Home International Design versatil, economic din punct de vedere al spaţiului, silenţios
Design versatil, economic din punct de vedere al spaţiului, silenţios

Design versatil, economic din punct de vedere al spaţiului, silenţios

0

Soluţii de uşi pentru garaje comune şi garaje subterane

În locurile unde oamenii locuiesc, lucrează sau îşi fac cumpărăturile este nevoie de spaţiu de parcare. Pentru amenajarea unui spaţiu de parcare, în oraşe rareori sunt disponibile spaţii libere. Prin urmare, clădirile rezidenţiale, de birouri sau comerciale sunt adesea proiectate cu garaje subterane. Pentru închizătoarea de uşă a acestor garaje există cerinţe specifice care trebuie luate în considerare în etapa de planificare.

La alegerea unei închizători de uşă pentru garaje comune, aspecte precum spaţiul limitat, varietatea designului, eficienţa şi o cursă a uşii silenţioasă au un rol important. Încă din etapa de planificare, proiectanţii şi arhitecţii trebuie să stabilească numărul maxim de cicluri necesare pe oră sau pe zi, adică cât de frecvent se utilizează uşa. Alături de numărul planificat de locuri de parcare, se constată care uşă este potrivită.

Ușa de garaj subteran TGT de la Hörmann este construită pentru 300 de cicluri de uşă (deschidere-închidere) şi până la 100 de locuri de parcare şi se deschide în special pe verticală, în sus, economisind spaţiu şi nu se balansează în faţă, astfel încât pe de o parte locul aflat chiar în faţa uşii poate fi utilizat, iar pe de altă parte pietonii aflaţi pe trotuarele adiacente nu sunt în pericol.

La un raport bun calitate/preţ, uşa este oferită ca soluţie completă, împreună cu sistemul de acţionare WA 300 R S4 de la Hörmann. Cu această tehnică a arcului de tracţiune şi cu cea utilizată conform instrucţiunilor producătorului, doar la Hörmann, mecanismul uşii şi cel de acţionare sunt protejate permanent. Tehnica de pornire şi de oprire controlată asigură şi o deschidere şi o închidere a uşii foarte silenţioasă. Aşa că locatarii sau angajații nu sunt deranjaţi de uşă, iar durabilitatea instalaţiei este promovată.

Varietatea designului

TGT este disponibilă cu două variante de cortine flexibile. În primul rând, ca uşă rulou, cu profile de oţel cu perete dublu şi izolate termic, Decotherm S, la o dimensiune de până la 5000 x 2400 mm. Profilele sunt disponibile în variantă zincată sau în culori RAL, la alegere, astfel încât aspectul uşii să se potrivească cu aspectul clădirii.

În al doilea rând, Hörmann oferă TGT cu grilaj-rulou HG-L în dimensiuni de până la 6000 x 2400 mm. Grilajul de aluminiu are o secţiune transversală mare de ventilaţie, astfel încât chiar dacă uşa este închisă, garajul se poate ventila natural. Aşa-numita protecţie împotriva rozătoarelor – o secţiune inferioară din profile de aluminiu cu un singur perete – este şi ea disponibilă.

În mod standard, ambele cortine flexibile sunt prevăzute cu protecţie împotriva tragerii în afară, care în caz de presiune mare a vântului sau manipulări puternice ţine uşa bine în şinele de ghidare.

Echipamente de siguranţă

Astfel, pentru ca în timpul deschiderii sau închiderii uşii TGT, nimeni să nu fie rănit accidental, căptuşeala cortinei flexibile serveşte drept protecţie împotriva frecării, înfăşurând tot tamponul uşii. Mecanismul de acţionare WA 300 RS4 Hörmann are integrată o limitare a forţei. Aceasta opreşte mișcarea uşii atunci când la închidere, cortina flexibilă întâlnește un obstacol sau de exemplu, când în timpul deschiderii, un copil încearcă să deschidă uşa. Prin urmare, – comparativ cu alte sisteme de uşi – toate costurile aferente protecţiilor canturilor de închidere şi celor împotriva prinderii sunt eliminate. La fel, în cazul unei pene de curent, o deblocare de urgenţă face ca uşa să se deschisă uşor şi rapid şi astfel intrarea sau ieşirea din garajul comun este posibilă.