Home Constructii Acoperisuri BauderTOP DIFUTEX NSK
BauderTOP DIFUTEX NSK

BauderTOP DIFUTEX NSK

0

Membrană sub învelitoare permeabilă la difuzie,autoadezivă pe cusătură și extrem de rezistentă

Membranele sub învelitoare vor fi dispuse ca măsuri suplimentare sub învelitorile acoperişului din ţigle, ardezie, şindrile bituminoase, ciment cu fibre şi metalice. Acestea vor fi montate corespunzător capacităţilor lor peste căpriori şi/sau pe astereală şi termoizolaţie. Se deosebesc prin zone de acoperire lipite şi suprapuse.

Membrana BauderTOP DIFUTEX NSK însumează toate avantajele materialelor bituminoase într-o singură membrană permeabilă la difuzie. Datorită tehnicii moderne de îmbinare autoadezivă pe cusătură, este ușor și sigur de aplicat. Membrana bituminoasă cu bitum polimer cu cinci straturi nu oferă doar valoarea sd ≤ 0,1 m, ea este de altfel rezistentă la ploaie, robustă și rezistentă la rupere. Prin acestea se deosebește clar de membranele textile obișnuite. Greutatea redusă și lăţimea sa îi conferă caracterul distinctiv în domeniul membranelor bituminoase.

Un produs – două domenii de utilizare
1. Strat sub învelitoare lipit BauderTOP DIFUTEX NSK are funcţia unui strat sub învelitoare lipit:
– direct peste termoizolaţie
– pe astereală
– în domeniul faţadelor
Datorită acestei funcţionalităţi multiple, devine inutilă combinarea cu diferite membrane, ceea ce simplifică depozitarea.

2. Strat sub învelitoare rezistent la perforare și la cusătură BauderTOP DIFUTEX NSK realizează în combinaţie cu fâșiile de etanșare pentru cuie Bauder Nageldichtstreifen funcţia unui strat sub învelitoare rezistent la perforare și la îmbinare:
– pe astereală
– în domeniul faţadelor

Închidere mai sigură și mai rapidă a îmbinărilor

Îmbinările longitudinale ale BauderDIFUTEX NSK permit închiderea sigură și precisă dintr-o singură operaţie. Detașaţi pur și simplu folia de protecţie, presaţi îmbinarea – şi… gata! Fără benzi adezive sau materiale adezive suplimentare, deci fără lucrări și costuri suplimentare! Prin intermediul îmbinării lipite (NSK) ia naștere un strat cu etanșietate la vânt. Astfel, în special în lunile de iarnă, aerul rece din exterior nu mai poate să pătrundă în termoizolaţie și să o răcească. Cercetările au arătat că prin intermediul membranelor lipite precum BauderTOP DIFUTEX NSK rata de schimbare a aerului poate fi redusă cu peste 30%. În felul acesta, BauderTOP DIFUTEX contribuie în mare măsură la respectarea condiţiilor de protecţie termică și la asigurarea eficienţei materialului termoizolator.

Aplicareaplicare

BauderTOP DIFUTEX NSK se aplică de la stânga la dreapta și de jos în sus, întotdeauna paralel cu streașina. Fixarea mecanică rezultă conform regulilor de specialitate corespunzătoare, în principiu prin suprapunere, cu partea superioară de suprapunere acoperită cu folie de protecţie. Îmbinarea longitudinală autoadezivă la rece se află la aplicare întotdeauna deasupra (înspre coamă). Suprapunerile la capăt se dispun în zona căpriorilor și se lipesc. În zona de închideri, membranele se vor ridica și se vor închide profesional.

AVANTAJE Bauder TOP DIFUTEX NSK

Cinci straturi. Unic în categoria sa de preţ: BauderTOP DIFUTEX NSK constă din cinci straturi de înaltă performanţă, care combină gradul ridicat de difuzie cu robusteţea superioară. Miezul membranei este format dintr-un strat special din bitum polimer, care este completat cu o ţesătură foarte rezistentă, o membrană funcţională și două voaluri de protecţie.

