Home Stiri La 5 ani de prezență în Romania, Immochan își propune să devină dezvoltator și animator de comunități urbane
La 5 ani de prezență în Romania, Immochan își propune să devină dezvoltator și animator de comunități urbane

La 5 ani de prezență în Romania, Immochan își propune să devină dezvoltator și animator de comunități urbane

0

București, 1Februarie 2017Immochan, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa, prezintă modul în care va opera pe piața locală în următorii ani, asumându-și rolul de dezvoltator urban, venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor și orașelor.

5 ani de activitate în România au reprezentat pentru Immochan o dezvoltare accelerată, compania devenind lider de piață în raport cu numărul de centre comerciale administrate. Cu operațiuni în zona de retail, Immochan și-a construit legitimitatea din postura de partener privilegiat al hipermarketurilor Auchan, alături de care deține în Romania 23 de centre comerciale. Echipa de 53 de oameni gestionează astăzi un portofoliu de 1.200 de parteneri și 150.000 metri pătrați suprafață închiriabilă.

Cu un plan de investiții curente de 170M euro, compania și-a exprimat intențiile de dezvoltare a piețeiromânești.“Immochan își dorește să dezvolte în continuare acele locuri unice care să aducă bucurie oamenilor zi de zi. Aceasta orientare depășește cadrul unui proiect de retail, rezidențial, office sau logistic. Este o orientare către nevoile comunităților. Nu excludem dezvoltarea de activități noi, de proiecte mixte, în parteneriat. Ne dorim să devenim unul dintre actorii majori ce își propun să dezvolte România, în colaborare cu administrațiile locale și centrale.” declară Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Immochan și-a afirmat deja rolul de jucător global, atent la evoluția nevoilor comunitățilorîn proiectul de dezvoltare urbanistică inițiat in 2013, Cartierul Coresi din Brașov.

Proiectul Coresi Shopping Resort deschis în martie 2015 (45.000mp GLA) a reprezentat prima etapă a acestui proiect și un punct de reper în industrie, printr-o poziționare în zona de retail societal. Centrul este integrat în comunitate și răspunde nevoilor unei regiuni întregi, atrăgând în egală măsura localnici și turiști. Circa 9 milioane de vizitatori au trecut pragul centrului în 2016, o performanță remarcabilă pentru un centru comercial la început de drum.

Asocierea în 2016 cu un brand local recunoscut, a condus la crearea proiectului Coresi Avantgarden, cu ambiția declarată de a crea 3.000 de locuințe noi în Brașov. 570 de apartamente în 13 blocuri sunt în construcție, cu livrare în 2017 și primul trimestru din 2018. Calitatea dezvoltatorilor și a conceptului au condus la un succes de vânzări, 95% din apartamente găsind cumpărători până la această dată.

O mare parte din centrele comerciale administrate de Immochan se află într-un proces de modernizare, prin care Immochan își dorește să aducă valoare adăugată clienților și servicii inteligente pentru shopping și socializare. Centrele comerciale din orașele Oradea și Satu Mare, au trecut deja prin acest procesși poartă azi emblema Aushopping.În 2017, Immochan va continua procesul de transformare a 5 centre comerciale reprezentând 30.000 mp și o investiție totală de 10 M Euro. Ca urmare a acestei transformări, centrele comerciale vor atrage noi parteneri locali și internaționali și vor îmbunătățiexperiența oferită locuitorilor din comunitățilecărora se adresează.

Despre Immochan

Immochan România a luat ființă în ianuarie 2012, administrând, în prezent, un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. Immochan şi-a format expertiza de operator global în jurul a patru direcţii de business: dezvoltarea de proiecte imobiliare mixte; leasing pentru centrele comerciale şi a retail park-urilor; activităţi de property management şiasset management.

Persoană de contact:

Ruxandra Simion

Senior Media Associate, Golin România

rsimion@golin.com, 0742.196.334