Home Companii LAYHER, schele de renume mondial
LAYHER, schele de renume mondial

LAYHER, schele de renume mondial

0

Producător de schele recunoscut la nivel global, LAYHER oferă o gamă largă de sisteme de schelă, sisteme de protecţie și schele pentru evenimente, turnuri mobile și scări. Din anul 2013, brandul internaţional este reprezentat cu succes în România de LAYHER Schele ce pune
la dispoziţia clienţilor și partenerilor consultanţă personalizată și necesarul de materiale în depozitul propriu din București.

Florentina Chiriţă

Portofoliul vast de produse al firmei cuprinde numeroase sisteme de schele integrate, pentru lucrări simple și complexe: Rapid – Layher SpeedyScaf®, Versatil – Layher Allround Scaffolding®, accesorii pentru schele LAYHER, sisteme de protecţie, sisteme de schelă de susţinere TG 60, sisteme de schelă pentru evenimente, turnuri de rulare, scări și trepte.

KEDER XL, acoperișul-minune

Acoperișul Keder XL stabilește standardele pentru montarea acoperișurilor temporare peste șantierele de construcţii sau scene, demonstrându-și capacităţile atunci când acoperișurile sunt limitate la o distanţă de 20 de metri din motive legate de rezistenţa structurală. Deschiderea acestuia se extinde, în funcţie de condiţiile vremii, la lăţimi ale acoperișului de până la 40 de metri.

Keder Layher XL se bazează pe traverse din aluminiu 750 sub formă de grilaj, cu înălţimea de 75 cm, secţiunea integrată a ramei în talpa superioară a grinzii și are multe domenii de utilizare, care variază între acoperirea în timpul adăugării de etajare și reparaţia acoperișurilor și învelitorilor din lemn, protecţie contra intemperiilor pentru structurile noi, lucrări de renovare a autostrăzilor și podurilor și numeroase aplicaţii pentru evenimente și festivaluri.

Noul acoperiș Keder XL are un unghi standard de 18°. Este disponibilă și o versiune cu un unghi de 20° al acoperișului și poate fi montat în următoarele forme: acoperiș cu două module, acoperiș cu un modul și acoperiș poligonal bolţit. Secţiunea de cornișă a acoperișului Keder XL are o rază mai mare prin comparaţie cu acoperișul Layher Keder. Graţie acestui lucru și setului inovator pentru tragerea copertinelor, acestea din urmă pot fi montate cu cea mai mare ușurinţă. Rolele integrate ale setului sunt amplasate pe secţiunea ramelor traversei, iar copertinele pot fi trase apoi fără prea multă rezistenţă și fără înclinarea pe șina ramei – chiar și în cazul distanţelor mari.

În plus, datorită diferitelor configuraţii ale componentelor de contravântuire, noul acoperiș Keder XL permite trei variante de contravântuire folosite în funcţie de distanţă, sarcina de zăpadă sau sarcina de vânt. Grinzile în formă de grilaj sunt identice în toate cele trei variante de contravântuire. TIP „STANDARD” – Contravântuire standard: Contravântuire talpă inferioară 2,0 m 1,0 m; TIP „UȘOR” – Contravântuire standard: Contravântuire talpă inferioară 2,0 m 2,0 m; TIP „GREU” – Contravântuire verticală: Contravântuire talpă inferioară 1,0 m 1,0 m.

Platforma unghiulară în formă de U, pentru schele circulare

Schela circulară reprezintă adesea o provocare atunci când este vorba despre închiderea spaţiilor goale. Posibilele soluţii sunt folosirea platformelor din oţel sau scânduri din lemn. Acestea pot fi clasificate ca reprezentând un pericol de împiedicare. Soluţia: o platformă de colţ, variabilă, făcută din oţel pentru schele circulare de până la 30°, cu lăţimi ale traveei de 0,73 și 1,09 m. Aceasta este montată pe o parte a secţiunii în U a cadrului de asamblare (SpeedyScaf) sau pe grinda orizontală în U (schelă de jur-împrejur). Cealaltă parte este așezată pur și simplu pe platforma principală a schelei. Suprafaţa îndoită în jos a platformei plăcii convexe asigură tranziţia lină către puntea principală. Nivelul este securizat ca standard, prin amplasarea următorului cadru de montare în partea superioară sau folosind dispozitivul de siguranţă pentru prevenirea ridicării, de jur-împrejur.

Halele KEDER

Cornierul rezistent la îndoire este disponibil ca suport special al acoperișului, pentru a crea hale închise, atrăgătoare din punct de vedere vizual, folosind acoperișul
Keder XL. Poate fi montat pe eșafodajul de susţinere făcut din componentele de jur-împrejur cât și pe SpeedyScaf, și conectat rapid și ușor, prin așezarea pe lagăre axiale. Copertinele acoperișului sunt îmbinate cu peretele folosind suporturile cu șine rotative ale ramelor și șinele de rame 2000 din gama de accesorii Layher.

Seminariile tehnice Layher

Pe perioada de iarnă, Layher organizează seminarii tehnice pentru constructorii de schele, companiile de construcţie, meșteri, specialiști în evenimente și /sau coordonatori de schele pe teme privind schelele, tehnologia evenimentelor și de acces, recunoscute de Asociaţia Inginerilor de Securitate din Germania (Verband Deutscher Sicherheitsingenieure, VDSI). Seminariile oferă cursuri de bază și avansate pentru sistemele rapide și cele de jur-împrejur, precum și despre turnurile rulante și scări și alte subiecte practice despre sistemul de antretoaze de jur-împrejur.