Home Stiri HORNBACH: Sistemele moderne pentru case inteligente, tot mai căutate de către români
HORNBACH: Sistemele moderne pentru case inteligente,  tot mai căutate de către români

HORNBACH: Sistemele moderne pentru case inteligente, tot mai căutate de către români

0

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, pune la dispoziția clienților cele mai noi soluții pentru sistemele Smart Home, dispozitive ce asigură securitatea și confortul locatarilor, precum și administrarea eficientă a energiei. De asemenea, HORNBACH oferă o gamă largă de produse și sfaturi celor care vor să-și creeze propria „grădină urbană“.

Conceptul de Smart Home a devenit din ce în ce mai popular și în România datorită creșterii constante a interesului românilor pentru tehnologie. Diferența dintre o casă obișnuită și una inteligentă constă în diversitatea dispozitivelor și aparatelor electrocasnice conectate și controlate de o unitate centrală, o soluție adaptată la nevoile de confort și funcționalitate ale consumatorului modern.

HORNBACH pune la dispoziția clienților care își doresc confortul unei case inteligente o gamă variată de produse, clasificate pe trei categorii: sisteme de securitate, cum ar fi încuietorile digitale inteligente sau camerele video, sisteme de monitorizare, precum vizoare digitale inteligente sau senzori pentru uși și ferestre, dar și sisteme de iluminat. De asemenea, portofoliul de produse de pe acest segment este completat de unitățile centrale ce permit conectarea și acționarea acestor dispozitive.

„Tehnologia, respectiv digitalizarea sunt astăzi nelipsite atunci când vorbim de lucrurile care ne înconjoară, iar casele inteligente sunt un exemplu în acest sens. Interesul tot mai mare pentru obiectele inteligente care conferă securitate sporită, confort și eficiență energetică înseamnă pentru noi o provocare continuă de a pune la dispoziția celor care ne trec pragul cele mai bune produse de pe acest segment. Ne bucurăm că putem veni în întâmpinarea nevoilor clienților HORNBACH cu o varietate de soluții, special create pentru confortul și siguranța căminului lor“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al HORNBACH România.

În prezent, cele mai întâlnite dispozitive inteligente, pe care clienții le pot găsi și în magazinele HORNBACH, sunt camerele video și senzorii care măsoară temperatura, umiditatea, nivelul luminii exterioare și care pot detecta fumul, mișcarea ori apa. La acestea se adaugă încuietorile ușilor de acces în locuință, prizele și întrerupătoarele, termostatele și becurile.

Pentru utilizarea unui sistem Smart Home, la o unitate centrală se conectează senzori și dispozitive ce permit utilizatorului să controleze elemente precum temperatura din casă, luminile, camerele de supraveghere. Utilizatorul poate accesa și comanda unitatea prin intermediul telefonului mobil, al laptopului sau al tabletei. Așadar, unitatea centrală necesită acces permanent la internet, iar conectarea acesteia cu senzorii se realizează prin intermediul mai multor protocoale (Wi-Fi, Bluetooth etc.).

Conform consilierilor de vânzări HORNBACH, pot exista diferențe de compatibilitate între protocoalele de interconectare și echipamentele Smart Home, iar în acest caz se recomandă o atenție sporită la achiziționarea unui astfel de dispozitiv și cântărirea atentă a avantajelor și dezavantajelor.

Românii, interesați de crearea propriilor grădini urbane

Potrivit reprezentanților HORNBACH, o nouă tendință care a luat amploare în ultima perioadă este cea de „urban gardening”, ce presupune creșterea legumelor sau fructelor în mijlocul orașului, în spații mici, precum balcoanele de bloc, acoperișurile sau spațiile mici dintre blocuri.

„Am observat că tot mai mulți clienți sunt interesați să-și cultive singuri legumele și plantele aromatice chiar în mijlocul orașului. Pentru aceștia am pregătit o gamă variată de semințe pentru cultivarea lor. Aceste soiuri se adresează atât clienților pasionați de agricultura urbană, cât și profesioniștilor în căutare de soluții complete și complexe de grădinărit urban“, a adăugat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al HORNBACH România.

Semințele pe care HORNBACH le pune la dispoziția clienților sunt dintre cele mai diverse, astfel încât să acopere toate gusturile. Cei interesați de crearea propriei grădini urbane pot alege dintr-o gamă variată de semințe standard de legume și plante aromatice, precum mărar, ceapă pitică, roșii, ardei ori semințe bio de salate verzi, mărar, leuștean, cimbru sau plante aromatice. De asemenea, pasionații de grădinărit pot achiziționa și vase de însămânțare, de la ghivece, minisere de balcon, lădițe de lemn până la tăvițe alveolare sau tăvițe de protecție pentru plante, de diferite culori și dimensiuni.

După germinarea semințelor, răsadurile vor fi replantate în ghivece, iar în acest sens HORNBACH oferă o paletă largă de opțiuni, de la ghivece din lut, cu farfuriile corespunzătoare dimensiunilor dorite, ghivece, până la jardiniere din plastic și jardiniere de balcon cu suport din sârmă de oțel.

Substratul nutritiv joacă un rol foarte important în reușita obținerii unor răsaduri de bună calitate. Pentru semănare, în magazinele HORNBACH clienții pot găsi pământ special de semănare, care se amestecă în prealabil cu îngrășământ albastru sau mraniță și asigură creșterea sănătoasă a plantelor, datorită substanțelor hrănitoare din conținut.

De asemenea, HORNBACH deține în portofoliu și seturi multifuncționale de unelte, miniseturi compuse din piesele cele mai des folosite la plantat: săpăligă, cultivator, greblă, precum și seturi de mănuși de grădină în dimensiuni variate și culori diversificate. Pentru a ajuta la creșterea și dezvoltarea plantelor, este recomandată folosirea fertilizanților și îngrășămintelor lichide sau solide, organice, mineral organice sau doar minerale.

Potrivit reprezentanților companiei, cele mai mari cereri pentru gama ce asigură cultivarea și creșterea plantelor se înregistrează în intervalul februarie-mai. După jumătatea lunii ianuarie, românii obișnuiesc să planteze castraveți, ardei sau vinete. Din februarie se orientează către salate și plantele aromatice, iar din luna martie până în luna mai cele mai mari cereri sunt pentru plante și fructe.

Pentru a răspunde nevoilor clienților, în magazinele HORNBACH, în cele două zone special dedicate proiectelor, pe tot parcursul lunii februarie consultanții noștri vor oferi informații despre dispozitivele Smart Home și despre soluțiile de agricultură urbană.

Despre HORNBACH România

HORNBACH este o companie multinațională de familie, care a înregistrat în exercițiul financiar 2016/2017 (data bilanțului: 28 februarie) o creștere a cifrei de afaceri (netă) de 4,9%, la 3,9 miliarde euro.

Fondată în anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul construcțiilor și grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de 6 generații. În acest moment, concernul deține 156 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

Conceptul comercial și gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea proiectelor clienților. HORNBACH le garantează acestora prețuri mereu mici, fiind lider de piață pe acest segment. În plus, calitatea excelentă a consultanței și a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de construcții și produse de grădinărit (1968), a primului megastore (1980) și a primului magazin de materiale de construcții cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH își dovedește în permanență forța inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, în acest moment având circa 18.000 de angajați care contribuie la succesul companiei.

HORNBACH Crestere si Semanare