Home Stiri Atlas Copco lansează gama de Pompe de Vacuum DZS, cu profil tip gheară și costuri reduse de exploatare
Atlas Copco lansează gama de Pompe de Vacuum DZS, cu profil tip gheară și costuri reduse de exploatare

Atlas Copco lansează gama de Pompe de Vacuum DZS, cu profil tip gheară și costuri reduse de exploatare

0
  • Noile pompe de vacuum de la Atlas Copco se bazează pe un design simplu, dar sunt perfect adaptate la orice tip de situație.  
  • Gama de pompe de vacuum DZS este dotată cu gheare din oțel inoxidabil și camere de pompare rezistente la coroziune.

 27 Septembrie 2016

Atlas Copco, lider mondial în furnizarea de soluţii pentru productivitate sustenabilă, își mărește portofoliul cu noua gamă DZS de pompe de vacuum cu funcționare uscată. Potrivită pentru o arie largă de aplicații, de la sisteme de ventilare centrale pentru spitale, până la transport pneumatic, DZS este o soluție durabilă și fiabilă.

Pompele de vacuum cu profil tip gheară au în dotare camere de vacuum uscate, care oferă performanțe ridicate și eficiență energetică, și se bazează pe un design simplu și funcțional.

Atlas Copco a inovat tehnologia multi-gheară pentru compresoare, iar după achiziționarea companiei Edwards, specializată în adaptarea tehnologiei de tip gheară în aplicații de vacuum pentru industria de electronică high tech, experiența și competența  celor două companii au condus către obținerea unor produse eficiente și fiabile, cu un design inovativ.

Materiale inovatoare și asamblare rapidă

În cazul pompelor de vacuum, majoritatea gazelor de proces trec chiar prin pompă, provocând defecțiuni premature, ceea ce poate crea neajunsuri însemnate pentru producție. Fabricate pe fundamentele de design ale compresoarelor Atlas Copco, aceste noi pompe încorporează materiale și acoperiri inovatoare. Gama DZS încorporează ca standard gheare de oțel inoxidabil și camere de pompare rezistente la coroziune, pentru operare fiabilă chiar și în condiții vitrege.

În mod normal, în cazul unei defecțiuni de proces, curățarea corectă a ghearelor nu poate fi realizată fără demontarea lor, ceea ce necesită apoi resincronizarea întregului mecanism și demontarea cutiei de viteze – o operațiune consumatoare de timp.

În schimb, designul DZS prezintă gheare demontabile care sunt ușor de curățat, la care etanșarea poate fi schimbată rapid, iar asamblarea se face fără a demonta cutia de viteze, salvând timp și resurse. Designul modular al camerei de pompare, al cutiei de viteze și al amortizorului oferă o pompă simplu de întreținut, care necesită o înlocuire parțială, în locul uneia complete, în cazul unei avarii de sistem.

„Am lucrat timp de mulți ani la tehnologia de tip gheară în industria aerului comprimat și a celei de vacuum, iar miile de mașini fiabile ne oferă o reputație excelentă și un volum mare de cunoștințe și experiență cu această tehnologie”, a declarat Koen Lauwers, vice președinte Industrial Vacuum Atlas Copco. „Aceasta este o pompă construită pe principii de simplitate și durabilitate care va fi cu voi pentru mult timp”, completează Lauwers.

Puteți afla mai multe informații despre pompa de vacuum, cu funcționare uscată, cu profil tip gheară, vizitând: www.atlascopco.com/vacuum
––––––––––––––

Atlas Copco este un furnizor mondial de soluții pentru productivitate sustenabilă. Compania oferă clienților compresoare innovative, soluții de vacuum și sisteme de tratare a aerului, echipamente de construcții și minerit, unelte electrice și sisteme de asamblare. Atlas Copco dezvoltă produse și servicii axate pe productivitate, eficiență energetică, siguranță și ergonomie. Compania a fost fondată în 1873, are sediul in Stockholm, Suedia, fiind prezentă în peste 180 de țări. În 2015, Atlas Copco a înregistrat venituri de 11 miliarde euro.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Ana Oprea Liferi, Head of Communications & Managing Partner, Zaga Brand

Tel: +40 0732 660 188, ana.oprea@zagabrand.ro