Home Stiri Dow Chemical deschide un nou Centru de Servicii pentru Poliuretani în Braşov
Dow Chemical deschide un nou Centru de Servicii pentru Poliuretani în Braşov

Dow Chemical deschide un nou Centru de Servicii pentru Poliuretani în Braşov

0

Centrul este singurul de acest tip în regiune, urmând să deservească România, Bulgaria şi restul ţărilor din Balcani.

Bucureşti, 22 iunie 2017: Dow Poliuretan, divizie a companiei Dow Chemical Company (NYSE: DOW), anunţă deschiderea unui nou Centru de Servicii pentru Poliuretani în România. Situat în judeţul Braşov, la Codlea, centrul dispune de capacităţi tehnice şi comerciale ce îi permit să răspundă nevoilor clienţilor din România, Bulgaria şi restul ţărilor din regiunea Balcanilor.

„Suntem onoraţi să deschidem primul nostru Centru de Servicii din România. Intrăm astfel într-o nouă etapă a parteneriatului cu clienţii din Balcani, aducând expertiză locală pentru a îmbunătăţi timpii de răspuns şi  adresându-ne nevoilor specifice ale clienţilor. Acţiunea se încadrează în strategia noastră globală privind dezvoltarea unor soluţii personalizate, menite să le ofere clienţilor un avantaj competitiv şi să îi pregătească pentru provocările viitorului”, a declarat Jon Penrice, Vicepreşedinte Dow Poliuretan pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India (EMEAI), cu ocazia inaugurării centrului.

Centrul de Servicii pentru Poliuretani va pune la dispoziţie servicii tehnice personalizate, inclusiv demonstraţii de produse, dezvoltare de prototipuri şi testarea mecanică a produselor finite. De asemenea, va asigura cursuri de pregătire pentru clienţi şi va dispune de capacitate de depozitare pentru sisteme de poliuretan. Experţii tehnici ai centrului de la Braşov care face parte din reţeaua de peste 20 de unităţi de producţie, dezvoltare şi servicii din regiunea EMEAI, vor oferi clienţilor posibilitatea să participe la crearea de produse inovatoare care să răspundă nevoilor lor specifice.

„România este una dintre cele mai promiţătoare şi mai dinamice pieţe din Europa Centrală şi de Est. Odată cu inaugurarea Centrului de Servicii din Braşov, Dow îşi consolidează angajamentul de a contribui la creşterea economică a României în sectoare precum dezvoltarea infrastructurii, dar şi în domeniul  construcţiilor,” a declarat Claudiu Tuncu, director general Dow pentru România şi Bulgaria. „Mai mult, prezenţa îndelungată a companiei Dow în România ne oferă avantajul de a cunoaşte piaţa în profunzime  şi de a deţine o bogată expertiză locală.”

Despre Dow Poliuretan
Divizia Dow Poliuretan dezvoltă şi oferă un larg portofoliu de tehnologii şi soluţii personalizate pentru clienţi dintr-o gamă variată de industrii prin mărcile proprii DurableScience, ComfortScience şi InsulationScience. Aplicaţiile pornesc de la soluţii industriale şi de infrastructură, la soluţii pentru confortul consumatorilor pentru pardoseli, mobilă, accesorii de pat şi încălţăminte, la materiale de izolaţii eficiente energetic. Divizia produce şi comercializează componente chimice importante, sisteme de poliuretan complet formulate pentru spume rigide, semi-rigide şi flexibile, dar şi materiale de acoperire, adezivi, agenţi de etanşare, elastomeri şi materiale compozite. Dow este cel mai mare producător de oxid de propilenă (PO), propilen glicol (PG) şi polioli polieteri din lume, fiind un important producător de izocianaţi aromatici de calitate, cum ar fi MDI. Pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienţilor chiar în regiunea în care se află aceştia, Dow Poliuretan operează o reţea globală de unităţi de producţie şi centre de sisteme, precum şi centre de inovaţii şi servicii. Divizia îşi propune să fie permanent un lider al industriei printr-o ofertă de produse performante care să răspundă nevoilor esențiale ale pieţei şi să contribuie la o societate ce asigură mai mult confort, sănătate şi mobilitate. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi www.dowpolyurethanes.com şi urmăriţi-ne pe Twitter şi LinkedIn.

Despre Dow
Dow (NYSE: DOW) îmbină puterea ştiinţei cu tehnologia şi astfel inovează cu pasiune în toate domeniile esenţiale pentru progresul umanităţii. Compania promovează inovaţii care valorifică ştiinţa materialelor, a polimerilor, a substanţelor chimice şi biologice pentru a contribui la soluţionarea celor mai dificile probleme ale lumii, cum ar fi nevoia de alimente proaspete, transport mai sigur şi sustenabil, apă curată, eficienţă energetică, infrastructură mai durabilă şi o productivitate agricolă mai mare. Portofoliul integrat al companiei Dow, adaptat cerinţelor pieţei, oferă o gamă largă de produse şi soluţii bazate pe tehnologie clienţilor din 175 de ţări şi din sectoare aflate în creştere puternică, cum ar fi ambalaje, infrastructură, transport, servicii pentru consumatori, electronice şi agricultură. În 2016, Dow a înregistrat vânzări anuale de 48 miliarde USD şi avea aproximativ 56.000 de angajaţi în întreaga lume. Cele peste 7.000 de familii de produse ale companiei sunt realizate în 189 de unităţi din 34 de ţări. Termenii „Dow” sau „Companie” se referă la Dow Chemical Company şi sucursalele consolidate ale acesteia, dacă nu se precizează altfel în mod expres. Mai multe informaţii despre Dow sunt disponibile la adresa www.dow.com.

Despre Dow în România
Dow este prezentă în România de peste 25 de ani, oferind o varietate de mase plastice şi substanţe chimice performante şi de bază pentru diverse industrii prelucrătoare, cum ar fi materiale de acoperire, clădiri şi construcţii, auto-moto, îngrijirea locuinţei şi îngrijire personală, ambalaje, ştiinţe agricole, componente electrice şi telecomunicaţii, izocianaţi. De la inaugurarea oficială a primei reprezentanţe în Bucureşti în 1990, operaţiunile Dow în ţară au crescut considerabil. În urma achiziţiei companiei Rohm and Haas de către Dow în 2009, Compania şi-a consolidat şi mai mult poziţia pe piaţa locală, extinzându-şi prezenţa.

Neil Fernandes
Manager Comunicare, Dow Poliuretan
+971564174012
nmfernandes@dow.com

Florian Hartling
Afaceri Publice, Dow, Europa Centrală
+49 3461494258
fhartling@dow.com

Roxana Marinescu
Grayling România
+40 (744) 498 676
roxana.marinescu@grayling.com