Home Stiri BRAVO EUROPA anunță rezultatele pentru primul semestru din 2017 și extinderea activității pe piața internațională
BRAVO EUROPA anunță rezultatele pentru primul semestru din 2017 și extinderea activității pe piața internațională

BRAVO EUROPA anunță rezultatele pentru primul semestru din 2017 și extinderea activității pe piața internațională

0
  • BRAVO EUROPA este un grup internațional de companii care și-a început activitatea în România ca producător și distribuitor specializat în soluții metalice de acoperire și placare.
  • Compania anunță o cifră de afaceri consolidată de 16,14 milioane euro în primul semestru din 2017, în creștere cu 53% față de aceeași perioadă a lui 2016.
  • Grupul și-a extins activitatea pe piața internațională ajungând, prin intrarea în Spania și în Portugalia, la o prezență în 16 țări din Europa și peste 1500 de puncte de vanzare.

În prima jumătate a anului, BRAVO EUROPA a continuat extinderea internațională și a intrat pe piețele din Spania și Portugalia, ajungând astfel la un număr de 16 țări europene în portofoliul de activitate. Așadar, alături de cele două noi țări, compania își desfășoară activitatea în: România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croația, Elveția, Luxemburg, Belgia, Germania, Olanda și Franța.

De asemenea, alături de creșterea cifrei de afaceri cu 53% în prima jumătate a anului, în luna mai compania a înregistrat și un record de vânzări, în valoare de peste 4 milioane de euro, acesta reprezentând cel mai bun rezultat înregistrat de la înființare.

”Această creștere s-a datorat, în cea mai mare masură, investițiilor realizate de companie în 2016, respectiv creșterea capacității de producție și a capacitatii logistice, creșterea gamei de produse și, mai ales, încrederii clienților care se bazează pe servicii performante și pe calitatea produselor dovedită în peste 16 ani de activtate”, a declarat Adrian Minuță, CEO BRAVO EUROPA.

În prezent, grupul BRAVO EUROPA deține 5 companii în România, Germania, Republica Cehă, Austria și Bulgaria. În cursul anului trecut, în România și Cehia grupul și-a dublat capacitatea de producție pentru principalele produse, iar în Germania a deschis o nouă platformă logistică. Cele trei platforme au crescut capacitatea de depozitare și livrare cu peste 50%, înregistrând o imbunătățire semnificativă a capacității de livrare prin creșterea numărului de magazine deservite, de la 554 în decembrie 2015 la peste 1500 în 2017.

BRAVO EUROPA a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 27,67 milioane euro iar pentru anul în curs preconizează o cifră de afaceri de 36 de milioane euro, în creștere cu 30% față de anul precedent.

Pentru finalul lui 2017, principalele obiective ale grupului BRAVO EUROPA sunt reprezentate de consolidarea poziției de furnizor lider al pieței DIY în țările în care grupul operează cu propriile companii: Germania, Republica Cehă, România, Austria și Bulgaria, dar și creșterea cotei de piață în celelalte țări.

BRAVO EUROPA este rezultatul evoluției continue, pe parcursul a 16 ani, a unuia dintre jucătorii cu tradiție în piața sistemelor metalice de acoperișuri. Business-ul BRAVO EUROPA a crescut având la bază activitatea Bravo International, un grup de companii local care s-a aflat acum aproape un deceniu, prin brandurile BEL PROFILE și ‘YDRA, în vârful ierarhiei producătorilor de învelitori metalice din România. Începând cu anul 2009, în plină declanșare a crizei economice în domeniul construcțiilor, fenomen ce a afectat compania în mod direct, BRAVO a optat pentru accesarea piețelor internaționale, atrăgând primii clienți din Cehia și, ulterior, Germania. Începând cu anul 2010, activitatea de export a înregistrat o pondere crescătoare în business-ul companiei, astfel încât în prezent, datorită rezultatului cumulat al celor 5 reprezentanțe internaționale, prima jumătate a anului 2017 este cea mai bună din istoria BRAVO.

Contact
Raluca Rusu
Account Director
M: (+4) 0799 998 518
E: raluca@thegoodcompany.ro

Despre BRAVO EUROPA

BRAVO EUROPA este un grup internațional de companii, deținut de un fond de investiții cu sediul în Viena. Compania este un producător și distribuitor specializat în soluții metalice pentru acoperișuri și placări.

Pe parcursul a 16 ani de activitate, BRAVO EUROPA a devenit furnizor lider al pietei DIY in Europa, fiind prezent în 16 țări și atingând peste 1500 de puncte de vânzare. Grupul deține în prezent 5 companii în România, Germania, Republica Cehă, Austria și Bulgaria.

Gama completă de produse conține sisteme de învelitori, sisteme de colectare a apei, produse pentru acoperiri, placări și împrejmuiri, solzi metalici, tablă fălțuită și accesorii și este comercializată sub mărcile BEL PROFILE și BRAVO.