Home Noutati5 Încălzire de vis la Cabana Claris din stațiunea Crivaia! ecoHornet a realizat o premieră!
Încălzire de vis la Cabana Claris din stațiunea Crivaia! ecoHornet a realizat o premieră!

Încălzire de vis la Cabana Claris din stațiunea Crivaia! ecoHornet a realizat o premieră!

0

Cea mai bună centrală pe peleți din lume, invenția românului Iuliean Hornet, a fost montată în premieră absolută în stațiunea Crivaia, la cabana Claris! 

Una din cele mai primitoare locații de care dispune stațiunea Crivaia din zona comunei Văliug este fără îndoială cabana Claris. După o serie amplă de renovări ale camerelor, care au primit dotări moderne, a venit rândul instalației de încălzire a acestui hotel să fie reconsiderată. Și pentru că familia Stoica a dorit să fie în pas cu ultimele noutăți în domeniu care să țină cont atât de confortul clienților, cât și de costurile pe care le presupune acesta, au studiat cu interes inovațiile de pe piața românească și europeană. Concluzia, la capătul acestor căutări, a fost aceea că tehnologia inovativă a centralelor pe peleți se armonizează perfect cu nevoile Claris. Nou tehnologie constă în arderea de înaltă eficiență, ecologică, la temperaturi de incinerare de peste 1250 grade celsius, cu emisii poluante minime a peleților fabricați din orice biomasă. Iar familia Stoica, după ce a consultat mai mulți proprietari ai centralelor de acest gen, a înțeles că cel mai bun în acest domeniu nu poate fi decât inventatorul centralelor pe peleți, Iuliean Hornet…]

Iuliean Hornet, un român cu care ar trebui să ne mândrim!

Iuliean Hornet un român multiplu premiat pentru numeroasele sale invenții și inovații în domeniul tehnic. Amintim aici titlul de Managerul Anului 2014, cu care românul a fost desemnat și premiat la Oxford – Anglia de către Comitetul European al Oamenilor de Afaceri Socrates, BIZZ 2015, oferită din partea Confederației Oamenilor de Afaceri – World Cob, distincție pe care a primit-o atât pe bătrânul continent în Atena – Grecia, cât și în Las Vegas, Statele Unite, ca de altfel și onoranta postură de Lider Mondial al Oamenilor de Afaceri, distincție primită în Grecia în 16 mai 2015, numeroase medalii de aur la saloanele de inventică. Acestea sunt doar câteva din premiile și distincțiile pe care Iuliean Hornet le-a primit la nivel mondial, ca recunoaștere a meritelor pe care le are în dezvoltarea tehnologică, prin invențiile sale brevetate, elemente pe care le-au preluat ulterior și alte firme cu renume, Hornet nedorind să fie înghițit de marile companii ale lumii, care i-au înaintat sume care depășeau sfera celor șase zerouri doar pentru ca Hornet să producă sub sigla acestora. Ceea ce surprinde la Hornet, dincolo de zona tehnică pe care se vede că o domină debordant, ar fi naționalismul de care dă dovadă și de la care nu face rabat. Am fost impresionat să întâlnesc un român modest, care nu își dorește decât să-i conștientizeze pe români de avantajele energiei pe biomasă, dar și pentru lupta susținută pe care o duce pentru stoparea defrișărilor de păduri din România. „Pădurile noastre nu sunt combustibili! – Our forest, aren’t fuel“ – este unul din sloganurile companiei ecoHORNET.

Atenție! Există o seamă de firme cu brand care propun spre comercializare centrale pe peleți, oferind procentaje ale randamentelor mincinoase, care au fost demontate științific de Iuliean Hornet, singurul producător care nu a avut nicio problemă în a-și afișa pe site-ul propriu al companiei ecohornet.ro toate rapoartele tehnice de încercări, probe și măsurători care dau cifre exacte ale randamentelor centralelor ecoHornet! Mai mult decât atât, centralele ecoHORNET sunt singurele care colectează 100% pulberile în suspensie și eliberează în atmosferă gaze de ardere curate, cu emisii poluante minime, fără compuși cancerigeni, iar echiparea cu recuperator de căldură suplimentar constituie o noutate tehnică absolută, astfel gazele de ardere se evacuează la 60-80 grade.

Toate acestea i se datorează unui român Iuliean Hornet, pe care l-am cunoscut în stațiunea Crivaia, în incinta Cabanei Claris, la muncă, și în niciun caz la relaxare, la punerea în funcțiune a celor două centrale ecoHornet, una de 125 kW și a doua de 75 kW, funcționare în cascadă, cu arzătoare tip  injector creație ecoHornet – singurele arzătoare ce colectează cenușa în exteriorul schimbătorului de căldură, cu care se pot înlocui toți combustibilii fosili la centrale vechi sau noi, toate se automatizează , cu display touch color care pot fi controlate de la distanță, set de protecție electrică cu UPS, cu autocurățire, sistem de accelerare a arderii la folosirea peleților inferiori energetic și poate cel mai important, un randament care se încadrează între 94 și 99%!

Centralele ecoHORNET sunt singurele care colectează 100% pulberile în suspensie și eliberează în atmosfera gaze de ardere curate, cu emisii poluante minime, fără compuși cancerigeni, iar echiparea cu recuperator de căldură suplimentar constituie o noutate tehnica absoluta astfel gazele de arde se evacuează la 60-80 grade.

De ce credeți că a optat familia Stoica pentru un asemenea sistem termic? Răspunsurile pot fi multiple. În primul rând pentru a face economii la factura de energie, pentru că pot fabrica peleți din orice biomasă, iar costul față de metrul cub de lemn este de 2 la 4 ori mai mic, pentru că pot controla și comanda prin internet întregul sistem care se alimentează singur cu peleți și pentru emisiile poluante mult mai scăzute decât în cazul unei centrale pe lemn sau pe gaz, pentru că acesta va fi viitorul! Și nu de idioți s-au înghesuit americanii și europenii să salute inovațiile marca Hornet!

O centrală ecoHornet amplasată la domiciliu, ce-i drept cu o dimensiune și o putere mai reduse decât centralele instalate de Hornet la Cabana Claris, îl are ca proprietar pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, care după 6 ani de zile recomandă cu sinceritate produsul pe care îl deține și de a cărui funcționare se declară foarte mulțumit. De altfel, Nedelcea a fost invitat și a participat la momentul tăierii de panglică de la Crivaia, entuziasmat de faptul că familia Stoica i-a ascultat sfatul și a realizat o investiție care își va arăta beneficiile pe termen lung.

Iată ce ne-a declarat Iuliean Hornet, managerul ecoHORNET cu ocazia dării în folosință a centralelor pe peleți de la Caban Claris din stațiunea Crivaia:

Așadar, la achiziționarea unei centrale termice, analizați de două ori și mai ales gândiți pe termen lung în primul rând pentru buzunarul dumneavoastră, pentru un mediu mai curat, pentru o energie regenerabilă,economică,  ecologică, modernă, accesibilă oricărui utilizator.

Pentru detalii suplimentare legate de centralele care produc cea mai ieftină energie, vizitați site-ul producătorului www.ecohornet.ro

Sergiu TABAN

Sursa articol: www.reper24.ro