Home Stiri Atenţie specială acordată condiţiilor bune de muncă. Bosch a deschis o cantină modernă la fabrica din Blaj
Atenţie specială acordată condiţiilor bune de muncă. Bosch a deschis o cantină modernă la fabrica din Blaj

Atenţie specială acordată condiţiilor bune de muncă. Bosch a deschis o cantină modernă la fabrica din Blaj

0

Proiecte educaţionale la unitatea de producţie din Blaj

  • Bosch a deschis la fabrica din Blaj o noua cantină modernă
  • Beneficii pentru satisfacţia angajaţilor
  • Proiecte educaţionale la unitatea de productie din Blaj
  • Oportunităţi de carieră

Blaj, judeţul Alba– Bosch a deschis în a doua jumătate a anului 2016 o nouă cantină modernă, care răspunde nevoilor unităţii de producţie din Blaj, activă în domeniul Tehnologiei industriale şi al Soluţiilor de mobilitate. Construcţia, demarată în septembrie 2015, înlocuieşte cele două cantine existente anterior, a căror capacitate şi facilităţi nu mai corespund nevoilor actuale ale fabricii.
Noua cantină cu un design interior modern şi primitor produce zilnic mâncare sănătoasă, într-un mediu ce ţine cont de cele mai înalte standarde de confort şi igienă. Clădirea este dotată cu echipamente de ultimă oră şi are o capacitate de până la 1200 de porţii de mâncare pe tură. “Satisfacţia angajaţilor şi crearea de condiţii optime de muncă sunt aspecte importante pentru noi”, a declarat Anna Kiss, managerul de resurse umane al fabricii Bosch din Blaj. “Prin deschiderea noii cantine în incinta fabricii, dorim să oferim angajaţilor noştri posibilitatea de a alege, după preferinţe sau recomandări de dietă, între diferite variante de meniuri sănătoase, în acelaşi timp beneficiind de un ambient plăcut şi prietenos”, a continuat Kiss. Elementele arhitecurale specifice companiei sunt integrate şi armonizate perfect cu designul interior atrăgător, oferind astfel angajaţilor un spaţiu perfect de întâlnire şi interacţiune.

În Blaj, divizia Bosch Rexroth operează încă din 2007 o unitate de producţie de tehnică liniară. Prin extinderea din 2013, Bosch produce la Blaj senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit, folosiţi în industria auto. La finalul anului 2015, divizia Soluţii de mobilitate a demarat aici producţia de componente de grup motopropulsor şi preconizează o creştere puternică a producţiei în 2016, prin extinderea proiectelor existente.
Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a încheiat anul 2015 în România cu 3200 de angajaţi şi cu investiţii de aproximativ 178 milioane lei (40 de milioane euro), iar pentru anul curent compania planifică investiţii suplimentare, în special pentru continuarea dezvoltării locaţiilor de producţie din domeniul automotive din Blaj şi din Jucu, judeţul Cluj.

Bosch acordă atenţie specială condiţiilor bune de muncă
Pe lângă accesul la cantina modernă din incinta fabricii, Bosch oferă angajaţilor săi din Blaj şi alte beneficii, printre care se numără programul de lucru flexibil, pachetele de relocare sau transport pentru angajaţii din alte localităţi sau accesul la consultaţii şi investigaţii medicale gratuite în cabinetul din incinta fabricii. Compania este interesată să îşi menţină angajaţii în formă, astfel că angajaţii unităţii de producţie Bosch din Blaj beneficiază de participarea gratuită la activităţile sportive din cadrul programului „Living în Blaj”, cum ar fi tenis, fotbal, aerobic sau sala de fitness. Compania încurajează o cultură organizaţională deschisă, bazată pe colaborare, comunicare şi creativitate. Bosch consideră diversitatea ca un punct forte şi le permite angajaţilor săi să găsească un echilibru sănătos între obiectivele profesionale şi personale. În această filosofie se înscriu şi activităţile recreative organizate de fabrica Bosch din Blaj, spre exemplu Ziua Familiei, eveniment anual ce reuneşte angajaţii Bosch şi familiile acestora cu atmosfera inedită a festivalului de muzică românească şi internaţională “Blaj aLive”. La festivalul organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Municipiului Blaj şi care a fost iniţiat de Bosch Rexroth, angajaţii companiei beneficiază de acces liber. În plus, compania organizează programe de training şi workshop-uri pentru dezvoltarea profesională continuă a angajaţilor săi.

Proiecte educaţionale la unitatea de producţie din Blaj
Bosch se implică în activităţi care susţin relaţia dintre educaţie şi mediul de afaceri. Încă din 2013, Bosch în România este un partener de încredere al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual. În prezent, doar la fabrica din Blaj, 46 de elevi din două licee tehnologice se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică sau sculer-matriţer.
Sistemul educaţional dual permite elevilor punerea în aplicare a cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul şcolii, activitatea lor din fabrică fiind bazată pe planul de învăţământ al şcolii din care provin. Fabrica Bosch asigură o pregătire practică sub supervizarea unui tutore în atelierul mecanic de mentenanţă, în laboratoarele de calitate şi pe liniile tehnologice automatizate.
În plus, compania îşi continuă parteneriatul pe termen lung cu cele mai importante universităţi din România. Astfel, în 2016, peste 500 de studenţi au participat la Blaj la a patra ediţie a Zilei Studentului, eveniment care şi-a propus să ofere tinerilor prezenţi o orientare în carieră, prin prezentarea activităţii în cadrul companiei şi a rutinei zilnice într-un mediu de producţie la standarde internaţionale.

Oportunităţi de carieră în fabrica Bosch din Blaj
Prin campania de recrutare intitulată „Let’s be remarkable”, Bosch invită potenţialii candidaţi să înceapă o carieră remarcabilă într-un mediu de muncă competitiv şi internaţional. Printre poziţiile căutate de unitatea de producţie Bosch din Blaj se numără ingineri mecanici si electromecanici, ingineri de calitate, dar şi operatori mecanici, operatori electricieni sau sculeri-matrițeri. De asemenea, compania angajează studenţi cu profil tehnic și comerical în programul working student.

Mai multe informaţii despre poziţiile vacante pot fi citite pe site-ul companiei www.bosch-career.ro.

Persoană de contact pentru jurnalişti:
Miruna Palaghian
Telefon: (021) 4057529

Informaţii suplimentare:

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără aproximativ
3.200 de angajaţi în patru entităţi. În anul 2015, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 272 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.  În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.
Mai multe informaţii pe  www.bosch.ro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 375.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2015). Compania a generat vânzări de peste 70.6 miliarde de euro în 2015. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 440 de filiale şi companii regionale din aproximativ 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Baza pentru viitoarea creştere a companiei este puterea sa inovatoare. Bosch are aproape 55.800 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare în cele aproximativ 118 locaţii din lume. În 2015, Bosch a aplicat pentru aproape 5,400 de patente pe plan internaţional. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch sporeşte calitatea vieţii la nivel mondial prin produse și servicii inovatoare şi care stârnesc entuziasm. Pe scurt, Bosch creează „Tehnică pentru o viaţă.”

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. Structura specială a proprietăţii Robert Bosch GmbH asigură libertatea antreprenorială a grupului Bosch, permiţând companiei să planifice şi să facă investiţii semnificative pentru asigurarea viitorului său. 92 de procente din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deţinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcţiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acţiuni sunt deţinute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com, www.bosch-press.com  şi http://twitter.com/BoschPresse