Home Stiri Grupul Teraplast devine actionar majoritar al Politub, cu 99,99% din capital
Grupul Teraplast devine actionar majoritar al Politub, cu 99,99% din capital

Grupul Teraplast devine actionar majoritar al Politub, cu 99,99% din capital

0

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, impreuna cu subsidiara Terasteel, au semnat pe 3 august, un contract de vanzare-cumparare de actiuni cu New Socotub S.A., Franta, pentru achizitia pachetului reprezentand 50% din capitalul social al subsidiarei Politub S.A. In urma acestei tranzactii, Teraplast va avea o participatie de 99,99% din capitalul social al Politub, iar Terasteel o participatie de 00,01%.

Mirela Pop, Director General Teraplast: „Unul dintre principalele motive care au stat la baza acestei decizii a fost dorinta grupului de a avea un mai mare control asupra companiei, respectiv de a implementa deciziile de management mai rapid si eficient, pentru a fi ȋn acord cu cerintele actuale ale pieței. De asemenea, un alt factor important avut in vedere este dezvoltarea acestui segment de produse.”

Reprezentantii Teraplast mai spun ca aceasta achizitie era prevazuta in planul de investitii a grupului, Politub S.A. fiind un jucator important pe piata tevilor de apa si gaz. In 2016, societatea a realizat o cifra de afaceri de 49 milioane lei si un profit net de 1,75 milioane lei.

Fabrica Politub detine in proprietate 32.800 mp, din care 4.700 de mp fiind hale de productie. Compania detine sase linii de fabricatie de teava de polietilena, dintre care: cinci de teava lisa apa, gaz si comunicatii – Krauss Maffei si Battenfeld-Cincinnati – cu capacitatea de a produce tevi cu diametre cuprinse intre 20mm si 670mm si una de productie teava corugata – Drossbach – cu capacitatea de a produce tevi cu diametre cuprinse intre 90 si 160mm. De asemenea, compania a implementat sistemele informatice SAP si Qlik si detine certificarile ISO 9001 si ISO 14001. Politub detine un laborator acredidat de probe, dotat dupa prevederile celor mai exigente norme europene in materie.

Produsele fabricate sunt complementare cu celelalte linii de business ale Teraplast, impreuna oferind solutii pentru proiecte complexe de logistica, mediu si utilitati.

Grupul Teraplast ruleaza o cifra de afaceri anuala de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sapte linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplarie termoizolanta si Tigla metalica, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si liderul pietei de structuri metalice zincate. In acelasi timp, compania Depaco SRL, detinuta in proportie de 60% de Teraplast, este al doilea producator de tigla metalica de pe piata din Romania.

Achizitia pachetului de actiuni este conditionata de obtinerea avizului favorabil de preluare din partea Consiliului Concurentei.

Detalii Politub SA:

Anterior semnarii contractului de achizitie actiuni, Teraplast detinea 50% din actiunile Politub SA, cu sediul in Sat Saratel, Com. Sieu-Magherus, km 45+500, jud. B-N. Principalele activitati ale Politub includ productia de tevi din polietilena medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii.

Compania Politub produce tuburi si tevi PE, de medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de tevi PE si tuburi din polietilena cu pereti structurati (tevi corugate).

Fabrica de tevi polietilena (Politub) are o capacitate anuala de productie de peste 10.000 tone si este localizata in Parcul Industrial Teraplast Bistrita.

Detalii Teraplast Grup:

Cu o traditie de 120 de ani, Grupul Teraplast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.

Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup – Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.