Home Stiri Holcim România – gama de betoane speciale EX3 a fost extinsă
Holcim România – gama de betoane speciale EX3 a fost extinsă

Holcim România – gama de betoane speciale EX3 a fost extinsă

0

Holcim România, membră a grupului LafargeHolcim, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, oferă constructorilor din România trei noi tipuri de betoane speciale, în gama EX3.

Noile produse vin în întâmpinarea nevoilor tot mai specifice ale proiectelor de construcții din România, în special cele de mare anvergură, în care betoanele uzuale nu mai pot răspunde cerințelor speciale.

Astfel, gama de betoane speciale EX3 pune la dispoziție, începând cu luna aprilie 2016:

Betonul autocompactant pentru elemente orizontale – beton special pentru elemente orizontale (fundații, planșee, pardoseli), capabil să curgă sub propria greutate, umplând complet cofrajul și asigurând o compactare corespunzătoare, fără vibrare.

Betonul de înaltă performanță – beton dezvoltat pentru proiecte ce trebuie să răspundă unor combinații complexe de criterii de performanță și de uniformitate, cum ar fi poduri, viaducte, tunele, construcții civile sau industriale de mare înălțime sau construcții cu solicitări ori cerințe deosebite, lucrări hidrotehnice în medii agresive, construcții nucleare, construcții cu nevoi de rezistență la atac chimic sau construcții agricole.

Betonul cu agregate expuse – soluție decorativă și durabilă, de amenajare a spațiilor exterioare, atât elemente orizontale, cât și verticale – drumuri și căi de acces, esplanade, terase, scări etc.

Noile betoane speciale au fost concepute în cadrul Centrului Tehnic al Holcim. Gama de betoane speciale EX3 cuprinde toate betoanele speciale dezvoltate de Holcim România și este împărțită în trei categorii:

EX3 Performance – betoane speciale performante (beton autocompactant, inclusiv cel orizontal, beton de înaltă performanță, beton drenant etc.);

EX3 Estetica – betoane speciale decorative (betoane amprentate, colorate, șlefuite), inclusiv betonul cu agregate expuse;

EX3 Concept – betoane speciale concepute la cerere.