Home Stiri Colliers International își consolidează departamentul de birouri
Colliers International își consolidează departamentul de birouri

Colliers International își consolidează departamentul de birouri

0

Daniela Popescu se alătură echipei ca director asociat

 Începând cu data de 1 februarie, Daniela Popescu s-a alăturat, în calitate de director asociat, departamentului de birouri al firmei de consultanță imobiliară Colliers International Romania, după o activitate de peste 12 ani în companie.

Daniela este parte a echipei Colliers International din 2005. Ea a activat în departamentul rezidențial și, ulterior, în divizia de consultanță, iar în 2012 a preluat funcția de Head of Research, fiind implicată în diverse analize, rapoarte și previziuni efectuate pe piața imobiliară din România. Ultimii doi ani i-a dedicat exclusiv pieței de spații comerciale și, în calitate de director asociat al departamentului de retail, a colaborat cu majoritatea proprietarilor mari (Oasis Retail & Development, Sonae Sierra, Liebrecht & Wood), precum și cu principalii chiriași prezenți în piață și cu o serie de nume noi.

„În urmă cu doi ani am considerat că, după 10 ani de consultanță și research, este momentul să mă alătur echipei de leasing, mai exact departamentului de retail, într-o perioadă cheie pentru acesta. Tranzacțiile încheiate cu succes, inclusiv pentru spațiile de retail din clădirile de birouri, m-au determinat să continui activitatea de consultanță și brokeraj în cadrul departamentului de birouri, pentru care am lucrat intens încă din perioada de research”, a declarat Daniela Popescu, director asociat în departamentul de birouri din cadrul Colliers International Romania.

Ultimii ani au adus schimbări majore pe piața de birouri: clădirile au devenit mai mult decât o facilitate în care se poate desfășura activitatea profesională, iar dezvoltatorii au început să acorde o atenție sporită mediului de lucru al angajaților, ca urmare a exigenței crescute a companiilor.

„Piața de birouri se află într-un moment istoric, în care este nevoie de specialiști capabili să gândească soluții complete, de 360 de grade, pentru clienți, ale căror cerințe devin din ce în ce mai complexe. De aceea, cooptarea în echipă a Danielei, care are o vastă experiență pe diferite segmente ale pieței, este o mutare care arată importanța pe care Colliers o alocă sectorului de birouri”, a explicat Sebastian Dragomir, director al departamentului de birouri din cadrul Colliers International Romania.

În 2017, piața de birouri din București a înregistrat livrări de peste 120.000 mp, astfel că stocul total al spațiilor moderne a ajuns la aproape 2,3 mil. mp. Activitatea pe segmentul de închiriere a rămas destul de puternică: în ciuda faptului că volumul total al închirierilor de spații de clasa A a scăzut cu 10% față de 2016, la 320.000 mp, cererea netă (cerere nouă, extinderi și relocări din spații necompetitive) a urcat la un maxim post-criză, de aproape jumătate din total. În contextul unei piețe a muncii tot mai tensionate, estimăm că activitatea de închiriere se va tempera ușor în 2018 față de anul precedent, cu până la 10%.

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (NASDAQ și TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 15.000 specialiști care lucrează în 68 de țări. Cu o cultură întreprinzătoare și cu o echipă valoroasă, specialiștii Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor din întreaga lume. Serviciile includ consultanță și execuție strategică pentru vânzarea și închirierea proprietății, finanțare, soluții corporate globale, property, facility și project management, workplace solutions, evaluare și consultanță fiscală, analiză și studii de piață și consultanță în materie de leadership.
Specialiștii Colliers gândesc diferit, împărtășesc idei excelente și oferă sfaturi inovative care ajută clienții să accelereze succesul. Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals pentru 12 ani consecutiv, mai mult decât oricare altă companie de consultață imobiliară. Compania Colliers a fost, de asemenea, considerată cel mai bun property manager la nivel global de către Commercial Property Executive pentru doi ani la rând.
Mai multe detalii despre Colliers International pe www.colliers.ro, pe Facebook si LinkedIn.
Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Adina Harabagiu
Associate, Marketing
Email: adina.harabagiu@colliers.com
Telefon: +40 752 845 634