Home Stiri Bramac cumpără fabrica de țiglă \ din beton Elpreco

Bramac cumpără fabrica de țiglă \ din beton Elpreco

0

Grupul Braas Monier, proprietar în Romania al producătorului de acoperișuri din beton Bramac, va cumpăra fabrica de ţiglă a Elpreco Craiova, companie deţinută de către grupul irlandez CRH, potrivit unui anunţ al companiei. Bramac România a semnat, astfel, un acord cadru privind achiziţionarea liniei de producţie de ţiglă din beton a companiei Elpreco, cu sediul în Craiova. Investiţia totală pentru achiziţionarea activelor se ridică la aproximativ 33 de milioane de lei, echivalentul a circa 8 milioane de euro, și include preţul de achiziţie, costurile legate de achiziţie, precum și finanţarea nevoilor suplimentare de capital. Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei și este de așteptat ca întreg procesul de achiziţie să se finalizeze la începutul celui de al patrulea trimestru din acest an.

„Într-o piaţă în care concurenţa este acerbă trebuie să răspunzi prompt cerinţelor partenerilor şi beneficiarilor. Să te dezvolţi, să fii competitiv. Achiziţionarea liniei de producţie pentru ţigle din beton
Elpreco este încă o dovadă că firma Bramac are ca şi prim obiectiv strategic consolidarea poziţiei pe piaţa de învelitori din România şi nu numai. În viitor vom deservi pieţele din Serbia, Ungaria şi Bulgaria”, a declarat Mircea Dumitru – Director General Bramac România.