Home Stiri Himoinsa investește 500.000 de euro într-un centru logistic la Chiajna
Himoinsa investește 500.000 de euro într-un centru logistic la Chiajna

Himoinsa investește 500.000 de euro într-un centru logistic la Chiajna

0
  • Centrul logistic are o suprafață de peste 1.500m2 și deservește piețele din Europa de Est
  • Piața de generatoare electrice din România este estimată în prezent la 20 de milioane de euro

 

București, 24 octombrie 2017 – Himoinsa, companie specializată în producerea și vânzarea de generatoare electrice, deschide primul centru logistic din România, la Chiajna, o investiție de 500.000 de euro, în urma căreia vor fi deservite piețele din Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.

Centrul logistic are o suprafață de peste 1.500m2, spațiul de depozitare fiind alocat stocării generatoarelor industriale și va fi administrat de All Generating, distribuitorul Himoinsa în România. Prin deschiderea acestui centru, Himoinsa și All Generating vor reduce timpii de livrare către clienții din regiune, vor scădea costurile logistice cu până la 5% și vor asigura un stoc tampon de generatoare din gama uzuală, oferind în același timp clienților un serviciu rapid și un punct de distribuție pentru piese de schimb.

„Intenționăm să ne extindem activitatea în zona de servicii la nivel național, iar  noul centru logistic ne oferă exact suportul de care avem nevoie. Dacă evoluția pieței va fi pozitivă, avem în vedere majorarea valorii stocului de la 500.000 de euro la finele acestui an, până la 1 milion de euro, în 2018”, a declarat Cătălin Stănciulescu, director comercial All Generating.

În 2004, Himoinsa a deschis o filială în Polonia, de unde sunt deservite direct piețele din Lituania, Estonia, Letonia, Belarus și Ucraina. Odată cu deschiderea centrului logistic din Chiajna, Himoinsa își extinde prezența în Europa de Est, unde deține o importantă rețea de distribuție.

„Prin investiția în centrul logistic din Chiajna, vom pune la dispoziția clienților pentru care alimentarea continuă cu energie electrică este vitală soluții de funcționare permanentă și back-up. De asemenea, le vom oferi turnuri de iluminat și generatoare dintr-o gamă largă de categorii de putere, de la 20 la 900kVA, deoarece aceste modele sunt cele mai populare în această regiune”, a declarat Guillermo Elum, EMEA Region Director Himoinsa.

În prezent, piața de generatoare electrice din România este estimată la 20 de milioane de euro, aceste echipamente fiind utilizate preponderent în sectoare precum: sănătate, administrație publică, construcții, retail, minerit, comunicații, turism, agricultură, IT&C (data center).

Himoinsa este prezentă pe piața din România din anul 2010, printre proiectele majore livrate numărându-se furnizarea de generatoare pentru compania Transgaz, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale, care asigură alimentarea de urgență a centrelor de comandă din stațiile de manipulare, prevenind astfel funcționarea defectuoasă a rețelei electrice cauzată de întreruperea alimentării cu gaz și portul Constanța, unde Himoinsa furnizează generatoare pentru macaralele care încarcă și descarcă containerele.

Despre Himoinsa

HIMOINSA, parte a grupului japonez Yanmar, este o companie globală care proiectează, produce și distribuie echipamente de generare a energiei electrice, de la seturi de generatoare pe motorină și gaz, turnuri de iluminat și panouri de comandă până la generatoare hibride și seturi de generatoare pregătite să fie încorporate în sistemele de energie solară. HIMOINSA este în prezent activă în peste 100 de țări, pe cinci continente și deține 8 fabrici de producție în China, India, Spania, Franța, Brazilia, SUA și Argentina. Cu peste 30 de ani de experiență, HIMOINSA și-a câștigat o solidă reputație internațională prin modernizarea continuă a proceselor de fabricație, integrarea de noi tehnologii și angajarea unei forțe de muncă specializate.

Despre All Generating

All Generating este o companie românească înființată în anul 2005, distribuitor în România al mărcilor de renume: Himoinsa și Legrand. Compania oferă spre vânzare grupuri electrogene și echipamente UPS și asigură asistență tehnică, mentenanță și service. De asemenea, All Generating oferă servicii de închirieri grupuri electrogene și UPS-uri.