Home Stiri Casa viitorului, dezvoltată de HUF HAUS în Germania
Casa viitorului, dezvoltată de HUF HAUS în Germania

Casa viitorului, dezvoltată de HUF HAUS în Germania

0

Linii clare, ferestre generoase, concept de living în plan deschis și utilizarea celor mai recente tehnologii sunt doar câteva dintre atributele celei mai noi case de prezentare dezvoltată de HUF HAUS în Mannheim, Germania. Casa produce mai multă energie decât este necesar pentru a funcționa și a primit certificarea Platinum de la Societatea Germană pentru Construcții Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen – DGNB).

„Ne-am străduit întotdeauna să perfecționăm permanent atât designul, cât și tehnologiile folosite în construcția caselor noastre, deoarece aceștia sunt pilonii pe care se bazează calitatea deosebită oferită de HUF HAUS. Cea mai nouă casă de prezentare din Mannheim concentrează toate aceste eforturi, iar rezultatul este model extraordinar, ce asigură cel mai înalt nivel de trai. Începând cu tehnologia de încălzire și continuând cu caracteristicile sale unice care o transformă în una dintre cele mai „verzi” case din Germania, aceasta va îmbunătăți, cu siguranță, viața viitorilor săi proprietari”, a declarat Georg Huf, Managing Director, HUF HAUS.

Casa de prezentare este cea mai „verde” casă pe structură din lemn din Germania și produce mai multă energie decât are nevoie datorită sistemului fotovoltaic unic, o tehnologie ce transformă razele soarelui în electricitate utilizabilă. Pentru că atinge cele mai stricte standarde de durabilitate pentru o serie de puncte evaluate de către DGNB referitoare la ecologie, economie, socio-cultural și funcționalitate, tehnologie, procese și locație, casa a primit cea mai înaltă certificare de durabilitate chiar de la directorul societății, Johannes Kreißig.

Casa este model MODUM cu acoperiș plat și oferă o suprafață locuibilă de 121,48 de metri pătrați la parter și 92,73 de metri pătrați la etaj. Livingul, zona de dining, bucătăria, camera tehnică și un dormitor pentru oaspeți sunt situate la parter, în timp ce etajul găzduiește dormitorul matrimonial, dressingul și baia principală, precum și o cameră de oaspeți și o baie suplimentare.

Noua casă HUF HAUS MODUM îmbină cele mai înalte standarde pentru construcții „verzi” cu împletirea armonioasă dintre arhitectură și tehnologie, estetică și design. Casa pe structură de lemn a fost dezvoltată ca un proiect de cercetare împreună cu specialistul în tehnologia încălzirii Vaillant și o dovadă a cum pot fi integrate tehnologii eficiente și prietenoase cu mediul înconjurător pentru a oferi proprietarilor cea mai bună calitate a vieții.

HUF HAUS a deschis primele două case de prezentare din România, modelele ART și modum:, în octombrie 2016, în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat în apropiere de Balotești.

###

Despre HUF HAUS
HUF HAUS este liderul de piață în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale, precum și comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial, chiar și în China. În anul 2015, firma cu un număr de 430 de angajați a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro. Numele HUF HAUS reprezintă dedicarea și efortul unei familii, care continuă să  opereze și să dezvolte o afacere de aproape 105 de ani, aflată astăzi la a treia generație de lideri.