Home Constructii Acoperisuri Cu COILPROFIL sunteți sub cea mai bună acoperire!
Cu COILPROFIL sunteți sub cea mai bună acoperire!

Cu COILPROFIL sunteți sub cea mai bună acoperire!

0

De la formă, materialul din care este realizat și până la culoare, acoperișul este parte integrantă din identitatea casei, din personalitatea acesteia și, nu în ultimul rând, este cel care completează stilul și ambianţa unei construcţii. Acoperișul de la Coilprofil este o soluţie sigură și durabilă pentru orice clădire.

Deoarece scopul unui acoperiș este de a proteja clădirea, oamenii și bunurile lor de elemente climatice, este important să se ofere o atenţie sporită în alegerea acestuia. Durabilitatea unui acoperiș este dată de alegerea corectă a materialelor și a montajului. Acest element al construcţiei este de multe ori partea cea mai puţin accesibilă pentru reparare și reînnoire, în timp ce deteriorarea sa poate avea efecte grave asupra rezistenţei și protecţiei clădirii.

Variante de acoperiș Metigla

Acoperișul complet de la Coilprofil este o soluţie sigură și durabilă. Aspectul plăcut pe care îl conferă clădirii o va încadra perfect în cadrul existent. Ţigla metalică îmbină aspectul clasic de ţiglă cu rezistenţa oţelului pentru o protecţie de durată.

Profilul special conceput are decupaj după contur, detaliu ce face ca îmbinările să fie aproape invizibile. Se recomandă pentru acoperișurile cu pantă mai mare de 8°.

Tabla prefălţuită – cu variantele Click și Faltz – este un element ideal atât pentru lucrările de reabilitare a clădirilor de patrimoniu, cât și pentru construcţiile noi, cu o arhitectură modernă. Aceasta reprezintă cel mai sigur sistem de învelitoare, chiar și pentru pante foarte mici ale acoperișului (4°-5°). În plus, are avantajul unei greutăţi scăzute și a unei durate mari de viaţă, se montează ușor și repede.

Diferenţa dintre cele două variante de tablă prefălţuită – Click și Faltz – constă doar în modalitatea de montare. Din punct de vedere estetic, nu există nicio diferenţă între ele. Tabla prefălţuită Click se montează prin clipsare, ceea ce se transpune într-o asamblare rapidă, iar tabla prefălţuită Faltz se montează prin dublă fălţuire, ceea ce înseamnă etanșeitate foarte bună.

Acoperișul de la Coilprofil

Ţigla metalică și tabla prefălţuită, cele două variante ale acoperișului Metigla, sunt produse dintr-un oţel cu o rezistenţă mecanică foarte bună. Oţelul este galvanizat la cald și are un strat de zinc de minim 275 g/m2, protecţie ce oferă o rezistenţă la coroziune și o durată de viaţă, în condiţii normale, de peste 50 de ani. Stratul de zinc este protejat, în tehnologie multistrat, de acoperiri succesive de pasivant, stratul primar și stratul exterior de poliester LUCIOS (SP 25 µm) sau poliester MAT (SPM 25 – 35 µm), într-o variată gamă de culori. Garanţia este de 10 ani.

Sistemul pluvial Metidro, alcatuit din 18 elemente, completează necesarul de materiale pentru un acoperiș complet. Se caracterizează prin fiabilitate, durabilitate, adaptabilitate, simplitatea montajului.

Sistemul de jgheaburi și burlane este realizat din tablă de oţel prevopsită, având o grosime de 0.6 mm, iar acoperirea de zinc este de cel puţin 275 g/mp. Garanţia oferită de Coilprofil este de 15 de ani.

Pentru un acoperiș complet este nevoie și de accesorii și piese de finisaj. Coilprofil produce o gamă de piese de finisaj standard, precum și piese de finisaj speciale, realizate la comandă. Cele mai importante piese din gama de finisaj standard sunt: bordura fronton, dolia, colţarele, șorţul de streașină, coama etc.

Beneficiile acoperișului METIGLA

Durabil – fiabilitatea acestui acoperiș este asigurată de calitatea materiei prime și în special de protecţia stratului de zinc.

Complet – Coilprofil oferă întreaga gamă de produse necesare pentru acoperiș.

Estetic – beneficiarul poate alege o culoare cât mai apropiată de proiect, culoare care rezistă în timp deoarece tabla are un strat protector special. Acoperișul Metigla are o gamă de 23 de culori: 16 nuanţe lucioase și 7 nuanţe mate.

Avantaje structurale – greutatea scăzută a foilor de tablă și faptul că acestea sunt realizate la dimensiunile comandate permit un montaj ușor și rapid. Greutatea scăzută a acoperișului are efecte favorabile și asupra structurii clădirii, reducând costurile acesteia.

Pe baza unui plan al învelitorii, furnizat de client sau de montator, Coilprofil optimizează necesarul de materiale prin producerea foilor de tablă la lungimile menţionate în schiţa acoperișului, rezultând astfel o reducere a pierderilor de material și implicit a costurilor.

Sfaturi de la METIGLA

  1. Pentru alegerea unui material foarte bun trebuie să se ţină cont de grosimea tablei și de cantitatea stratului de zinc care asigură protecţia împotriva coroziunii.
  2. În etapa de alegere a materialelor și a furnizorului, se recomandă să se compare ofertele ţinând cont de fiecare element în parte, deoarece necesarul de materiale este complex și uneori diferă de la un furnizor la altul.
  3. Asamblarea materialelor este o etapă esenţială pentru funcţionalitatea acoperișului, de aceea este important să se aleagă un montator cu experienţă și referinţe. Certificatul de garanţie al produselor, dar și al montajului este extrem de important. Un montaj defectuos va duce și la pierderea garanţiei la materiale.
  4. Verificarea provenienţei materialelor (produsele Coilprofil sunt inscripţionate cu date de identificare) și certificatul de conformitate.