Home Stiri Lider de piaţă în Europa de Est, Industrial Access vizează 40% din piaţa de închiriere a echipamentelor de construcţii
Lider de piaţă în Europa de Est, Industrial Access vizează 40% din piaţa de închiriere a echipamentelor de construcţii

Lider de piaţă în Europa de Est, Industrial Access vizează 40% din piaţa de închiriere a echipamentelor de construcţii

0

– Cu o creştere de 60% a cotei de piaţă în perioada 2013-2016, Industrial Access raportează o cifră de afaceri consolidată de 12,3 miloane euro, în 2015;
– Soluţiile inovatoare ale companiei privind infrastrustura şi software-ul de gestionare a activităţii vor fi exportate la nivel european.

Bucureşti, 19 ianuarie, 2017

Industrial Access, furnizor premium de servicii de închiriere de echipament din Europa de Sud-Est, rescrie evoluţia pieţei de închiriere echipamente de construcţie, atât la nivel local, cât şi european. În urma fuziunii cu Romlift, proces demarat la începutul anului 2017, compania vizează o creştere organică şi estimează o dublare a cotei de piaţă, în următorii 5 ani, de la 20%, cât este în prezent, la 40%. Totodată, soluţiile inovatoare privind infrastrustura şi software-ul de gestionare a activităţii, create la iniţiativa fondatorului Industrial Access, Ştefan Ponea, vor fi exportate la nivel european.

Fuziunea are loc în urma celei mai importante achiziţii de pe piaţa serviciilor de închiriere de echipament de construcţii din România înregistrate la nivelul anului 2016, când a fost semnat acordul de transfer a 100% din acţiunile deţinute în Industrial Access SA de la fondul Balkan Accession Fund (BAF) şi Ştefan Ponea către Grupul TVH. Grupul este prezent în România din anul 2013, prin achiziţia societăţii Romlift, fuziunea celor două companii fiind, astfel, un pas firesc.

În noua formulă, echipa Industria Access depăşeşte 100 de angajaţi. Compania se va extinde la 9 puncte de lucru în România, de la 7, deţinute anterior, prin adăugarea oraşelor Odorheiu Secuiesc şi Ploieşti pe harta birourilor sale naţionale. În celelalte ţări în care este prezentă, numărul punctelor de lucru rămâne neschimbat: 2 în Bulgaria, respectiv 1 în Republica Moldova.

“Vom consolida cele două linii majore de business ale Industrial Access: serviciile business-to-business de închiriere de echipament, unde avem deja o experienţă de 12 ani, şi Smartrent Store, divizia business-to-consumer, lansată anul trecut, constând într-un concept unic în România: store in store”, declară Ştefan Ponea, Director General, Industrial Access. “Smartrent Store este prima reţea naţională-profesională de închirieri de scule pentru bricolaj din România, pentru persoane fizice şi mici meseriaşi. Aceasta a fost creată în jurul unui concept 100% digitalizat, unic în ţara noastră, pe baza căruia am introdus în România un serviciu pe care foarte puţine companii din lume sunt capabile să îl ofere clienţilor: plata cu cardul, fără garanţie”, adaugă Ştefan Ponea.

Industrial Access a înregistrat în 2015 cel mai bun an din istoria companiei, raportat la indicatori precum cifră de afaceri, profit, capacitatea flotei şi numărul proiectelor. Cu o creştere de 60% în perioada 2013-2015, compania a avut la nivelul anului 2015 o cifră de afaceri consolidată de 12,3 miloane euro şi un profit net de 1,9 milioane euro. Industrial Access deţine cea mai mare flotă de închirieri de echipamente de construcţii din Europa de Est, formată din mai mult de 2.500 de echipamente, în valoare totală de peste 30 milioane de euro. Orientarea către crearea şi oferirea de soluţii digitalizate, atât clienţilor din sectorul B2B, cât şi celor din sectorul B2C, au atras recunoaşterea internaţională a companiei, prin premiile “Small Rental Company of the Year” (European Rental Awards 2011) şi “Access Rental Company of the Year 2013” (International Awards for Powered Access 2013). De asemenea, acţionarul actual al companiei, TVH, a decis extinderea software-ului creat de Industrial Access la nivelul tuturor firmelor pe care Grupul le deţine în Europa.

Despre Industrial Access

Industrial Access are o istorie de 12 ani de creştere organică puternică, de la o companie antreprenorială de dimensiuni mici la cea mai dezvoltată reţea de închiriere de echipamente pentru acces şi lucru la înălţime din Europa de Est. Aceasta deţine o flotă largă de echipamente premium, precum platforme de acces şi lucru la înălţime, echipamente de terasament, excavare şi compactare, sisteme de împrejmuire şi containere mobile, generatoare, compresoare şi pompe, mică mecanizare pentru şantierele de construcţii.

Despre Grupul TVH

Fondat în 1969 de către Paul Thermote şi Paul Vanhalst, Grupul TVH, controlat de către cele două familii, deserveşte peste 20,000 de clienţi în 170 de ţări, cu subsidiare şi filiale în peste 30 de ţări şi aproximativ 4,900 angajaţi. Grupul are două domenii principale de activitate – vânzarea şi distribuţia pieselor de schimb pentru utilaje, echipament industrial şi tractoare şi maşinării agricole, precum şi închirierea de stivuitoare şi echipamente pentru acces şi lucru la înălţime. TVH a intrat pe piața românească de închiriere a platformelor de lucru la înălţime în 2013, odată cu achiziţionarea Romlift şi, cu acest pas important, TVH îşi reiterează intenţia fermă de dezvoltare viitoare a activităţilor în Europa de Sud-Est.

Pentru mai multe informaţii despre Industrial Access, puteţi accesa site-ul companiei, la http://www.industrialaccess.ro/.