Home Stiri Cifra de afaceri a grupului Hornbach ajunge la 3,94 miliarde de euro
Cifra de afaceri a grupului Hornbach ajunge la 3,94 miliarde de euro

Cifra de afaceri a grupului Hornbach ajunge la 3,94 miliarde de euro

0
  • Cifra de afaceri a grupului Hornbach se majorează cu 4,9%, la 3,94 miliarde euro
  • Rezultatul operațional consolidat (EBIT) crește cu 14% la 156,8 milioane euro
  • Compania susține energic comerțul electronic
  • Albrecht Hornbach: „După avertismentul cu privire la profitabilitate din luna decembrie 2015, am recâștigat palpabil încrederea pe piața de capital.

Grupul Hornbach a continuat cu succes evoluția de creștere sustenabilă și și-a atins obiectivele privind evoluția cifrei de afaceri și a profitului. Astfel, pe parcursul exercițiului financiar 2016/2017 (1 martie 2016 – 28 februarie 2017), concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 4,9%, la 3.941 milioane Euro (anul precedent: 3.755 milioane euro).  De asemenea, rezultatul operațional al concernului (EBIT) a înregistrat, în comparație cu anul precedent, o creștere de 14%, la 156,8 milioane euro (anul precedent: 137,5 milioane euro).

„Pe parcursul exercițiului financiar 2016/2017 ne-am extins poziția de piață, devenind unul dintre principalele concerne la nivel european în sectorul magazinelor de materiale de construcții și am consolidat profitabilitatea grupului Hornbach. Ca urmare a scăderii rezultatelor, cauzată în principal de efecte speciale pe parcursul anului precedent, sunt evidențiate din nou în prezent stabilitatea și forța activității noastre operative principale. Prin continuarea consecventă a activității noastre în domeniul inovațiilor – în special în contextul intensificării digitalizării activităților noastre comerciale – am extins baza pentru creșterea durabilă a profitului pe parcursul anilor viitori“, a afirmat Albrecht Hornbach, președintele consiliului de administrație al Hornbach Management AG, asociatul cu răspundere personală al Hornbach Holding AG & Co. KgaA.

Rezultatele operaționale înregistrează o creștere la nivelul tuturor celor trei sub-concerne

Cel mai mare sub-concern operativ, Hornbach Baumarkt AG, a continuat să își extindă rețeaua internațională de filiale pe parcursul exercițiului financiar 2016/2017, cu inaugurări în Praga, Rum – Innsbruck, precum și în Amsterdam. În urma celei mai noi reprezentanțe inaugurate în luna aprilie 2017 în Den Haag, concernul dispune în prezent de 156 de magazine de materiale de construcții și articole de grădină în nouă state europene.

Ca urmare a unei creșteri a cifrei de afaceri de 5,0%, la 3.710 milioane euro, sub-concernul Hornbach Baumarkt AG 2016/2017 și-a majorat rezultatul operațional consolidat (EBIT) cu 8,1%, la 97,5 milioane euro. De asemenea, EBIT ajustat s-a îmbunătățit cu 3,5%, la 102,8 milioane euro. Rezultatul operațional mai bun se datorează, printre altele, creșterilor semnificative ale cifrei de afaceri raportate la aceeași suprafață de vânzări din afara Germaniei (plus 5,1%). Și în Germania Hornbach a înregistrat o creștere a vânzărilor raportată la aceeași suprafață (plus 1,4%) și și-a extins cota de piață în sectorul DIY  fără a deschide noi reprezentanțe.

În plus, și sub-concernul Hornbach Baustoff Union GmbH, cu activități în domeniul comerțului cu materiale de construcții, a înregistrat, pe parcursul exercițiului financiar 2016/2017, o creștere. În timp ce cifra de afaceri a înregistrat o evoluție de 4,8%, ajungând la 229 milioane euro, rezultatul operațional consolidat (EBIT) s-a majorat de la 2,3 la 4,2 milioane euro.

Cu o creștere a EBIT de 6,5% la 58,0 milioane euro, și sub-concernul Hornbach Immobilien AG a avut o contribuție pozitivă la evoluția profitului grupului Hornbach.

Spre deosebire de creșterea rezultatelor anterioare impozitării, excedentul anual al concernului grupului Hornbach 2016/2017 a înregistrat o scădere de 8,0%, la 89,9 milioane euro. Motivul a fost reprezentat de o sarcină fiscală mult mai ridicată în comparație cu perioada de acum un an.

Încrederea în rândul clienților și al pieței de capital

„Exercițiul financiar 2016/2017 a fost foarte important și în ceea ce privește raportarea la bursă. După avertismentul cu privire la profitabilitate din luna decembrie 2015, am recâștigat palpabil încrederea pe piața de capital“, a afirmat Albrecht Hornbach.

