Home Amenajari CM 77 UltraFlex, adeziv universal pentru plăci ceramice
CM 77 UltraFlex, adeziv universal pentru plăci ceramice

CM 77 UltraFlex, adeziv universal pentru plăci ceramice

0

Producătorul de materiale de construcţii pentru finisare Henkel pune la dispoziţia pieţei un nou sortiment de adeziv pentru plăci ceramice, Ceresit CM 77 UltraFlex, printre avantajele mceresitaterialului aflându-se faptul că este flexibil, gata preparat (cu tehnologia Flextec încorporată), se aplică fără amorsă și aderă pe aproape toate suprafeţele-suport.

Adezivul este deosebit de rezistent la acţiunea substanţelor chimice și prezintă vâscozitate mare, nu conţine solvenţi și se întărește rapid în reacţie cu umiditatea atmosferică, fiind, în același timp, potrivit pentru toate tipurile și formatele de plăci ceramice.

 Ceresit CM 77 asigură o lipire durabilă la nivelul tuturor suprafeţelor dificile, în special dacă este utilizat pe suprafeţe expuse vibraţiilor. De asemenea, sortimentul se poate folosi, fără grunduire prealabilă, pentru lipiri pe suprafeţe de metal, lemn, beton, tencuieli pe bază de ciment, șape de ciment, plăci din fibrociment, PAL, OSB sau ceramice existente, precum și pentru cele din piatră artificială, pe pardoseli încălzite. De asemenea Ceresit CM 77 poate fi folosit pe beton sau șape proaspete. „În acest caz, este important să se aplice pe suprafaţă amorsa Thomsit R 755, înainte de aplicarea adezivului. Ceresit CM 77 este recomandat pentru zone cu expunere la substanţe chimice, în spaţii permanent umede, cum ar fi spălătorii auto, centre Spa, bucătării comerciale, bazine de înot și laboratoare“, se arată în specificaţiile tehnice ale produsului. Ceresit CM 77 aderă pe toate suprafeţele compacte, cu capacitate portantă, curate, uscate și fără substanţe ce ar putea împie-dica aderenţa. Suprafeţele trebuie să fie perfect plane, fără denivelări, iar golurile trebuie umplute cu minimum 12 ore înainte de aplicarea adezivului.

Întărirea adezivului se face în contact cu apa

Ceresit CM 77 se aplică folosind metoda „în pat subţire“ și, pentru a accelera procesul de întărire, pe stratul de material trebuie pulverizate cantităţi mici de apă. Este important de menţionat faptul că apa nu trebuie să rămână în urmele lăsate de mistria de aplicare și, dacă lucrul este întrerupt pentru un timp mai îndelungat, găleata trebuie închisă și acoperită cu o folie din material plastic (în cazul depozitării pentru o perioadă îndelungată de timp). În cazul în care se utilizează pentru lipirea plăcilor ceramice care vor fi utilizate în condiţii dificile (centre Spa, bazine de înot sau spaţii tehnice), este necesară etanșarea întregii suprafeţe cu o membrană de hidroizolaţie Ceresit CL 69. În zonele de muchii, colţuri și rosturi de dilataţie trebuie utilizate banda de etanșare Ceresit CL 152 și manșetele speciale pentru colţuri și străpungeri Ceresit CL 56/CL 57.

Flexibilitatea ridicată – necesară pentru lipirea noilor tipuri de plăci

Adezivii pentru plăcile ceramice trebuie să îndeplinească tot mai multe condiţii în ceea ce privește întărirea rapidă, rezistenţa ridicată și adaptabilitatea la diferite tipuri de suprafaţă-suport. În plus, au apărut multe materiale noi, precum plăcile ceramice vitrificate sau cele cu părţi inferioare armate cu fibră de sticlă și, concomitent, a crescut și preferinţa beneficiarilor pentru plăci de dimensiuni foarte mari. „Un adeziv tradiţional nu este suficient de flexibil pentru a fixa aceste plăci pe straturi-suport dificile precum metal, PVC sau lemn, deoarece nu poate suporta dilatarea suprafeţei. De aceea, pentru a răspunde nevoilor actuale, adezivul pentru plăci ceramice trebuie să prezinte un grad ridicat de flexibilitate“, a declarat Lavinia
Ciurtin, director de marketing în cadrul Henkel România. Ceresit CM 77 UltraFlex este disponibil în găleţi de plastic de 8 kg.

Ceresit CM 77 este utilizat la montajul plăcilor ceramice, pentru lipirea dalelor de marmură, a pietrei naturale și clincherului, însă și pentru plăcile de PAL și OSB tratate corespunzător. De asemenea, materialul poate fi utilizat pentru lipirea elementelor structurale