Home Constructii Acoperisuri BAUDER: hidroizolarea acoperișului fără foc și flacără
BAUDER: hidroizolarea acoperișului fără foc și flacără

BAUDER: hidroizolarea acoperișului fără foc și flacără

0

BauderTEC – Sistemul complet autoadeziv cu aplicare la rece

Devine din ce în ce mai importantă creșterea siguranţei lucrărilor de hidroizolaţie a acoperișurilor. De exemplu, reglementările privind protecţia contra incendiilor îngreunează tot mai mult lucrările cu flacără deschisă pe acoperiș.

Sunt periclitate de incendiu mai ales detaliile constructive precum lucarnele și ţevile de aerisire, care se fabrică preponderent din mase plastice.

Din acest motiv, este recomandat să se renunţe complet la utilizarea unui arzător. Acest lucru este posibil cu BauderTEC, deoarece este un sistem complet autoadeziv cu aplicare la rece. BauderTEC se montează rapid și curat, iar necesarul de aparatură este redus. Prin aceasta se reduc simţitor cheltuielile de transport și închiriere.

Cald și rece: adevărata libertate de aplicare

Componentele autoadezive cu aplicare la rece ale sistemului BauderTEC pot fi combinate fără probleme și cu membranele bituminoase elastomerice de înaltă performanţă, cu lipire la cald. De exemplu, pentru a proteja contra flăcării deschise, unele materiale termoizolante cum ar fi polistirenul (EPS), se poate utiliza, mai întâi, BauderTEC KSA ca prim strat aplicat la rece, după care se poate aplica stratul superior BauderKARAT cu lipire la cald.

O altă posibilitate este de a realiza hidroizolaţia prin metoda convenţională de lipire la cald, exceptând zonele de joncţiune periclitate de incendiu unde se pot folosi metode autoadezive cu aplicare la rece. În felul acesta, BauderKARAT oferă soluţia ideală pentru orice tip de acoperiș terasă.

La rece

În cazul utilizării exclusive a procedeului autoadeziv cu aplicare la rece, trebuie folosite următoarele componente:

 • bariera de vapori BauderTEC KSD
 • un material termoizolant, de exemplu BauderPIR FA sau plăci termoizolante de pantă EPS
 • primul strat BauderTEC KSA,
 • stratul superior BauderTEC KSO / BauderTEC KSO SN.

La cald

Ca strat superior cu lipire la cald se utilizează BauderKARAT în locul membranelor autoadezive cu aplicare la rece BauderTEC KSO/BauderTEC KSO SN. Sistemul BauderTEC poate fi completat în mod optim cu această membrană bituminoasă elastomerică, cu lipire la cald, de înaltă performanţă.

Caracteristici BauderTEC

Pur și simplu reduce consumul de timp

Niciodată nu a fost așa de simplă și de curată aplicarea materialelor pe suprafeţe:

 • se derulează membrana de pe rolă,
 • se scoate folia de protecţie,
 • se presează folia – și gata!

Şi detaliile constructive pot fi acoperite precis și rapid cu BauderTEC.

Sigur

Prin procedeul autoadeziv cu aplicare la rece pot fi efectuate în siguranţă absolută lucrări la construcţii periclitate de incendiu, cum ar fi construcţiile din lemn. În multe ramuri industriale, unde s-a interzis lucrul cu flacără deschisă la hidroizolarea acoperișurilor terasă, BauderTEC reprezintă soluţia optimă.

Un lucru curat

Legăturile membranelor autoadezive BauderTEC cu aplicare la rece sunt sigure și etanșe, în special în zonele critice de cusătură și îmbinare. Suprafaţa acoperișului rămâne curată și aspectuoasă cu membrane fixate altfel decât prin lipire la cald. Se recomandă aplicarea succesivă a diverselor straturi, fără întrerupere.

Rapid și raţional

Pentru prelucrarea membranelor BauderTEC sunt necesare numai un cuţit, un uscător cu aer cald și o rolă de presare. Nu sunt necesare arzătoare și butelii de gaz în cazul procedeului autoadeziv cu aplicare la rece. Aceasta înseamnă o dotare și o instalare mai rapidă a șantierului, precum și imobilizarea unui volum mai mic de aparatură. Pe scurt: un consum mai redus și cheltuieli mai mici.

Pasta dă puterea

Toate componentele individuale BauderTEC dispun de o pastă bituminoasă elastomerică autoadezivă la rece, special concepută în acest scop. Ea permite realizarea unei lipiri omogene datorită forţei adezive deosebit de mari. În afară de aceasta, radiaţia solară și calorică au un efect ulterior de creștere a rezistenţei lipirii.

Mai economic fără nici un efort

Sistemul BauderTEC permite o reducere a greutăţii cu 3 tone faţă de soluţia convenţională cu membrane lipite la cald (pentru o suprafaţă a acoperișului de 500 m2, cu joncţiuni). În felul acesta lucrările pot fi efectuate manual cu ușurinţă.

