Home Stiri Horia Adrian este noul Director General al Holcim România. Acesta preia și funcția de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă
Horia Adrian este noul Director General al Holcim România. Acesta preia și funcția de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă

Horia Adrian este noul Director General al Holcim România. Acesta preia și funcția de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă

0

Horia Adrian, executiv român cu peste 18 ani de experiență de management în cadrul grupului LafargeHolcim, îl înlocuiește de la 1 februarie pe Sofiane Benmaghnia în poziția de Country CEO Holcim România. Sofiane Benmaghnia, care a condus operațiunile locale în ultimii doi ani, a ales să se dedice unor proiecte personale în afara grupului.

Totodată, Horia Adrian preia responsabilități regionale, prin rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova și Azerbaidjan. Managerii locali ai operațiunilor grupului din țările menționate vor raporta direct către acesta, iar noile poziții preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta din urmă a fost numit în luna decembrie la conducerea operațiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

„Sunt bucuros să revin în cadrul Holcim România, compania în care mi-am început cariera, și în operațiunile din Europa, o regiune cu un istoric pozitiv în ceea ce privește performanța. Îi mulțumesc lui Sofiane pentru tot efortul depus și pentru progresul înregistrat în ultimii ani. Alături de colegii mei, voi continua eforturile de creștere și evoluție pentru businessul din România și Europa și vom continua să urmărim excelența în relația cu clienții noștri, oferind soluții performante, care să răspundă cerințelor acestora. În România, avem o bază industrială solidă, o echipă cu o înaltă calificare, capacități reale de cercetare și dezvoltare, și beneficiem de sinergiile create în grup. Sunt convins că aceste avantaje ne vor ajuta să facem performanță în piețele în care operăm”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România și Market Head Europa emergentă.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universității Anjou și al programelor de licență și de masterat în Inginerie Mecanică ale Universității „Dunărea de Jos” Galați. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane și Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a activat ca Sales, Marketing & Logistics Director și apoi ca CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveția a grupului Holcim.

Rezultatele obținute și modelul său de management l-au recomandat pentru următoarele funcții de conducere în cadrul grupului, la conducerea Holcim Rusia, CEO pentru Europa de Est și zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziția de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim. 

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei și pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.