Home Stiri BASF lansează noi stabilizatori de lumină pentru lacurile și vopselelepentru lemn și metal
BASF lansează noi stabilizatori de lumină pentru lacurile și vopselelepentru lemn și metal

BASF lansează noi stabilizatori de lumină pentru lacurile și vopselelepentru lemn și metal

0
  • BASF lansează cinci produse noi, cu o performanță ridicată, din gama Tinuvin®DW (N), pentru sistemele pe bază de apă
  • Tinuvin® 249 asigură producția rentabilă a produselor de acoperiredurabile și rezistente
  • BASF va prezenta aceste produse alături de alte inovații la ediția din 2017 a European Coatings Show

BASF lansează noi stabilizatori de lumină pentru produsele de acoperirepentru lemn și metal. Cele cinci produse din gamele Tinuvin® DW (N) și Tinuvin® 249 vor răspunde cererii în creștere de stabilizatori de lumină cu performanță ridicată, pentru preparareaproduselor de acoperire durabile, pentru exterior. Între 4 și 6 aprilie, BASF va prezenta aceste inovații și alte noi produse la European Coatings Show 2017, din Nurnberg.

Noi stabilizatori de lumină din gama Tinuvin DW (N)

BASF lansează cinci produse Tinuvin – Tinuvin 123-DW (N), Tinuvin 400-DW (N), Tinuvin 477-DW (N), Tinuvin 9945-DW (N) și Tinuvin 5333-DW (N) – o nouă generație de stabilizatori de lumină pe bază de apă, care răspund cerințelor din ce în ce mai strictedin domeniul ingredientelor cu potențial periculos. Aceste noi produse au fost dezvoltate pentru sisteme pe bază deapă și nu conțin metilizotiazolinonă (MIT). De asemenea, produsele nu necesită eticheta EUH 28 (Poate provoca reacții alergice), ceea ce înseamnă că stabilizatorii de lumină sunt potriviți pentru utilizăriîn siguranță,care respectămediul înconjurător.

Tinuvin 249

Tinuvin 249 este unstabilizator pe baza de amine blocate (HALS). Tinuvin 249este compatibil cu o paletă extinsăde sisteme și permite producția de produse de acoperire(vopsele, lacuri)cu colorare rapidă și rezistente laintemperii. Datorită nivelului scăzut de viscozitate, acest aditiv rentabil este ușor de incorporat, economiseștetimp și reduce pierderile de vopsea. Tinuvin 249 are o culoare inițială neutră, care dispune de o stabilitate foarte bună. Din acest motiv, produsul este potrivitîn special pentru creareaproduselor de acoperire transparente, de calitate înaltă.

”Tendințele în domeniul stabilizatorilor de lumină sunt clare: rentabilitate, performanță ridicată și sustenabilitate. Cu noile produse Tinuvin, oferim clienților soluții noi, capabile sărăspundă acestor provocări cheie”, explică Ulf Neidlein, Vice Președinte Business Management Resins & Additives EMEA.

Mai multe informații despre prezența BASF la European Coatings Show 2017 puteți găsi la următorul link: basf.com/ecs2017.

Despre Divizia Dispersii & Pigmenți, BASF

Divizia Dispersii & Pigmenți a BASF dezvoltă, produce și comercializează în toată lumea o gamă de calitate superioară de pigmenți, rășini, aditivi și dispersii de polimeri. Aceste materii prime sunt folosite pentru prepararea deproduse de acoperire și vopsele, produse de papetărie și ambalaje, substanțe chimice pentru construcții, adezivi, îmbinarea fibrelor, plastic, hârtie și pentru produse electronice, precum ecranele. Datorită portofoliului extins de produse și vastei expertize în domeniu, divizia Dispersii & Pigmenți oferă clienților soluții sustenabile și inovatoare și îi ajută să își îmbunătățească preparatele.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com

BASF SE
67056 Ludwigshafen
Phone: +49 621 60-0
http://www.basf.com

Media Relations
Phone: +49 621 60-20916
Fax: +49 621 60-92693
presse.kontakt@basf.com