Soluţia completă pentru toate cazurile

Cu sistemul multilateral Bauder TEC se pot hidroizola sigur și curat chiar și acoperișuri cu forme complicate, atât pentru construcţii noi cât și în domeniul renovărilor.

În conformitate cu reglementările privind acoperișurile terasă, acestea trebuie să aibă o pantă minimă de 2%. Produsele performante BauderTEC garantează o siguranţă suficientă la legătura cu membranele cu lipire la cald chiar și la pante mai mici de 2%.

În cazul suprafeţelor de acoperiș puternic înclinate (de exemplu la acoperișuri în dinţi de fierăstrău), unde lipirea la cald devine o problemă, sistemul autoadeziv BauderTEC cu lipire la rece este imbatabil.

BauderTEC este utilizabil pentru toate structurile portante cunoscute și convinge prin importante avantaje:

la acoperișuri din tablă cu profil trapezoidal, de exemplu, prin rezistenţa ridicată la penetrare a barierei de vapori BauderTEC KSD

la structuri portante din lemn, prin excluderea sigură a oricărui pericol de incendiu în timpul lucrărilor de aplicare

în cazul unor suporturi sensibile la temperatură (EPS, cupole transparente din PVC), prin renunţarea la flacăra deschisă.

Performanță ușor de obținut:

o prezentare de ansamblu a componentelor BauderTEC

Transportul costisitor al sculelor și lipirea la cald care necesită mult timp, ţin de domeniul trecutului. Dacă lucraţi cu BauderTEC, trebuie numai să desfășuraţi rola, să detașaţi folia și să presaţi membrana. În felul acesta realizaţi o aplicare rapidă și curată, cu siguranţa deplină a unei membrane bituminoase hidroizolante.

Bariera de vapori BauderTEC KSD

Durabilă

Cu rezistenţa sa mecanică ridicată, BauderTEC KSD constituie cel mai bun suport pentru adăugarea de noi straturi.

Această membrană prezintă un decalaj pe înălţime extrem de redus în zonele de cusătură și îmbinare și se lipește precis pe toate formele cu colţuri.

Deosebit de economică

BauderTEC KSD este mai subţire decât membranele de vapori convenţionale și se livrează pe rola practică de 15 m2. Prin aceasta, cheltuielile de transport și depozitare se reduc până la două treimi în raport cu membranele bituminoase convenţionale cu efect de barieră de vapori. Există mai puţine îmbinări de cap și, deci, mai puţine pierderi de acoperire. Înainte de aplicarea barierei de vapori BauderTEC KSD, suportul se va pregăti în modalitatea obişnuită, cu un strat de grund aplicat atât pe suprafaţă cât şi în zonele de joncţiune. Ca grund de aderenţă, se pretează foarte bine, de exemplu Bauder Burkolit V. La acoperişurile din tablă cu profil trapezoidal acoperită cu un strat din masă plastică, se poate renunţa la grunduire.

Bariera de vapori ultrasubţire – caracteristici

 • grosime de numai 1,5 mm; în felul acesta, decalajele pe înălţime sunt practic inexistente
 • capacitate de încărcare mecanică
 • strat special din aluminiu, rezistent la penetrare
 • foarte bună aderenţă la lipire
 • inflamabilitate redusă
 • rezistenţă ridicată la substanţe alcaline
 • se poate aplica fără grunduire pe structuri portante din tablă cu profil trapezoidal acoperită cu un strat de masă plastică

Primul strat de hidroizolaţie BauderTEC KSA

Primul strat de hidroizolaţie pentru precizie până la detaliu

strat suport flexibil, deci prelucrare bună în zone cu detalii

grosime redusă a membranei

ușor și rapid de aplicat: economie de timp de până la 50%

aderenţă ridicată la lipire

Protecţie pentru termoizolaţie

Avantajele procedeului autoadeziv cu aplicare la rece apar deosebit de clar la aplicarea primului strat pe materiale termoizolante sensibile la temperatură, cum ar fi polistirenul (EPS). Cu BauderTEC KSA nu arde nimic și nu se topește nimic. În felul acesta, capacitatea termoizolantă se menţine integral.

Strat superior BauderTEC KSO SN

Stratul superior economic

 • rezistent la intemperii, la temperatură
 • permite sarcini mecanice ridicate
 • foarte durabil
 • domeniu mare de plasticitate
 • aspect deosebit de plăcut
 • acoperire cu ardezie de înaltă  performanţă
 • cu cusătură suplimentară la cald pentru o închidere sigură

Eficienţă deosebit de ridicată la aplicare

Procesul raţional autoadeziv cu aplicare la rece ridică în mod considerabil eficienţa la aplicarea membranelor pe suport. Cu BauderTEC KSO SN și BauderTEC KSA timpul de aplicare se reduce cu până la 50% faţă de membranele cu lipire la cald. BauderTEC KSD se aplică și mai rapid datorită lungimii de 15 m a membranei.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati: www.bauder.ro