Rezistentă la ploaie. BauderTOP DIFUTEX NSK este de departe rezistentă la ploaie și zăpadă – chiar și fără învelitoare în faza de utilizare. Prinderea în cuie în zona șipcilor și a contrașipcilor se poate realiza etanș cu fâșiile de etanșare pentru cuie Bauder Nageldichtstreifen.

Stabilă orizontal. BauderTOP DIFUTEX NSK este confortabil de ușoară – și totuși suficient de grea, pentru a garanta o aplicare sigură chiar și în condiţii de vânt. Prin îmbinările lipite se evită îndoirea membranei. În felul acesta, se obţine o siguranţă ridicată în faza de construcţie chiar și fără învelitoare.

Permeabilă la difuzie. BauderTOP DIFUTEX NSK este permeabilă la difuzie cu o valoare sd ≤ 0,1 m. Umiditatea remanentă de la materialele de construcţie (lemn, căpriori) poate fi condusă sigur spre exterior – chiar și fără un al doilea plan secundar de aerisire.

Foarte lată / foarte ușoară. Membrana este economică și ușor de aplicat: datorită manevrabilităţii superioare a lăţimii rolei de 1,25 m și a unei greutăţi a rolei de numai  14 kg, aceasta se transportă uşor, se manevrează în siguranţă și se montează mai rapid decât membranele sub învelitoare cu lăţimea de 1m.

Rezistentă la pășire. BauderTOP DIFUTEX NSK este evident mai robustă decât membranele sub învelitoare textile obișnuite. Suprafaţa structurată permite, în plus, pășirea în siguranţă chiar și în cazul umidităţii. Este optimă pentru utilizarea pe șantiere de construcţii în stare brută.

Grupul BAUDER va aniversa în curând 150 de ani de existenţă, prima sa fabrică fiind atestată în anul 1857 în orașul Stuttgart (Germania). Dacă la început BAUDER producea gudron (care era folosit la cartonul hidroizolant, la drumuri, podele și amorsaje), în prezent grupul german este concentrat pe piaţa acoperișurilor, producând și oferind o varietate de produse pentru hidroizolaţii, termoizolaţii și înverziri.

Dezvoltarea firmei ca o afacere de familie a permis păstrarea permanentă a celor mai înalte standarde de calitate. Bauder oferă consultanţă completă precum şi toate materialele pentru hidroizolaţie, termoizolaţie şi înverzire, aducând proiectanţilor şi antreprenorilor siguranţa de a lua cea mai bună decizie pentru acoperiş. Prin calitatea materialelor și proiectarea avansată se explică excepţionala rezistenţă în timp a acoperișurilor Bauder. Astfel, pornind de la o proiectare corectă, o alegere a unor materiale performante și o aplicare sigură, se poate vorbi de o durată de viaţă a acoperișului de 30-50 de ani.

În Germania, hidroizolaţia pentru fiecare al cincilea acoperiş terasă şi pentru fiecare a cincea termoizolaţie pe căpriori provine de la Bauder. Aproximativ 700 de angajaţi lucrează în fabrica principală din Stuttgart şi în cele cinci fabrici din Bochum, Landsberg, lângă Halle, Achim, lângă Bremen, Bernsdorf şi Schwepnitz, lângă Dresda. Şase grupe de vânzări din Germania şi 12 filiale au grijă îndeaproape de clienţi în mod constant. Bauder este în prezent principalul producător european de materiale pentru acoperișuri, fabricile sale asigurând permanent necesarul de marfă pe piaţa din Europa, iar clienţii săi beneficiază de materiale de calitate superioară, consultanţă tehnică, vizite pe șantiere, școlarizări și prezentări speciale de tehnologii și produse.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati siteul: www.bauder.ro

Save

Save

Save