Home Constructii Acoperisuri BAUDER: Oameni și inovații
BAUDER: Oameni și inovații

BAUDER: Oameni și inovații

0

Grupul BAUDER va aniversa în curând 150 de ani de existenţă, prima sa fabrică fiind atestată în anul 1857 în orașul Stuttgart (Germania). Dacă la început  BAUDER producea gudron (care era folosit la cartonul hidroizolant, la drumuri, podele și amorsaje), în prezent grupul german este concentrat pe piaţa acoperișurilor, producând și oferind o varietate de produse pentru hidroizolaţii, termoizolaţii și înverziri.

Dezvoltarea firmei ca o afacere de familie a permis păstrarea permanentă a celor mai înalte standarde de calitate. Bauder oferă consultanţă completă precum şi toate materialele pentru hidroizolaţie, termoizolaţie şi înverzire, aducând proiectanţilor şi antreprenorilor siguranţa de a lua cea mai bună decizie pentru acoperiş. Prin calitatea materialelor și proiectarea avansată se explică excepţionala rezistenţă în timp a acoperișurilor Bauder. Astfel, pornind de la o proiectare corectă, o alegere a unor materiale performante și o aplicare sigură, se poate vorbi de o durată de viaţă a acoperișului de 30-50 de ani.

În Germania, hidroizolaţia pentru fiecare al cincilea acoperiş terasă şi pentru fiecare a cincea termoizolaţie pe căpriori provine de la Bauder. Aproximativ 700 de angajaţi lucrează în fabrica principală din Stuttgart şi în cele cinci fabrici din Bochum, Landsberg, lângă Halle, Achim, lângă Bremen, Bernsdorf şi Schwepnitz, lângă Dresda. Şase grupe de vânzări din Germania şi 12 filiale au grijă îndeaproape de clienţi în mod constant. Bauder este în prezent principalul producător european de materiale pentru acoperișuri, fabricile sale asigurând permanent necesarul de marfă pe piaţa din Europa, iar clienţii săi beneficiază de materiale de calitate superioară, consultanţă tehnică, vizite pe șantiere, școlarizări și prezentări speciale de tehnologii și produse.

Acoperişul terasă

Acoperişurile terasă necesită cerinţe ridicate asupra sistemelor de termoizolaţie şi hidroizolaţie. Bauder este singurul producător european de membrane bituminoase, membrane din material plastic şi sisteme de termoizaţie din poliuretan care oferă proiectanţilor şi constructorilor soluţii aplicate fiecărei lucrări, într-o gamă diversificată de sortimente, adaptate nevoilor specifice şi de buget. Deoarece Bauder produce toate componentele, structura acoperişului este garantată la un nivel de siguranţa ridicat.

În cazul renovărilor profesioniste, este necesară în primul rând o analiză detaliată a stării acoperişului. Consultanţii şi tehnicienii firmei au capacitatea de a oferi sugestii valoroase pentru selectarea produsului şi a modului de aplicare.

Acoperişurile terasă oferă mai mult decât calitatea intrinsecă, deoarece prin terasarea sau înverzirea suprafeţei acoperişului clădirea câştigă mai mult decât un aspect atractiv, creând un spaţiu suplimentar de locuit şi trăit, indiferent dacă este vorba de construcţii noi sau în cazul lucrărilor de reabilitare ulterioare.

De asemenea, acoperişul terasă oferă un confort ridicat al spaţiului interior, acesta putând fi optimizat, fără suprafeţe oblice.

Acoperişul verde

Poate fi considerat un colţ din natura pierdută. Acoperişul verde ridică valoarea clădirii şi oferă o serie de avantaje ecologice, cum ar fi răcirea aerului sau producerea oxigenului, reglarea umidităţii, stoparea prafului şi reţinerea apei pluviale. În afara acestor avantaje, o plantare executată profesional prelungeşte durata de viaţă a hidroizolaţiei acoperişului.Cu fiecare acoperiş verde se crează un nou habitat pe acoperiş: zone de vegetaţie intensivă alternate cu zone de iarbă şi plante, poteci şi zone de şedere, toate putând fi modelate şi utilizate ca o grădină. Vegetaţiile extensive sunt formate din plante modeste şi predominant cu înălţime redusă, care sunt ușor de întreţinut.

Acoperiş şarpantă

Un spaţiu de locuit direct sub acoperiş reprezintă o soluţie din ce în ce mai agreată. Acoperişul şarpantă este ideal în aceste cazuri, datorită calităţii izolării sale, în primul rând. Din acest motiv, Bauder oferă pentru acoperişurile înclinate o gamă largă de membrane bituminoase pentru diferite cerinţe, cum ar fi sistemul complet de termoizolaţie pe căpriori.Termoizolaţia pe căpriori este, fără îndoială, cea mai eficientă metodă de termoizolare a acoperişului şarpantă. Bauder este un pionier în domeniu, fiind primul care a dezvoltat acest sistem revoluţionar şi l-a lansat pe piaţă. Aici a fost utilizată pentru prima dată spuma de poliuretan dură – un material termoizolant care izolează mai bine decât oricare altul.

Datorită experienţei noastre de multe decenii ca producător de membrane bituminoase şi termoizolaţii, cunoaştem cerinţele variate ale acoperişului mai bine decât oricine altcineva. Cu descoperiri revoluţionare privind sistemele termoizolatoare pe căpriori, precum şi în domeniul membranelor pentru acoperişuri şarpante, Bauder a contribuit semnificativ, pentru ca proprietăţile materialelor din zilele noastre să îndeplinească cele mai înalte cerinţe.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati: www.bauder.ro