Home Stiri BASF își certifică voluntar panourile de izolație Styrodur
BASF își certifică voluntar panourile de izolație Styrodur

BASF își certifică voluntar panourile de izolație Styrodur

0
  • Simbolul Ü este înlocuit de KEYMARK (în formă de cheie)
  • Marcajul „DIN-Geprüft” (DIN-Tested) atestă conformitatea cu standardul german 4108-10

În octombrie 2016, s-a renunțat la cunoscutul simbol Ü, destinat armonizării standardelor pentru produsele pentru construcții (conform deciziei judecătorești «Camera a zecea», din data de 16 octombrie 2014 – în cazul Comisia Europeană v Republica Federală Germană, cazul C-100/13). Pentru ca utilizatorii finali să aibă dovada unei calități superioare chiar și după dispariția acestui simbol, BASF a decis să utilizeze marcajul KEYMARK, în formă de cheie, drept o certificare voluntară de produs pentru panourile izolatoare realizate din Styrodur® (XPS: polistiren extrudat). În trecut, semnul Ü – alături de cel CE – era singura garanție că un produs pentru construcții avea aprobarea de a fi folosit în Germania. Simbolul CE neînsoțit de alt marcaj nu reprezintă, însă, o dovadă a calității, deoarece nu presupune nicio testare independentă.

KEYMARK și DIN – testare riguroasă și documentată
În procesul certificării KEYMARK, un laborator acreditat colectează probe din unități de producție și depozite și desfășoară o examinare riguroasă a tuturor proprietăților listate în Declarația de Performanță (DoP). Standardul înalt de calitate al panourilor verzi de izolație Styrodur®, produse de BASF, rămâne neschimbat și poate fi acum identificat prin simbolul KEYMARK de pe etichetă. Alături de acest logo, care atestă conformitatea produsului cu standardul European EN 13164, BASF și-a armonizat, de asemenea, panourile verzi de izolație și cu standardul german DIN 4108-10. Acest standard evaluează folosirea adecvată de polistiren extrudat pentru aplicațiile relevante și poate fi identificat prin logo-ul „DIN-Geprüft” (DIN-Tested), poziționat alături de simbolul KEYMARK, de pe etichetă.

KEYMARK este o certificare voluntară de produs acordată de compania DIN CERTCO, parte a grupului TÜV Rheinland, în cooperare cu Institutul German pentru Standardizare (DIN).

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com

Despre Styrodur®

Cu proprietăți anti-compresie, anti-putrezire și de rezistență la umiditate, Styrodur protejează casele, de mai bine de 50 de ani, împotriva căldurii excesive, a frigului și a umezelii. Polistirenul extrudat (XPS) verde se caracterizează atât printr-o calitate superioară, cât și prin eforturile permanente de a obține certificări. Astăzi, Styrodur este materialul de izolație cu cel mai mare număr de întrebuințări aprobate, pe piața de polistiren extrudat din Germania. Izolația efectuată cu Styrodur prelungește durata de viață a clădirilor, le crește valoarea și îmbunătățește calitatea mediului de locuit. Diferitele tipuri de Styrodur, care conțin aer precum celulele de gaz, se diferențiază, în primul rând, prin forța lor de compresie.
Puteți găsi mai multe informații despre Styrodur® pe website-ul www.styrodur.com.