Home Stiri CONSILIUL CONCURENTEI A APROBAT PRELUAREA DE CATRE TERAPLAST A 50% DIN COMPANIA DEPACO
CONSILIUL CONCURENTEI A APROBAT PRELUAREA DE CATRE TERAPLAST A 50% DIN COMPANIA DEPACO

CONSILIUL CONCURENTEI A APROBAT PRELUAREA DE CATRE TERAPLAST A 50% DIN COMPANIA DEPACO

0

Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, a primit din partea Consiliului Concurentei decizia de neobiectiune privind operatiunea de concentrare economica ce urmeaza a se realiza prin achizitia a 50% din producatorul de tigla Depaco.

Ca urmare a deciziei Consiliului Concurentei, Teraplast SA va achizitiona pachetul de 50% din partile sociale ale Depaco SRL (care la randul sau detine 51% din partile sociale ale societatii Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, domnul Dragos Irimescu va ramane un asociat important al companiei. Operatiunile Depaco SRL vor fi conduse domnul Valeriu Irimescu din pozitia de Director General.

Dorel Goia, Presedinte al Consiliului de Administratie Teraplast: „Depaco este o companie solida si suntem convinsi ca va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom incepe sa exploatam sinergiile de aprovizionare si cele comerciale, astfel incat sa realizam ceea ce ne-am propus pentru Depaco si implicit pentru Grupul Teraplast”.

Compania Depaco a fost infiintata in anul 1999 si este al doilea producator de tigla metalica de pe piata din Romania. În prezent, procesul de productie din fabrica Depaco de la Baicoi se desfasoara pe mai mult de 40 linii automate: pentru tigla metalica cu diverse profiluri, pentru tabla cutata, pentru sistemul de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii. In anul 2016 firma a avut o cifra de afaceri de RON 130 milioane, EBITDA de RON 15.76 milioane si un profit net de RON 11 milioane.

Grupul Teraplast ruleaza o cifra de afaceri anuala de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si liderul pietei de structuri metalice zincate.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Departamentul de Comunicare al Teraplast: Anca Rif – Manager Comunicare & Relatia cu investitorii, tel: +40-752-101.639, Email: anca.rif@teraplast.ro