Home Stiri DAIKIN sprijină Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresivă a gazelor cu efect de seră
DAIKIN sprijină Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresivă a gazelor cu efect de seră

DAIKIN sprijină Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresivă a gazelor cu efect de seră

0

Daikin, producător și furnizor de echipamente HVAC care utilizează energie regenerabilă, susține Acordul de la Kigali, încheiat de reprezentanții a 197 de țări, cu privire la eliminarea progresivă a consumului global de hidrofluorocarburi – HFC, gaze utilizate ȋn mod obişnuit ca agenți frigorifici. Scopul acestui amendament este diminunarea semnificativă a încălzirii globale întrucât HFC sunt considerate gazele cu efect de seră cu creșterea cea mai rapidă a consumului.  

 Acordul își propune ca, până în 2019, să prevină încălzirea globală cu până la 0,5° C, prin reducerea consumului admisibil de HFC, acțiune în concordanță cu abordarea Daikin referitoare la identificarea și introducerea timpurie a unor altenative ecologice. Astfel, compania mizează pe implementarea tehnologiilor și soluțiilor eficiente, care contribuie la combaterea schimbărilor climatice, prin reducerea potențialului de încălzire globală (GWP) al sistemelor de climatizare și pompelor de căldură.

În Europa, reglementările privind gazele cu efect de seră, introduse în 2015, au impus restricții privind utilizarea agenților frigorifici cu un potențial ridicat de încălzirie globală. Cu toate acestea, Daikin a integrat, încă din 2010, recomandările stricte privind proiectarea ecologică în gama Sky Air pentru aplicații comerciale ușoare.

De altfel, Daikin este pionierul inovațiilor în domeniu, fiind primul producător care a identificat avantajele folosirii agentului frigorific monocomponent R-32, dând startul acestei tendințe. Cu un nivel GWP (potențial de încălzire globală) de trei ori mai mic față de R410A, noua generație de agenți frigorifici este mai ușor de folosit și de reciclat, respectă standardele internaționale cu privire la siguranță și eficiență, putând fi utilizat pentru majoritatea unităților de aer condiționat, simple sau multi-split, precum și pentru pompele de căldură.

Cu toate acestea, nu există un agent frigorific ideal pentru orice tip de sistem, de aceea Daikin susține „diversitatea alegerii agentului frigorific”. Astfel, politica companiei presupune introducerea, cât mai curând posibil, a agentului frigorific optim pentru fiecare aplicație. De exemplu, Daikin continuă să utilizeze agentul R410A în anumite game, întrucât nivelul GWP al acestora reprezintă doar jumătate din agentul frigorific R404A, folosit în mod obișnuit pentru aceste sisteme. Alegerea agentului potrivit și evaluarea criteriilor ce țin de siguranță, eficiență energetică, eficiența costurilor și reciclabilitate, contribuie la reducerea efectelor negative asupra mediului.

Etapa de eliminare progresivă a HFC este o provocare pentru întreaga industrie HVAC. Însă, bazându-se pe expertiza dobândită de-a lungul timpului, Daikin colaborează cu toate părțile implicate, în vederea dezvoltării unor soluții inovatoare, care să vină în întâmpinarea nevoilor clienților în același timp, să contribuie la atenuarea schimbările climatice globale.

Mai multe detalii despre politicile și acțiunile Daikin referitoare la impactul agenților frigorifici asupra mediului înconjurător sunt disponibile aici: http://www.daikin.com/csr/information/influence/Daikin’s_Policy.pdf

Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN  este prezentă în peste 145 de țări, având 55.000 de angajați în cele 80 de fabrici.  Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 14 fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie şi Spania.

Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 30 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

DAIKIN-sprijina-acordul-de-la-Kigali

Daikin Airconditioning Central Europe – Romania
Calea Floreasca 169A, Corp B, etaj 8 Bucuresti
T: +40 (21)307 97 00
F: +40 (21)307 97 29
E: office@daikin.ro
www.daikin.ro