Home Stiri BASF, inclusă în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones pentru al 16-lea an consecutiv
BASF, inclusă în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones pentru al 16-lea an consecutiv

BASF, inclusă în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones pentru al 16-lea an consecutiv

0

Ludwigshafen, Germania -12 septembrie 2016 – BASF a fost din nou inclusă în IndexulInternațional de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI World). Anul acesta, BASFs-a remarcatprin identificarea și evaluarea celor mai relevanteaspecte de mediu, sociale și economice,cu impact asupra bunului mers al companiei – un demers deloc facil căci compania BASF operează înpeste 80 de țări cu provocări economice, sociale și de mediu diferite.

Includerea în DJSI World  se datorează și demersurilor menite să prevină schimbările climatice, precum şi abordăriiintegrate pe care BASF o are față de produsele pe care le comercializează,compania analizând impactul acestora asupra mediuluipe întreaga lor durată de viață.

DJSI World este unul dintre cele mai cunoscuteclasamente în materie de sustenabilitate. Acesta include primele 10 % cele mai performante companii în materie de sustenabilitate, selectate dintre cele mai mari 2.500 de nume din S&P Global Broad Market IndexSM.

Este al șaisprezecelea an consecutiv în care BASF figurează în DJSI World. Companiile selectate trebuie să dovedeascăo evoluție continuă în materie de sustenabilitate, fiind evaluate de analişti de la compania de administrare a activelor RobecoSAM.

Sustenabilitatea face parte integrantă din strategia BASF “Noi creăm chimie” şi este un factor determinant pentru creştere. Informaţii suplimentare sunt disponibile pe Internet la www.basf.com/sustainability.

Despre BASF

La BASF, noi creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cei aproximativ 112.000 de angajaţi din Grupul BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienţilor noştri din aproape toate sectoarele şi în aproape fiecare ţară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse de performanţă, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol & gaze. BASF a generat vânzări de peste 70 miliarde € în 2015. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN). Mai multe informaţii la www.basf.com.