Home Amenajari Combinații impunătoare, spații glamour și stil nordic. Tendințele KUMA pentru amenajarea băii și a bucătăriei
Combinații impunătoare, spații glamour și stil nordic. Tendințele KUMA pentru amenajarea băii și a bucătăriei

Combinații impunătoare, spații glamour și stil nordic. Tendințele KUMA pentru amenajarea băii și a bucătăriei

0

Stilul de viaţă lejer și confortabil caracteristic locuitorilor din nordul Europei constă în modul de amenajare a interiorului propriei case. Specialiștii Kuma România, companie daneză, unul dintre principalii producători locali de lavoare și blaturi de bucătării, renumiţi pentru produsele ce se încadrează perfect în stilul nordic, minimalist, fac câteva recomandări în acest sens.

Specialiștii Kuma mizează pe combinaţii de culori îndrăzneţe care să transforme baia și bucătăria în spaţii glamour și totodată practice, în care beneficiarii să se bucure la maximum de utilitatea și designul ambientului. Potrivit unor studii, femeile petrec zilnic aproximativ o oră în baie, ceea ce înseamnă cel puţin 28 ore pe lună și circa 14 zile din an petrecute în duș, cadă sau, pur și simplu, în faţa oglinzii. În fiecare locuinţă, baia devine un lăcaș destinat ritualurilor de înfrumuseţare.

Minimalism în alb și negru

Și cum trendurile în materie de frumuseţe se schimbă periodic, la fel și locul în care acestea se desfășoară ar trebui adaptat noilor tendinţe în domeniu. În acest sens, Kuma România recomandă două stiluri de amenajare menite să satisfacă și cele mai exigente dorinţe.

Deși este considerată a fi o combinaţie tradiţională, amenajarea cu alb și negru nu și-a pierdut nicicând din efect, reușind să denote un aer modern, minimalist și, în același timp, elegant. Posibilităţile de combinare sunt multiple: puteţi opta, de exemplu, pentru un lavoar negru din Pearl Black sau granit Nero Africa. De altfel, se poate opta chiar pentru un lavoar din sticlă albă care să fie accesorizat cu același tip de mobilier de culoare neagră.

O altă variantă ar fi alegerea unor culori naturale inspirate din frumuseţea naturii. Astfel, prin fiecare culoare și design, Kuma și-a propus să aducă o parte din natură și în baie. Inspirate din azurul mării sau din tonurile maronii ale pădurii, lavoarele Kuma cu scurgeri înclinate ori complet ascunse reprezintă piesele de rezistenţă ale acestui sezon. În ceea ce privește formele lavoarelor, pentru un efect neconvenţional, specialiștii recomandă înlocuirea bolurilor ovale sau rotunde cu forme dreptunghiulare.

Bucătării moderne

Ordinea și organizarea înseamnă mai mult spaţiu și mai mult confort. Astfel, recomandarea Kuma este să amenajaţi încăperile cu simţ de responsabilitate, punând accent pe lucrurile și obiectele care contează și pe care le utilizaţi cât mai des. În acest fel, camerele vor căpăta un aer minimalist, aerisit, în care nu veţi simţi niciodată un sentiment de amploare sau de prea multă aglomeraţie.

Acest principiu se recomandă în special pentru bucătării, unde există întotdeauna tendinţa de a aglomera mobilierul cu cât mai multe ustensile. O amenajare tip insulă sau în „L” va rezolva acest aspect.

După cum se știe, fiecare încăpere trebuie să aibă un focus-point. Dacă în dormitor acesta este patul, iar în baie vedeta este lavoarul, în cazul bucătăriei, centrul atenţiei se restrânge asupra blatului de lucru – suprafaţa continuă între blat, chiuvetă și aparatele casnice utile. Cu linii drepte, personalizate și creat din materiale calde, naturale, blatul perfect este acela care oferă senzaţia de mângâiere la fiecare atingere. Potrivit Kuma, cel mai important aspect este ca blatul de bucătărie să fie permanent liber, astfel încât să permită o mai bună desfășurare în spaţiul de lucru și o trecere rapidă de la acesta la zonele de depozitare.

Simplitatea este cheia amenajării

Pentru nordici, este un must-have ca unul dintre elementele din bucătărie să aibă culoarea neagră sau gri, acestea fiind culori care aduc un plus de eleganţă spaţiului. În acest caz, Kuma recomandă granitul Nero Africa, Quarz-ul Gri sau materialele solid surface RECTOR Galaxy, RECTOR Koksgrey, care pot fi combinate cu elemente în nuanţe de bej, alb, maron sau wenge.

De asemenea, pe lângă materiale, la fel de importante sunt și formele bolurilor, care pot fi personalizate în funcţie de cerinţele fiecăruia. Lavoarele din inox aparţin de domeniul trecutului, iar Kuma le-a înlocuit cu produse din materiale moderne, precum granit compozit în nuanţe bej, cuarţuri albe amestecate cu sticlă reciclată sau oglindă. Nu în ultimul rând, pentru a satisface și cele mai exigente dorinţe, se poate opta pentru materiale neconvenţionale precum Taurus și Sirius, create din sticlă reciclată în culori negre sau albe.

Pentru o bucătărie de dimensiuni reduse, funcţionalitatea devine cel mai important aspect și sunt recomandate bucătăriile liniare, care includ doar obiectele necesare: chiuveta, cuptorul/plita, frigiderul. Consilierii Kuma stau la dispoziţia clienţilor lor pentru a găsi formule de amplasare cât mai ergonomice.

Pe de altă parte, cei care beneficiază de o bucătărie generoasă, varianta unei bucătării tip open-space, construită în prelungirea celorlalte funcţiuni, living, dining sau bar fiind cea mai potrivită. De asemenea, un spaţiu generos permite includerea unui blat de insulă sau a unei zone de bar, unde Kuma poate oferi o gamă variată de culori și modele.

Potrivit Kuma, cel mai important element specific acestui stil de viaţă minimalist este încrederea în propriile idei și îndrăzneala aferentă acestora. Înlocuirea clasicului suport de produse de îngrijire din baie cu un cub chiar în interiorul cabinei de duș, de exemplu, poate părea o decizie atipică la început, însă ulterior va convinge, cu siguranţă, pe oricine, de lejeritatea stilului minimalist.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele Kuma, vizitaţi www.kumaromania.ro.