Home Stiri Confort sporit și eficiență maximă în orice sezon cu unitățile inteligente de aer condiționat de la Daikin
Confort sporit și eficiență maximă în orice sezon cu unitățile inteligente de aer condiționat de la Daikin

Confort sporit și eficiență maximă în orice sezon cu unitățile inteligente de aer condiționat de la Daikin

0

Preocupat de impactul asupra mediului înconjurător și de întrecerea limitelor inovației, Daikin, liderul mondial și european pe piața aparatelor de aer condiționat, vine în întâmpinarea clienților săi cu soluții inteligente, care ating eficiență maximă în orice sezon și reduc considerabil costurile de energie. Astfel, unitățile din gama BLUEVOLUTION, care folosesc agentul frigorific R-32 și au emisii de CO2 mai scăzute, ating un nivel superior al eficienței sezoniere, până la clasa A+++, asigurând un confort perfect atât în funcția de răcire, cât și în cea de încălzire.

 „Deși scopul principal pentru care sunt utilizate este răcirea încăperilor pe timp de vară, în ultima vreme aparatele de aer condiționat au început să fie folosite și pentru încălzire, în timpul sezonului rece. Cumpărătorii au realizat că sistemele moderne de aer condiționat reprezintă o modalitate eficientă de încălzire din punct de vedere energetic, asigurându-le totodată confortul dorit în spațiile interioare. În plus, investiția în astfel de unități cu nivel maxim al eficienței energetice sezoniere se amortizează rapid prin costurile reduse de funcționare”, a explicat Alina Turcitu, Marketing Coordinator Daikin Airconditioning Central Europe – România.

 Mai exact, eficiența sezonieră reprezintă modalitatea de măsurare a eficienției energetice reale a sistemelor de răcire și încălzire, pe parcursul întregului an. Astfel, valoarea ratei eficienţei energetice sezoniere (SEER) în modul răcire şi valoarea coeficientului sezonier de performanţă (SCOP) în modul încălzire reflectă consumul real de energie al unui sistem. Aceste două valori măsoară consumul anual de energie și eficiența în timpul unei utilizări zilnice, normale. Întrucât, pe termen lung, sunt luate în considerare fluctuațiile de temperatură și perioadele în modul stand-by, rezultatele eficienței sezoniere sunt clare și de încredere.

Pentru utilizatori, standardele de performanță energetică reprezintă un ajutor în ceea ce privește decizia de cumpărare, având la bază un set de criterii uniforme care indică eficiența aparatelor de aer condiționat pe durata unui an întreg, nu doar a unui sezon. Clasificarea energetică include mai multe clase, de la A+++ la D, cel mai eficient sistem din punct de vedere energetic fiind ilustrat cu tonuri de verde închis, iar cel mai puțin eficient cu roșu. De asemenea, pe lângă clasificările de eficiență energetică pentru răcire și încălzire, eticheta produselor include consumul anual de energie şi nivelurile de zgomot.

Urmărind excelența tehnologică și atenția pentru detalii, unitățile performante din gama BLUEVOLUTION se încadrează în clasa energetică A+++ atât pentru răcire, cât și pentru încălzire, atingând un nivel superior al eficienței sezoniere. Agentul frigorific R-32, compresoarele optimizate și tehnologiile avansate de economisire a energiei integrate în modelele Ururu Sarara, Emura și FTXM-M asigură confortul perfect atât pe timpul verii, cât și în anotimpul rece.

De asemenea, aparatele de aer condiționat de tip Inverter dispun de o tehnologie de ultimă generație, care asigură un nivel ridicat al eficienței sezoniere și oferă numeroase avantaje față de metodele clasice de încălzire. Acest model de compresor își reglează în mod continuu capacitatea de răcire și încălzire optimă, îmbunătățind nivelul confortului. În plus, un inverter monitorizează și reglează temperatura mediului ambiant oricând e nevoie și astfel, consumul de energie scade cu 30% în comparație cu un sistem dotat cu un compresor tradițional ON/OFF.

Pentru mai multe informații despre produsele DAIKIN vizitați www.daikin.ro.

 Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN  este prezentă în peste 145 de țări, având 55.000 de angajați în cele 80 de fabrici.  Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 8 fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia și Marea Britanie.