Home Stiri Intrarea firmelor romanesti in cea de-a patra era industriala facilitata de o companie din Moldova: Allmetech Tools & Machines a implementat proiecte industriale in valoare de 15,3 milioane de euro
Intrarea firmelor romanesti in cea de-a patra era industriala facilitata de o companie din Moldova: Allmetech Tools & Machines a implementat proiecte industriale in valoare de 15,3 milioane de euro

Intrarea firmelor romanesti in cea de-a patra era industriala facilitata de o companie din Moldova: Allmetech Tools & Machines a implementat proiecte industriale in valoare de 15,3 milioane de euro

0

16 octombrie 2017 – Allmetech Tools & Machines, companie romaneasca ce ofera consultanta si servicii profesionale complete pentru companiile din domeniul prelucrarii metalelor, a implementat, de la infiintare, proiecte in valoare de 15,3 milioane de euro. Compania va investi 500.000 de euro in extinderea activitatii sale pe segmentul de productie. 

Allmetech Tools & Machines este partenerul a peste 650 de clienti din industrii prelucratoare din intreaga tara, furnizand servicii profesionale si echipamente atat companiilor locale, cat si reprezentantelor unora dintre cele mai cunoscute companii multinationale, precum: Continental, Schaeffler, Daimler, ThyssenKrupp sau Bosch. Din portofoliul total de clienti, 80% este reprezentat de firme din industria auto. 

Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o medie anuala de 1.500.000 de euro. Aceasta a crescut din 2004, anul infiintarii, in fiecare an, pana la peste 1.700.000 de euro in 2016 si a avut un varf de peste 5.000.000 de euro in 2015. Evolutia cifrei de afaceri a companiei, la fel ca valoarea investitiilor din industrie in general, variaza in functie de fondurile alocate pentru proiectele europene.  

Compania ieseana este una dintre primele firme care a inceput sa ofere solutii de tip Industry 4.0. (de automatizare a business-urilor din domeniul industrial), detinand si cateva premiere:

  • A facilitat intrarea pe piata locala a tehnologiilor de fabricatie dezvoltate de companii, precum: Emco, Hurco, Sunnen, Heller, Nachi sau ZK. Prin intermediul Allmetech, acestea ofera tehnologii si solutii de ultima generatie actorilor industriali interesati de prelucrarea metalelor si de eficientizarea proceselor prin automatizari, cum este cazul celor mai noi nume din portofoliul companiei, ZK si Nachi, care produc roboti si celule automatizate.

  • A asigurat dotarea cu echipamente tehnice si aplicatii software, in valoare de 1.000.000 de euro, a Centrului Tehnologic Timisoara (CERC Timisoara). Acest centru de cercetare a fost deschis printr-o investitie din fonduri europene in 2015 la initiativa unui grup de firme timisorene dedicat industriei cu scopul de a facilita accesul companiilor din zona la tehnologii de ultima generatie.

  • A implementat pentru prima data in zona Moldovei o solutie de tip Industry 4.0 prin care a integrat un centru de frezare CNC cu o masina de masurat 3D folosind softul PLM dezvoltat de Siemens. Acest tip de solutie are ca efect eficientizarea proceselor de productie. Solutia a fost elaborata de specialistii Allmetech pentru compania Ceproinv Focsani.

Industry 4.0 reprezinta o preocupare si un concept important pentru 79% dintre companiile europene.  Daca acum 4-5 ani solutiile Industry 4.0 (noi standarde de networking, noi standarde de comunicare, masini inteligente, produse inteligente) pareau parte din viitorul indepartat, ritmul rapid de dezvoltare industriala si tehnologica creste nevoia companiilor de eficientizare a proceselor prin automatizare. Acest aspect este constientizat tot mai mult si de companiile din Romania, iar Allmetech isi propune sa fie un consultant al business-urilor care doresc sa se dezvolte in directia fenomenului global Industry 4.0.”, a declarat Ramona Rosca, Manager general Allmetech Tools & Machines.

Pe langa echipamentele comercializate si serviciile profesionale oferite, Allmetech a dezvoltat recent si un centru propriu de training (Centrul de Training Tehnic Allmetech) in urma implementarii unui proiect de finantare de 500.000 euro. Acesta este dedicat pregatirii profesionale a resurselor umane din zona de est a tarii. De la infiintare si pana la data curenta, peste 1.000 de specialisti CNC au absolvit cursurile acestui centru.

La nivelul serviciilor profesionale, cursurile de perfectionare oferite de Allmetech reprezinta cea mai mare parte din totalul tipurilor de servicii solicitate de clientii companiei. In perioada urmatoare, compania estimeaza cresterea cererii de servicii de consultanta, precum optimizarea proceselor din atelierele de productie.

Dintre produsele comercializate, echipamentele CNC sunt cele mai solicitate, centrele de frezare CNC in 3 axe, spre exemplu, reprezentand 70% dintre comenzi. In viitor, compania estimeaza cresterea cererilor atat pentru centre in 5 axe, cat si pentru solutii automatizate. La nivelul acestora din urma, solutiile automatizate cu roboti atrag un interes din ce in ce mai mare.

Allmetech Tools & Machines este una dintre cele mai cunoscute firme din regiunea Moldovei care, de 14 ani, comercializeaza masini-unelte CNC si utilaje, oferind de asemenea consultanta, proiectare, elaborare de solutii personalizate si servicii post-vanzare companiilor care pun accent pe eficientizarea proceselor de productie si pe dezvoltarea afacerilor prin implementarea de solutii de tip Industry 4.0.

# # #

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati: Bianca Damian, bianca.damian@publicadvisors.ro, 0726.27.37.66