Home Stiri Ionuț Farcaș devine Country President Schneider Electric Bulgaria, Albania, Macedonia și Kosovo
Ionuț Farcaș devine Country President Schneider Electric Bulgaria, Albania, Macedonia și Kosovo

Ionuț Farcaș devine Country President Schneider Electric Bulgaria, Albania, Macedonia și Kosovo

0

București, 28 iulie 2016 – Ionuț Farcaș, Head of End User Sales and Field Services în cadrul Schneider Electric România, a fost desemnat în funcția de Country President Schneider Electric Bulgaria, Albania, Macedonia și Kosovo.

Cu o experiență vastă în sectorul energetic, Ionuț Farcaș s-a alăturat echipei Schneider Electric România în septembrie 2014, în funcția de Vicepreședinte al Diviziei de Energie. În noul rol de Country President Bulgaria, Albania, Macedonia și Kosovo, Ionuț Farcaș va fi relocat în Bulgaria, în biroul din Sofia, și îi va raporta direct lui Phillipe Sauer, Country President Schneider Electric pentru Europa de Sud-Est.

„A fost o experiență unică pentru mine să fac parte din echipa Schneider Electric România și să contribui la creșterea business-ului diviziei de Energie. Am învățat foarte multe de la colegii mei și mă bucur că am ocazia de a continua în cadrul grupului cu un nou rol ce presupune coordonarea business-ului unei alte subsidiare și, implicit, relocarea într-o țară vecină. Este o provocare pe care mi-o asum cu încredere și entuziasm, la fel cum am acceptat, în urmă cu doi ani, să intru în familia Schneider Electric”, a declarat Ionuț Farcaș, noul Country President Schneider Electric Bulgaria, Albania,Macedonia și Kosovo.

Înainte de a se alătura echipei Schneider Electric, Ionuţ Farcaş a lucrat, timp de opt ani, pentru compania Enel, în cadrul căreia a ocupat mai multe funcţii, cu responsabilităţi atât în domeniul reglementării, cât şi în marketing, sourcing şi vânzări de energie, achiziţii, planificare şi implementare de proiecte.A absolvit Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” Bacău şi un program de master în marketing la aceeaşi universitate (2004-2006). De asemenea, a urmat un program Erasmus în inginerie la Genova,a absolvit Institutul Tehnic „Italo Calvino” din acelaşi oraş şi a finalizat programe de leadership în managementul energiei la IESE Business School din Barcelona şi la Facultatea de Management a Universităţii Bocconi (SDA Bocconi) din Milano.

Despre Schneider Electric
Schneider Electric este specialistul mondial în managementul energiei şi automatizări. Realizând venituri din vânzări de aproximativ 27 de miliarde de euro în anul fiscal 2015, cei peste 160.000 de angajaţi deservesc clienţi din mai mult de 100 de ţări, ajutându-i să-și optimizeze consumul de energie şi operaţiunile, într-un mod sigur, fiabil, eficient şi sustenabil. De la simple întrerupătoare la sisteme operaţionale complexe, tehnologia, soluțiile software şi serviciile noastre îmbunătăţesc modul în care clienţii noştri gestionează şi automatizează operaţiunile. Tehnologiile noastre interconectate remodelează industriile, transformă oraşele şi îmbogăţesc vieţile utilizatorilor. La Schneider Electric, numim această viziune Life Is On.

www.schneider-electric.ro