Home Amenajari Kingspan Insulated Panels – IPN QuadCore, tehnologie speciala de la Kingspan Insulated Panels
Kingspan Insulated Panels – IPN QuadCore, tehnologie speciala de la Kingspan Insulated Panels

Kingspan Insulated Panels – IPN QuadCore, tehnologie speciala de la Kingspan Insulated Panels

0

Tehnologia revolutionara QuadCore de la Kingspan reduce costurile pe intreaga durata de viata a cladirii si imbunatateste performanta de mediu

În 2015, liderul de piaţă Kingspan Insulated Panels a lansat noua izolaţie cu celule închise IPN QuadCore care asigură cel mai înalt nivel de performanţă termică, siguranţă la foc și protecţie a mediului de pe piaţa panourilor termoizolatoare.

Tehnologia specială de la Kingspan Insulated Panels crează o structură cu microcelule închise, QuadCore, care aduce o schimbare fundamentală în performanţa din construcţii. Aceasta înseamnă costuri de utilizare reduse pe întreaga durată de viaţă a locuinţelor, ceea ce contribuie și la certificarea ecologică a clădirilor. „Aceasta este cea mai importantă descoperire tehnologică pentru panourile termoizolatoare din ultimul deceniu”, a afirmat Gilbert McCarthy,
Director General al Kingspan Insulated Panels. „Piaţa imobiliară cere înaltă performanţă, clădiri eficiente din punct de vedere energetic, cu riscuri diminuate, randament mare și impact redus asupra mediului”.

Performanţa fără precedent a izolaţiei QuadCore contribuie la realizarea acestor clădiri superioare, determinând cea mai eficientă soluţie pentru afaceri sustenabile.

QuadCore oferă o îmbunătăţire cu 20% a performanţelor termice, comparativ cu izolaţiile standard din poliuretan (PUR) sau din poliizocianurat (PIR). Valoarea Lambda este de 0,018 W/mK, cea mai bună din industrie, iar valoarea U pentru panouri poate ajunge până la 0,16 W/m²K.

Folosirea panourilor Kingspan cu izolaţie QuadCore poate chiar să reducă costurile iniţiale ale investiţiei, deoarece reduce mărimea sistemului HVAC necesar.

QuadCore îmbunătăţește certificarea ecologică a clădirilor, în două moduri. În primul rând, tehnologia ajută la obţinerea unui punctaj mai mare conform metodologiilor de evaluare, cum ar fi BREEAM și LEED. În acest sens, un studiu efectuat de către consultanţii energetici AECOM arată că o clădire care folosește panouri cu QuadCore obţine în plus șase credite BREEAM Ene01, comparativ cu un depozit tipic de vânzare cu amănuntul sau de distribuţie. În plus, noua tehnologie ce se află în spatele acestei structuri microcelulare determină o folosire mai eficientă a resurselor, având un proces de producţie cu un impact redus asupra mediului.

Panourile cu QuadCore sunt însoţite de prima garanţie 40 ani din această industrie, garanţie care acoperă performanţa structurală și termică. Acest lucru asigură că proiectul executat își va păstra caracteristicile pe intreaga durată de viaţă a clădirii, reducând costurile de întreţinere și de reparaţii care pot surveni în timp. Această garanţie îndelungată se datorează structurii unice de celule închise cu IPN-QuadCore ce rezistă la pătrunderea umezelii, menţinând integritatea structurală a miezului, eliminând riscul greutăţii suplimentare determinată de umiditate – o cauză esenţială a defectelor structurale din produsele inferioare.

QuadCore este primul miez izolator cu celule închise certificat de standardul FM 4882 privind protecţia clădirilor împotriva pierderilor cauzate de infiltrarea fumului. Conform standardului EN 13501-1, aceste panouri au clasificarea reacţiei la foc: B-s1d0, cu cea mai mică emisie de fum posibilă pentru panourile termoizolatoare și fără picături incandescente.

Kingspan-QuadCore