Acțiunea concernului Hornbach a înregistrat, pe parcursul exercițiului financiar anterior (exclusiv dividendele), o creștere cu exact 16%, la 65,85 euro. Realocarea unui număr de un milion de acțiuni ale concernului efectuată la data de 28 martie 2017 de către Familien Treuhandgesellschaft mbH a asigurat o creștere suplimentară a cursului. Prin intermediul acestei tranzacții, familia Hornbach s-a despărțit de cea de-a doua jumătate a pachetului de acțiuni, răscumpărat în luna martie 2014 de la fostul partener strategic Kingfisher plc. Analiștii au apreciat majorarea cotelor de proprietate dispersate la 62,5% și creșterea semnificativă a lichidității comerciale.

Pe parcursul exercițiului financiar 2016/2017, Hornbach a continuat să susțină transformarea digitală complexă a modelului de afaceri cu cheltuieli suplimentare de zeci de milioane. Între timp, cu excepția Germaniei, și în alte cinci state europene sunt disponibile magazine online Hornbach care au contribuit la creșterea cifrei de afaceri prin ratele de evoluție peste medie.

„Distincția dintre online și offline se atenuează tot mai intens. Se vor impune companiile care vor reuși să pună la dispoziția clienților în toate etapele experienței de cumpărături o ofertă profesionistă. Prin intermediul strategiei noastre suntem poziționați excelent la nivel competițional,“ a evidențiat Albrecht Hornbach.

Potrivit acestuia, clienții apreciază perfecționarea consecventă a conceptului comercial Hornbach. Această concluzie este confirmată de numeroasele poziționări de top obținute de mulți ani în cadrul studiilor efectuate în rândul consumatorilor. De exemplu, Hornbach ocupă primul loc în cadrul monitorizării renumite în rândul clienților efectuate în Germania în 2016, impunându-se în special la capitolele ofertelor de produs, prețuri și consultanță de specialitate.

În ceea ce privește politica dividendelor, Hornbach rămâne consecventă principiului continuității. Asociatul cu răspundere personală și comisia de supraveghere a Hornbach Holding AG & Co. KGaA vor propune adunării generale a acționarilor la data de 7 iulie 2017 dividende nemodificate în raport cu anul precedent în valoare de 1,50 euro pentru fiecare acțiune ordinară fără valoare nominală care conferă dreptul la profit în cadrul KGaA. Și la Hornbach Baumarkt AG, dividendele în cuantum de 0,68 euro per acțiune vor rămâne de asemenea nemodificate.

Indicatorii grupului Hornbach (concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA)

Indicatori Exercițiul financiar Exercițiul financiar ±
Concernul Hornbach Holding AG & Co. KGaA
(în milioane euro, în măsura în care nu există prevederi contrare) 2016/2017 2015/2016 în %
Cifra netă de afaceri 3.940,9 3.755,2 4,9
din care concernul parțial Hornbach Baumarkt AG 3.710,1 3.534,8 5,0
– Germania 2.040,2 2.010,7 1,5
– restul Europei 1.669,9 1.524,3 9,6
Creșterea cifrei de afaceri raportată la aceeași suprafață de vânzări (DIY) 3,0% 2,6%
din care concernul parțial Hornbach Baustoff Union GmbH 228,9 218,5 4,8
Marja comercială (în % din cifra netă de afaceri) 36,6% 37,0%

Cu privire la mențiunile procentuale și la cifre pot apărea diferențe de rotunjire. Mențiunile procentuale sunt calculate pe bază de mii euro.

  • ajustat cu cheltuielile și veniturile fără caracter operativ

Mențiune

Rapoartele de activitate ale concernului Hornbach Holding AG & Co. KGaAs și ale concernului parțial Hornbach Baumarkt AG pentru exercițiul financiar 2016/2017 pot fi accesate online la adresa: www.hornbach-gruppe.de

# # #

Despre Hornbach România

HORNBACH  este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exercițiul  financiar  2016/2017 (data bilanțului: 28 februarie) o creștere a cifrei de afaceri (net) de 4,9%, la 3,9 miliarde de euro.

Fondată   în  anul  1877,  HORNBACH  este  singura  companie  din  domeniul construcțiilor  și  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 5 generații.  În  acest  moment,  concernul  deține  156 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Cehia, Luxembourg, Elveția, Suedia, Slovacia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

Conceptul  comercial  și  gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea  proiectelor  clienților.  HORNBACH garantează acestora prețuri mereu  mici,  fiind  lider  de  piață  pe acest segment. În plus, calitatea excelentă  a  consultanţei  şi  a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente.

Prin  pionierat,  ca  de  exemplu  deschiderea  primului  magazin  mixt  de materiale  de  construcție  și  articole  de  grădinărit (1968), a primului megastore  (1980)  și  a  primului  magazin  de materiale de construcții cu conceptul  drive-in  (2003),  HORNBACH  își  dovedește  în permanență forța inovatoare.  De  decenii,  HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest    moment   având  cca.   18.000  de  angajați  care  contribuie  la succesul companiei.

# # #