Home Constructii CH 450, mașina de foraj pentru piloți de mare diametru de la COMACCHIO
CH 450, mașina de foraj pentru piloți de mare diametru de la COMACCHIO

CH 450, mașina de foraj pentru piloți de mare diametru de la COMACCHIO

0

Noua mașină de foraj pentru diametre mari CH 450 este adusă în România de IJF DRILLING SOLUTIONS S.R.L., importator unic de utilaje pentru foraj ale producătorului italian Comacchio. CH 450 a fost lansată în cadrul evenimentului Open House 2015, care a avut loc anul trecut în 29 și 30 octombrie în Riese Pio X, Italia.

La evenimentul de lansare au participat peste 500 de invitaţi din toată lumea care au putut viziona numeroase alte inovaţii prezentate de Comacchio. Vedeta lansării a fost mașina de foraj pentru piloţi de mare diametru CH 450. „Ideea de a dezvolta o mașină pentru piloţi foraţi nu este nouă la COMACCHIO, însă doar în acest ultim an acest proiect s-a putut concretiza”, a explicat Alessandro Comacchio, directorul COMACCHIO HEAVY Equipment, departamentul de inginerie al COMACCHIO SRL creat pentru a gestiona proiectarea, dezvoltarea și producţia acestei noi game.

Pentru a atinge acest obiectiv, COMACCHIO a investit în crearea unei noi fabrici de producţie la Castello di Godego, locul în care a luat naștere firma în anul 1986, la câţiva kilometri de actualul sediu. Noua fabrică va fi inaugurată în primul trimestru al anului 2016. Desigur, în centrul atenţiei publicului prezent la eveniment s-a aflat prima mașină din gamă de foraj de mare diametru CH 450 – unde numărul 450 arată categoria de greutate, adică 45 tone. Nouă mașină Comacchio reprezintă soluţia ideală pentru lucrări rapide, ce necesită un timp scurt de amenajare a șantierului. Mașina este în totalitate automontantă și poate fi transportată într-o singură bucată cu kelly montat. Odată aflată în amplasament, mașina este descărcată și pusă în funcţionare fără utilizarea de echipamente externe (macara de serviciu). Manevra de ridicare a mast-ului necesită un timp foarte scurt și poate fi executată în deplină siguranţă.

Mașina poate fi livrată atât în versiunea CPD cât și în versiunea WPD

CH 450 a fost concepută pentru a acoperi un spectru larg de procese, cum ar fi piloţi foraţi cu Kelly bar, piloţi cu elice continuă (CFA), micropiloţi, piloţi de îndesare (displacement piles) și soil mixing. Mașina poate fi livrată atât în versiunea CPD (cu cilindru pull down), cât și în versiunea WPD (cu troliu pull down) și pot fi montate kelly bar cu o lungime maximă de 13 -13,5 m (CPD-WPD) și cu un diametru extern variabil. Inovativul sistem de arbore rotativ folosit de Comacchio permite utilizarea de kelly bar de diferite diametre fără a fi nevoie de ajustări ale capului, inclusiv prăjini HD (heavy duty) și XHD (extra heavy duty).Capul de rotaţie cu cuplu înalt și număr mare de rotaţii este dotat cu un sistem de control și monitorizare a parametrilor de foraj și performanţă, gestionat de un software proiectat și dezvoltat exclusiv de Comacchio și dotat cu un ecran cu touch screen de 12.1 inch. Diametrul maxim în versiunea CPD este de 1.500 și/sau 2.000 mm, în timp ce în versiunea WPD este de 1.300 și/sau 2.000 mm. Raza de foraj pleacă de la un minimum de 3.000 mm la un maxim de 3.800 mm. Adâncimea maximă posibilă cu prăjină telescopică cu fricţiune CPD-WPD este de 62,5 m, care devin 49,5 m cu prăjină telescopică cu blocare. Greutatea operativă fără unelte este de 41.000 kg în varianta CPD și 42.500 kg în WPD.

În versiunea CFA, CH 450 poate fi utilizată cu elice de diametru 1.000 mm până la 16,5 m lungime, care se pot mari până la 22,5 cu prelungitorul sau, dar este prevăzută și o versiune specială pentru CFA ce permite atingerea a 25 metri.