nostru și au făcut posibilă dotarea acestor case cu centrale funcționale, atât de necesare familiilor”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

# # #

Despre Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienţa energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluţii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare şi pompele de căldură, precum şi prin îmbunătăţirea eficienţei produselor tradiţionale (boilere sau centrale termice), dar şi prin investiţiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală în condensare aflate sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Elco, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, panouri solare și pompe de căldură.

# # #

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69 000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

# # #